En Sıcak Konular

Orta gelirli ailelere ucuz kömür müjdesi

13 Kasım 2008 13:47 tsi
Orta gelirli ailelere ucuz kömür müjdesi 

Halen yoksul ailelere bedelsiz kömür dağıtımı yapan Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ), gelir durumu orta düzeyde olan ailelere ithal ve ucuz kömür uygulaması başlatacak.

Pilot uygulamaya ilk aşamada Erzurum Bölge Müdürlüğüne bağlı Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan ile Sivas Bölge Müdürlüğüne bağlı Sivas, Erzincan ve Tokat il ve ilçelerinde başlanacak. Programa göre her aileye en fazla ikişer tona kadar kömür verilecek.

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü tarafından temin edilecek kömürün bu illerdeki dağıtım, depolama, ulaşım ve nakliye işleri Türkiye Kömür İşletmelerinin ilgili birimleri tarafından yapılacak. Programa göre, ithal ve ucuz kömürün tüketim birimlerine ulaştırılması ise çok düşük bir kar marjı ile Türkiye Tarım Kredi Birlikleri aracılığı gerçekleştirilecek. Kömür ithalatı TKİ ve bağlı şirketleri tarafından gerçekleştirilecek.

Valilikler tarafından belirlenecek olan ailelere ilk etap da en fazla ikişer tona kadar kömür verilecek.
TKİ ve Tarım Kredi kooperatiflerinin yanı sıra ithal ve ucuz kömürün dağıtımında pilot il kapsamında yer alan valilikler de yoksul ailelere yapılan kömür dağıtım programında olduğu gibi etkin görev alacak.

Pilot bölge uygulamasının başarılı olması halinde ve temin edilecek kömür miktarına bağlı olarak program kapsamında yer alan il ve ilçe sayısının önümüzdeki dönemlerde daha da artırılması planlanıyor.

DOĞU İLLERİ ÖNCELİKLİ

Özellikle kış mevsiminin uzun ve sert geçtiği Doğu illerinde başlatılan uygulamayla tüketiciye yerli ve ithal kömürün ilgili kuruluşları arasında yapılan koordinasyon sonucunda daha hızlı bir şekilde ulaştırılması da hedefleniyor.

Bu arada TKİ Genel Müdürlüğünün 6 yıl önce yoksul aileler için başlattığı bedelsiz kömür dağıtımıyla ilgili uygulaması da programa uygun olarak sürdürülüyor. Yetkililer, bu çerçevede bu yıl yaklaşık 2 milyon aileye 1,7 milyon ton bedelsiz kömür dağıtımının planlandığını söylediler.

 



Bu haber 206 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,686 µs