En Sıcak Konular

Fransa da Obaması'nı seçti

12 Kasım 2008 16:43 tsi
Fransa'da Kamerun asıllı Pierre N'Gahane, ülkenin güneyindeki Alpes-de-Haute-Provence bölgesi valiliğine getirildi.

İçişleri Bakanı Michele Alliot-Marie, bugünkü bakanlar kurulunun ardından yaptığı açıklamada, N'Gahane'nın “yetenekleri sayesinde bu valilik görevine getirildiğini” söyledi.

Fransız bakan, ABD'de Barack Obama'nın seçimi kazanmasıyla bakanlar kurulunun bugünkü kararı arasında bağlantı olmadığını savundu.
Kuzey Afrika kökenli Adalet Bakanı Rachida Dati de, yeni atamanın ABD'deki seçimle ilgisi bulunmadığını belirterek, “Siz Fransa'da bakanlar kuruluna bakın, olsa olsa Fransa Obama'yı etkilemiş olabilir” dedi.

İktidar partisi milletvekili Patrick Deveciyan ise, daha önce Karayib adalarındaki sömürgelerden siyahi vatandaşların valilik görevine atandığını hatırlattıktan sonra, 'ilk defa Kamerun gibi yabancı bir ülke kökenli Fransız siyahinin vali atanmasının yeni bir gelişme olduğunu söyledi.

Fransa'da Siyahi Dernekler Temsilciler Konseyi (CRAN), önceki gün yaptığı açıklamada, ABD'de Barack Obama'nın zaferinin, Fransa'da yerel seçimler ve Avrupa seçimlerinde daha fazla azınlık üyesinin adaylığı için cesaretlendirici olması çağrısında bulunmuştu.

CRAN Başkanı Patrick Lopez, “gerek yerel seçimlerin, gerek Avrupa seçimlerinin, sadece bir renkten adayların seçimi olmamasını arzu ettiklerini” söylemişti.

Siyahların ve Kuzey Afrikalıların Fransa'da kamuda yeterince temsil edilmediğini savunan ve ABD'deki gelişmelerin Fransa'da da olması gerektiğini belirten Lopez, “Bu amaçla, beyaz, siyah, Arap, Asyalı, Musevi, Katolik ve Müslümanlara, yetenekleri olması halinde, kökeni ve renklerine bakmadan Fransa cumhurbaşkanlığına bile seçilmeleri için seferber olmaları çağrısında bulunuyorum” demişti.
 
hürriyet



Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,216 µs