En Sıcak Konular

‘Gizli Tanık 9’dan Danıştay cinayeti

12 Kasım 2008 14:20 tsi
‘Gizli Tanık 9’dan Danıştay cinayeti Ergenekon’un kilit ifadesi: Cumhuriyet’e attığımız bombaları Oktay Yıldırım’dan aldık. Vaadedilen para için Alparslan’la Ankara’ya gittik. Arslan, Danıştay’ı tek başına bastı.

Ergenekon’un kilit ifadesi: Cumhuriyet’e attığımız bombaları Oktay Yıldırım’dan aldık. Vaadedilen para için Alparslan’la Ankara’ya gittik. Arslan, Danıştay’ı tek başına bastı. Taraf Gazetesinde yer alan habere göre; davanın ancak dokuzuncu duruşmasında avukatlara dağıtılan 9 numaralı gizli tanığın ifadesinde Cumhuriyet ve Danıştay saldırılarının ayrıntıları var. İfadeden: Arslan “Cumhuriyet’le ilgili konuşalım” dedi. Muzaffer Tekin ve Oktay Yıldırım da vardı. Yıldırım bana iki, Arslan’a da bir adet bomba verdi. “Tekin bize 500 bin dolar verecekti. Para için Ankara’ya gittik. Arslan ‘Benim Danıştay’la bir işim var’ diyordu. Saldırıyı televizyondan gördüm”

Avukatlara verilen 137 sayfalık gizli tanığın anlatımları, Danıştay baskınıyla ilgili bilinmeyen önemli bilgileri içeriyor. Gizli tanık ifadesinde, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştiren ve azmettiren ekip ile Danıştay’a yönelik olayın ‘kahraman’larının aynı olduğunu söyledi.

BOMBAYI YILDIRIM VERDİ
Gizli tanık, Alparslan Arslan’ın kendisine “Cumhuriyet Gazetesi ile sorunum var. Gel görüşelim” dediğini, Bahçeşehir ve Ataşehir’de görüştüklerini, toplantıda Muzaffer Tekin, Oktay Yıldırım ve başka kişilerin de bulunduğunu söyledi. İfadesinde gizli tanık, Yıldırım tarafından iki bombanın kendisine, üçüncüsünün de Arslan’a verildiğini söyledi.

500 BİN DOLAR VERİLECEKTİ
Cumhuriyet Gazetesi’nin bombalanması için kendisine Muzaffer Tekin tarafından 500 bin dolar verileceğini söyleyen gizli tanık işi kendisinin yapmadığını ama İsmail, Erhan ve Tekin adlı üç kişiyi bu iş için bulduğunu söyledi. İki bombanın da pimi çekilmediği için patlamadığını, bombalarla birlikte başörtüsü de atıldığını söyleyen gizli tanık, Cumhuriyet’e yönelik iki bombalama olayının gece yapıldığını, Arslan’ın üçüncü bombada da ısrar etmesi sonucu bu işten uzak durduğunu, üçüncü bombanın ise Arslan tarafından gündüz atıldığını ifade etti.

DANIŞTAY’DA MESELEM VAR
 Gizli tanık iki görevli ve savcı eşliğinde verdiği gizli ifadede Danıştay saldırısında kendisine vaat edilen 500 bin dolarla ilgili Arslan’ın “Ankara’ya gideceğim, Danıştay’da bir meselem var. Gidelim Ankara’da konuşalım. Orada paranızı veririm” dediğini, kendisinin uzun zaman Ankara’ya gitmediğini ve daha önce öldürdüğü ablasının çocuklarını görmek hem de parasını almak için Ankara’ya gittiğini belirtti.

ANKARA’YA BİRLİKTE GİTTİK
 Arslan’ın arabasıyla dört kişi, Ankara’ya gittiklerini söyleyen gizli tanık Ulus’ta Sevgi Oteli’nde kaldıklarını ve Arslan’la aynı odada yattıklarını anlattı. Kendisinin Arslan’a sürekli parayı sorduklarını ancak onun “Bir görüşmem var, para işini de çözerim” dediğini, gece saat 24.00 civarında Arslan’ın otelden ayrıldığını, kendisine “Ülkü Ocakları’ndan etkin bir arkadaşla görüşeceğim” dediğini anlattı. Gizli tanık, otele kayıt yaparken Cumhuriyet’in bombalanması olayından dolayı tedirgin olduğunu ancak Arslan’ın “İstersen emniyete gidelim tespit mespit olmamıştır” dediğini anlattı. Ertesi gece Arslan’ın “Ben yarın para sorununu çözeceğim” dediğini, kendisinin de Arslan’a “Danıştay meselesi nedir, anlat” dediğini, Arslan’ın da çantasından gazete kupüründeki resimleri çıkarıp göstererek “Benim işim bu şahıslarla” dediğini anlattı. “Bu talimatı Veli Küçük ile Muzaffer Tekin mi verdi” diye sorduğunu, ancak Arslan’ın buna cevap vermediğini söyledi.

BU İŞİ BİTİR TALİMATI
Daha sonra birlikte Ankara’ya geldikleri Erhan’dan öğrendiğine göre Arslan’ın “Beni üç- beş gün sonra çıkartacaklar” şeklinde konuştuğunu iddia eden gizli tanığa göre Alparslan’a gelen bir telefonda “Bu işi bitir, bitiremiyorsan avukatlığı bırak” demiş. Gizli tanık, Arslan’ın kendisine gazete kupürünü gösterdikten sonra uyuduğunu ve sabah saat 11.00 gibi uyandığını, ancak Arslan’ın hangi saatte otelden ayrıldığını bilmediğini, kahvaltı ettiği esnada TV’de Arslan’ın Danıştay saldırısını gerçekleştirdiğini gördüğünü ve telaşlandığını söyledi. Erhan ve İsmail’i otogardan İstanbul’a gönderdiğini anlatan gizli tanık, Sinan isimli bir avukatla buluştuktan sonra rahatsız olan kız kardeşini görmek için Nevşehir’e gittiğini ve onun evinde yakalandığını anlattı.

İKİNCİ 28 ŞUBAT OLACAKTI
Gizli tanık, Alparslan Arslan’ı azmettiren kişilerin Veli Küçük, Muzaffer Tekin ve Alparslan Türkeş’in eski koruması Ziya Arpacık olduğunu, Atabeyler çetesinin de bir hafta sonra ortaya çıktığını iddia etti. Başbakan’a Atabeyler tarafından yapılacak suikastın başarılı olması durumunda emekli askerlerin öncülüğünde ikinci bir 28 Şubat yaşanacağını da sözlerine ekledi. Gizli tanık, Alparslan Arslan’ı azmettirenleri söylemek için mahkemeye dilekçe verdiğini ancak mahkeme heyetinin bunu kendisine sormadığını anlattı.

gazeteport



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,895 µs