iyibilgi zoom iyibilgi zoom

En Sıcak Konular

Basın akreditasyona tepkili

13 Kasım 2008 12:53 tsi
Basın akreditasyona tepkili Türkiye'nin kanayan 'yarası' akreditasyona Genelkurmay'dan sonra Başbakanlık da katıldı. Başbakanlık Basın Merkezi tarafından akreditasyon kartları yenilenmeyen 7 gazeteci krizi medyadan sert tepki gördü. iyibilgi zoom

Muhabirleri yasaklanan Milliyet ve Hürriyet gazetelerinden olaya en sert tepkiler
köşe yazarları Fikret Bila ve Ahmet Hakan'dan gelirken, Vatan yasakla ilgili reaksiyonunu internet sitesinde tam sayfa haberden verdi. 

Hürriyet'te Ahmet Hakan'ın "Gazetecileri isyana teşvik" başlığıyla yazdığı yazıda, muhabirlere getirilen akreditasyon yasağına, tüm basın çalışanlarına seslenerek, "Sizleri alenen ve resmen bu uygulamaya karşı isyana teşvik ediyorum..." sözleriyle tepki gösterdi.

Fikret Bila "Başbakanlık'ın keyfi kararı" başlığıyla verdiği köşe yazısında yasağı bir "gözdağı" olarak adlandırıp, şu tespitte bulundu: "Başbakanlık'ın bu keyfi kararı, esas itibariyle Başbakanlık muhabirlerine uygulanan bir baskıdır. Başbakan'ı izleyecek muhabirlere verilmiş bir gözdağıdır"

Vatan gazetesi "VATAN muhabirini DE-ĞİŞ-TİR-ME-YE-CEK" başlığıyla verdiği haberde ise yasak getirilen muhabiri Veli Toprak'ı Başbakanlık muhabiri olarak değiştirmeyeceğini açıkladı.

Radikal'den Hakkı Devrim "Gazeteler ve gazeteciler konusunda saygısızlığın, terbiyesizliğin, haddini bilmezliğin görülmemiş bir örneğini" sözleriyle tartışmaya katıldı.

Sabah gazetesinden Nazlı Ilıcaksa yasağı şöyle değerlendirdi: "Akreditasyonun yenilenmemesini bir nevi sansür addediyorum. Haydi moda deyimle söyleyeyim: "Ya sev, ya terk et"... "

Muhabiri yasaklanan bir başka gazete olan Akşam'dan ise henüz yazılı bir tepki gelmedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinden (TGC) konuyla ilgili yapılan açıklamada “Sorunun çözümünü beklerken yeniden keyfi değerlendirmelerle iptallerin yaşanması, sadece gazetecilerin mesleklerini yapmaktan alıkoyma girişimi olarak kalmamakta, halkın bilgilenme hakkını da yok saymaktadır” denildi.

İyibilgi



Bu haber 274 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,534 µs