En Sıcak Konular

Öcalan'ın en sevdiği gazete

13 Kasım 2008 11:59 tsi
Öcalan'ın en sevdiği gazete DTP, İmralı cezaevinde bulunan Öcalan'ın bir gazeteyi okuyamamasından şikayetçi oldu.

DTP, İmralı cezaevinde bulunan teröristbaşı Öcalan'ın Cumhuriyet gazetesi okuyamamasından şikayetçi oldu. Ziyaretlerinde avukat ve aile yakınları tarafından teröristbaşına verilen gazetelere sınırlama getirildiğini söyleyen DTP'liler, Öcalan'ın Cumhuriyet gazetesi okumasına izin verilmesini istediler. DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği Soru Önergesi'nde konuyu Meclis gündemine taşıdı.

DTP'NİN ŞİKÂYETİ: ÖCALAN ÖZGÜR GÜNDEM VE CUMHURİYET OKUYAMIYOR

Tuğluk Öcalan'dan “Kürt siyasetinde ve rolü, misyonu ve önemi kabul edilen, giderek bir kişi olmaktan öte toplumsal bir kimlik, simge ve bir olgu olarak değerlendirilen ve algılanan” diye söz ettiği soru önergesinde, teröristbaşının tutulduğu İmralı cezaevinin özel statüden çıkarılarak ulusal ve evrensel hukuk normlarıyla yeniden düzenlenmesini istedi. İmralı Cezaevinde Öcalan'ın olumsuz ve ağır koşullar altında tutulduğunu savunan DTP'li Tuğluk, “Günlük, haftalık ve aylık gazete ile dergilerden yararlanma hakkı sınırlıdır. Bu tür yayınlar, (gerçekleştiği takdirde) avukat ve aile ziyaretleri sırasında, avukatları ve yakınları tarafından verilebilmekte, o da sınırlandırılmış sayıda (7 adet) ve bazı gazeteler olabilmektedir” dedi. Büyük medya organları dışında kalan gazetelerin keyfi olarak verilmediğini söyleyen Tuğluk, Öcalan'ın başta Cumhuriyet olmak üzere Özgür Gündem ve Evrensel gibi gazeteleri okuyabilmesine imkan tanınmasını istedi.

CUMHURİYET EDİTÖRÜ: ÖCALAN BEBEK KATİLİ DEĞİL

DTP'nin bu talebi, Cumhuriyet Gazetesi'nin çıkardığı pazar ekinin editörlüğünü yapan Berat Günçıkan'ın BarışaRock Festivali'nde gerçekleştirilen söyleşide sarf ettiği sözleri akla getirdi. Öcalan'ın çocuk katili olmadığını savunan Günçıkan, televizyonlarda bu tip ifadelerin kullanılması karşısında kendini tutamayıp okkalı küfürler savurduğunu anlatıyordu. Basının Öcalan için 'çocuk katili' şeklinde konuşmasına küfür ettiğinde oğlunun kendisine diklendiğini aktaran Günçıkan, oğlunun Öcalan için, “Tabiî ki çocuk katili" dediğini söylüyordu. Cumhuriyet'çi Günçıkan, ardından oğlunun odasında Türk bayrağı bulunduğunu dile getiriyor ve sözlerini şöyle sürdürüyordu: “Ama bir gün biliyorum, oğlum o bayrağı indirecek. Hepimizin o bayrakları indirmemiz ve kendimizle yüzleşmemiz gerekiyor.”

VAKİT



Bu haber 789 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,873 µs