En Sıcak Konular

Bu vahşeti niye görmedin Düşes!

13 Kasım 2008 09:28 tsi
Bu vahşeti niye görmedin Düşes!
Ankara’daki yetiştirme yurdunu haber yapan Düşes Ferguson, ülkesindeki çocuk işkencesini pas geçti. Devlet korumasına rağmen öldürülen 17 aylık bebeğin otopsi raporu İngiltere’yi sarstı.

Türkiye’deki çocuk yetiştirme yurtlarındaki eli bağlanan çocukları kameraya çekip İngiltere ile Türkiye arasında kriz yaratan York Düşesi Sarah Ferguson, ülkesi İngiltere’de yaşananlardan bihaber!

Düşes’in görmediği olayda devlet korumasındaki bebek, işkence sonrası can verdi. Adı açıklanmayan ve ‘Bebek P’ olarak adlandırılan 17 aylık çocuğun başına bakın neler geldi: İşkence üvey babanın eve taşınmasıyla başladı. Yanından Rottweiler köpeğini ayırmayan, bıçak taşıyan ve giysilerinde Nazi amblemleri bulanan üvey baba, Bebek P’yi dövmeye başladı. 9 aylık bebeğinin tırnaklarını söken sadist adam, zamanla şiddeti artırdı ve Bebek P’yi kum torbası gibi kullandı, duvardan duvara vurdu. Bebek P’nin vücudu yumruk izleriyle dolmuş ve kırılan dişlerinin bir kısmını yutmuştu. Ancak uyuşturucu bağımlısı anne, üvey babanın evden gitmesini istemediği ve 450 sterlinlik (1120 YTL) devlet yardımın kesilmesinden korktuğundan bir şey yapmadı. Manyak çiftle birlikte kalan Jason Owen da sessizliğini bozmadı.

GÖREVLİLER 8 AYDA 60 KEZ ZİYARET ETTİ

Olaylar fark edilince Bebek P, başka bir aileye verildi. Ancak, bu durum 1 ay sonra sürdü ve sosyal hizmetler ekibinin başı Gillie Christou bebeği aileye geri verdi. Böylece babanın işkenceleri kaldığı yerden devam etti. Sonraki 8 ayda görevliler 60 kez aileyi ziyaret etti. Fakat, hiçbir şeyden şüphelenmediler. 17 aylık bebeğin vücudu 3 Ağustos 2007 tarihinde iflas etti.

Polis eve çok daha önce yapması gereken baskını gerçekleştirdi. Evin her tarafı köpek pislikleri, civciv, fare ve tavşan ölüleriyle doluydu. Ayrıca Bebek P’ye ait kanlı elbiseler de ortaya çıktı. Anne-üvey baba ile ev arkadaşları mahkemeye çıkarıldı ve üvey baba cinayetle, anne ile Jason Owen de cinayete izin vermekle suçlandı. Karar 15 Aralık’ta açıklanacak.


Doktor, boynundaki kırığı görmemiş

Bebeğin acı dolu günleri şöyle gelişti:

1 Mart 2006’da doğdu.

13 Ekim 2006’da hastaneye kaldırıldı. Anne düştüğünü söyledi.

11 Aralık 2006’da tekrar hastaneye götürüldü. Ardından anne, gözaltına alındı ama serbest bırakıldı.

22 Aralık’ta devlet korumasına giren Bebek P, başka bir aileye verildi.

Gillie Christou, Ocak 2007’de bebeği tekrar aileye verdi.

Doktor Sabah Al-zayyat, Bebek P’yi 1 Ağustos 2007’de muayene etti. Ancak, boynundaki kırığı görmedi.

İzleri kremle kapattık kimse fark etmedi

OLAY sonrası sorguya alınan Jason Owen, bebeğe bu kadar uzun süre işkence edilmesine rağmen neden fark edilmediğini anlattı: Bebeğin üzerindeki yaraları bebek kremiyle kapatıyorduk. Giysilerin de çoğu koyu renkliydi. Onların üzerindeki kanları da çikolatayla gizliyorduk. Zaten şöyle bakıp hemen gidiyorlardı.

Göz yumdukları ilk çocuk değil

BEBEK P’nin ölümüne yol açan sosyal güvenlik görevlilerinin başına ilk kez böyle bir olay gelmiyor. 8 yıl önce de korumaları altındaki 8 yaşındaki Victoria Climbie isimli kız çocuğu aile şiddetine maruz kalmış ve yaşamını yitirmiş. Ancak görevliler tıpkı bu olaydaki gibi olan bitene duyarsız kalmış ve göz göre çocuğun ölümüne izin vermiş.

akşam



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,103 µs