En Sıcak Konular

Hisarcıklıoğlu'nun en büyük endişesi

12 Kasım 2008 20:33 tsi
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de kayıt dışılık konusunun çözülmemesi halinde sistemin hiçbir tarafının, ne ekonominin ne demokrasinin oturtulamayacağını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezindeki konferansın ardından Konya Sanayi Odasına (KSO) geçerek, buradaki Kredi Garanti Fonu Konya Şubesinin açılışını gerçekleştirdi.

Daha sonra KSO'da düzenlenen ödül törenine katılan Hisarcıklıoğlu, konuşmasının başında Kayseri'de deprem olduğu haberi aldığını söyleyerek, depremin can kaybına neden olmamasını temenni etti.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin ekonomide hedefinin dünya ülkeleri arasında ilk ona girmek, daha sonra da liderliğe yükselmek olduğunu belirtti.

Bu hedefe ulaşma noktasında da girişimcilerin sayısının artırılmasının büyük önem taşıdığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, ''Türkiye'de büyük bir kadın girişimci potansiyeli var. Bu potansiyelin harekete geçirilmesi lazım. Bu sayede ülkemiz kalkınmasını hızlı bir şekilde gerçekleştirecektir'' dedi.

Ödül alacak olanların ''Ben vergimi veriyorum herkes de veriyor mu?'' ve ''Ben vergimi veriyorum ama vergim verimli şekilde harcanıyor mu?'' kaygısı duyduğunu, bu kaygıyla ödülünü aldığını anlatan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin en önemli sorunlarından birisi kayıt dışılık. Bunu yenemezsek sistemin hiçbir tarafı oturmaz. Ne ekonomi ne demokrasi, hiçbirisini oturtamayız. Ülke zenginleşemez, kalkınamaz. Bizim büyüyebilmemiz için istihdam yaratan her bir kurum büyük bir mucize. Bir kişi çalıştırıyorsa başımın üstünde yeri var. Tek yol işi büyütmek bunun için de kayıt dışılıktan çıkılması lazım. Ama mevzuatta kayıtlı çalışabilmek de mümkün değil. Ekonomide bir kural var. Vergi oranlarını artırırsan kayıt dışı artar. Petrolde olan da bu işte. Vergiyi koyuyoruz kayıt kışı artıyor. Sistemin normalleşmesi lazım. Verginin verilebilir, basit, anlaşılır ve ödenebilir hale gelmesi lazım.''

KDV kanununun 1981 yılında çıktığını bugüne kadar birçok kez değiştirildiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde vergi sistemini gözden geçirmesi gerektiğini bildirdi.

Büyüme için birlik ve beraberliğin büyük önem taşıdığını anlatan Hisarcıklıoğlu, bu nedenle, iş adamlarının, şirket yöneticilerinin, sanayicilerin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

Hisarcıklıoğlu, İstanbul Sanayi Odası tarafından belirlenen ''İlk 500 ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşları'' arasında yer alan Konyalı firmaların yöneticilerine ödüllerini verdi.

Törene Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KSO VE TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ile çok sayıda sanayici katıldı.

aa

 



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,760 µs