En Sıcak Konular

Ermenistan Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor

12 Kasım 2008 14:45 tsi
Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, Türkiye’ye geliyor.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Türkiye ile Ermenistan arasında “yoğun bir diplomasi trafiği”nin devam ettiği bildirirken Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan’ın Türkiye’ye geleceğini söyledi.

Babacan, “Ermenistan Dışişleri Bakanının bir Türkiye ziyareti söz konusu. Bütün bunlar üzerinde çalışıyoruz. Gündemi, programı belirlenince duyuracağız” dedi. İki ülke Cumhurbaşkanları arasındaki yeni bir görüşme olasılığına ilişkin olarak da Babacan, “Sayın Sarkisyan’ın Sayın Cumhurbaşkanımızla olacak bir görüşmesi için başka maçların beklenmesine kesinlikle gerek yok” dedi.

Ali Babacan, Türkiye’yi ziyaret eden Cezayir Dışişleri Bakanı Murat Medelci ile düzenlediği ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Ermenistan mevkidaşı Serj Sarkisyan arasında kısa vadede yeni bir görüşme yapılması olasılığına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, “Şu anda Türkiye ile Ermenistan arasında yoğun bir diplomasi trafiği devam ediyor” dedi.

Türkiye, Azerbaycan ile Ermenistan arasında “üçlü toplantı” yapıldığını ve tekrarlanması yönünde bir mutabakat bulunduğunu belirten Babacan, “Herkes istiyor ama zamanı, gündemini iyi belirlemek lazım ki, somut sonuçlar alabilelim” dedi.

Ali Babacan, kendisinin yakında Azerbaycan’ı ziyaret edeceğini bildirirken, “Ermenistan Dışişleri Bakanının bir Türkiye ziyareti söz konusu. Bütün bunlar üzerinde çalışıyoruz. Gündemi, programı belirlenince duyuracağız. Sayın Sarkisyan’ın Sayın Cumhurbaşkanımız ile olacak bir görüşmesi için başka maçların beklenmesine kesinlikle gerek yok. Benim beklentim, belki aylar ile ifade edilebilecek bir süre içerisinde böyle bir buluşmanın gerçekleşmesidir” dedi.   
 
Hürriyet



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,135 µs