En Sıcak Konular

AP'de Dersim Konferansı

13 Kasım 2008 14:23 tsi
Avrupa Parlamentosu'nda bugün düzenlenecek "Dersim" konulu konferanstan önce yapılan basın toplantısında, Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil ve DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, güvenlik gerekçesiyle Tunceli'de yürütülen uygulamaları

"Dersim ve bölgesinde çatışmalar nedeniyle önemli sıkıntılar yaşadıklarını" iddia eden Tunceli Belediye Başkanı Abdil, "kent girişinde sıkı aramalar yapıldığını, faili meçhuller yaşandığını, güvenlik güçlerince şehrin sürekli izlendiğini, telefonların dinlendiğini ve ormanların yakıldığını" ileri sürdü.

Abdil, "Kürt tarafının barış taleplerine karşılık verilmediği için (Başbakan Recep Tayyip) Erdoğan Dersim'e geldiğinde iyi karşılanmadı" diyerek, "Başbakan Erdoğan'ın kente hiçbir olumlu katkıda bulunmadığını" iddia etti.

DTP Tunceli Milletvekili Halis ise "Kürtlerin hak mücadelesine başladığında (Tunceli'de) yaklaşık 200 bin olan nüfusun 2000 yılı sayımına göre 93 bine gerilediğini" belirterek, "Olağanüstü hal kaldırılmış olmasına rağmen Tunceli üstü açık cezaevi durumundadır" iddiasında bulundu.

Tunceli'de "savaş hali manzarası yaşandığını" savunan Halis, "Kürt sorunu çözülmedikçe bunun daha da kötü hal alacağını" ileri sürdü.
Bu arada konferans için hazırlanan basın bildirilerinde, İngilizce ve Fransızca metinlerde "soykırım" ifadesine yer verilirken, Türkçe metinde "katliam" kelimesinin kullanılması dikkati çekti.
AA



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,120 µs