En Sıcak Konular

Diyarbakır’da 6 çocuğa 23’er yıl hapis isteniyor

13 Kasım 2008 11:20 tsi
Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır gezisi sırasındaki izinsiz gösterilere katıldıkları, polise molotofkokteyl attıkları gerekçesiyle tutuklanan 5’i ilköğretim okulu öğrencisi 6 çocuk hakkında 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı iddianamedi terör örgütü PKK’nın Diyarbakır’daki izinsiz gösteriler için eylem çağrısını Roj TV ve bazı internet siteleri aracılığıyla yaptığı belirtildi. İddianamede, sanıklardan ilköğretim okulu öğrencisi 13 yaşındaki Ş.B’nin, gösteriler sırasında yasa dışı slogan attığı ve mobil kolluk ekibine taşlı, sopalı saldırıda bulunan grupla birlikte hareket ettiğinin tespit edildiği ifade edildi.

Sanık E.B’nin, yasa dışı poster ve döviz açarken kolluk kuvvetlerince görüldüğü ve güvenlik güçlerine molotofkokteyli atan grupta aktif şekilde yer aldığına dair CD görüntülerinin mevcut olduğu bildirildi.

Diğer sanıklardan V.D. ve Ş.A’nın da söz konusu izinsiz gösterilerde lastik yakan gruba gözcülük yaptıkları, diğer sanıklar Ö.S. ve M.A’nın da caddede barikat kurup, güvenlik güçlerine taş atan grupta yer aldığı vurgulandı.

Sanıkların, terör örgütü PKK’nın talimatları üzerine Diyarbakır’da başlatılan olaylara katıldıkları ve polise taş attıklarının tutanaklarla tespit edildiği belirtilen iddianamede, “Sanıkların, isnat edilen suçların hukuki anlam ve sonuçlarını algılayıp, davranışlarını yönlendirme yeteneğine sahip oldukları düzenlenen raporla anlaşılmaktadır” denildi.

İSTENEN CEZALAR


İddianamede, tutuklu sanıklar Ş,B.,E.B.,V.D.,Ş.A.,Ö.S. ve M.A’nın TCK’nın “Terör örgütüne üye olmamakla birlikte ve örgüt adına suç işlemek” suçunu içeren 314/2. maddesi uyarınca 10’ar yıl, Terörle Mücadele Kanunu’nun “Terör örgütünün propagandasını yapmak” suçundan 5’er yıl, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 33/c maddesinde yer alan “Dağılma sırasında silah veya araçlarla mukavemet etmek” suçundan da 8’er yıl olmak üzere toplam 23’er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

Sanıklar Ş.B. ve M.A’nın ayrıca “Kamu malına zarar vermek” suçundan da 6 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Yargılamaya önümüzdeki günlerde Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

NTV



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,805 µs