''Irak Savaşı'' sona erdi! | " /> ''Irak Savaşı'' sona erdi! | "/>

En Sıcak Konular

''Irak Savaşı'' sona erdi!

12 Kasım 2008 22:20 tsi
''Irak Savaşı'' sona erdi! 
"Sahte New York Times" gazetesi yazdı: "ABD Başkanı Bush Irak konusunda yanıldığını söyledi"!

New York'da 4 Temmuz 2009 tarihli "sahte New York Times" gazetesi "Irak savaşının sona erdiğini" yazdı.

Savaş karşıtı, insan hakları savunucusu, çevreci ve ekonomik adaletten yana çok sayıda dernek tarafından hazırlanan ve halka ücretsiz verilen 1,2 milyon sahte gazete "Irak savaşının sona erdiğini, ABD Başkanı George Bush'un büyük ihanetle suçlandığını ve ulusal sağlık güvencesi planının kabul edildiğini" duyurdu.

New York Times gazetesiyle sayfa düzeni ve harf karakterleri bakımından birebir olan ancak ABD'nin Bağımsızlık Günü 4 temmuz tarihli 14 sayfalık "sahte New York Times"ın ilk sayfasında Irak'tan Amerikan askerlerinin çekildiğini gösteren asker ve teçhizat taşıyan helikopterlerin fotoğrafı yer aldı.

"İhanetle suçlandıktan sonra Bush'un '60 dakika' adlı televizyon programında yaptığı ilk açıklamayı da haber yapan gazete, "ABD başkanının Irak konusunda tamamen yanıldığına ve telafi için 500 bin dolarının olduğuna, bizzat El Kaide lideri Usame bin Ladin'i aramaya gideceğine" dair sözlerine de yer verdi.

Gazetenin birinci sayfasında yer alan bir haberde ayrıca, "eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın askerlere, Bush yönetiminin Irak işgalinden çok önce Saddam Hüseyin'in elinde kitle imha silahları olmadığını bildiğinden emin olmalarını söylediği" belirtildi.

Gazetede "Asgari Ücret Yasası Geçti", "Millileştirilen Petrol, İklim Değişikliği Çalışmalarının Finansmanında Kullanılacak", "Ulus Gözlerini, Mantıklı Bir Ekonominin Kurulmasına Dikti" gibi başlıklar da kullanıldı.

Amerikan basınında yer alan reklamları da değiştiren gazete elmas üreticisi De Beers şirketinin sahte reklamına "bir elmas satın almak, elmas ticaretinin kontrolünü sağlamak için çıkan şiddetli çatışmalardan birinde elini kaybeden bir Afrikalı için protez tasarlamayı ve onun bakımını sağlamaya yardımcı olabilir" şeklinde yer verdi.

Gazetenin üçüncü sayfasında büyük petrol şirketi Exxon Oil tarafından verilmiş tam sayfa bir sahte ilan da yayımlandı. İlanda şirket, Irak savaşının sona ermesini selamlıyor ve barışın "dünyanın kar edebileceği bir fikir" olduğunu belirtiyor.

"Yes Men" adlı bir grup tarafından sahte New York Times gazetesi için kurulan "www.nytimes-se.com" adresindeki internet sitesinde yapılan açıklamada, gazetenin 6 ayda hazırlanıp 6 değişik matbaada basıldığı ve dağıtılmasında binlerce gönüllünün çalıştığı ifade edildi.

Sahte gazetenin yazarlarından biri olarak tanıtılan Bertha Suttner ise gazeteyi ABD Başkanı seçilen Barack Obama ve bütün Demokrat Partililerin, "onları ne için seçtiklerini anlamalarından emin olmak" için yayımladıklarını söyledi. Buttner, "Sekiz, belki de 28 yıllık cehennemden sonra, cenneti hayal etmeye ihtiyacımız var" dedi.

Gerçek New York times gazetesinin sözcüsü Catherine Mathis ise yayımlanan gazetenin "sahte olduğunu ve konuyu araştırdıklarını" söyledi.

Obama, Cumhuriyetçi Başkan George W. Bush'dan 8, eski Başkan Ronald Reagan'dan ise tam 28 yıl sonra, 20 Ocak 2009'da göreve başlayacak.

aa 



Bu haber 765 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,161 µs