En Sıcak Konular

Obama'ya 'kavgaya karışma' uyarısı

12 Kasım 2008 13:05 tsi
Obama'ya 'kavgaya karışma' uyarısı Amerika ziyareti öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Barack Obama'ya "Dik durmaya devam et, ama kavgaya bulaşma" tavsiyesinde bulundu.

Amerika ziyareti öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan New York Times gazetesine konuştu. Başbakan Erdoğan Türkiye'nin ABD ile İran arasında arabuluculuk yapabileceğini söyleyerek, Barack Obama'ya "Dik durmaya devam et, ama kavgaya bulaşma" tavsiyesinde bulundu.

ARABULUCULUĞA HAZIRIZ

Başbakan Erdoğan yaptığı mülakatta, "Türkiye olarak biz arabuluculuğa hazırız. Bu konuda çok faydalı olabileceğimize inanıyorum" dedi. Barack Obama'nın Amerika başkanı seçilmesinin ABD-İran ilişkilerini değiştirmek için iyi bir fırsat olduğunu belirten Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın Barack Obama'ya geçen hafta kutlama mesajı yolladığını hatırlatarak "Bu, yararlanılması gereken bir adımdır" dedi.

SAVAŞ ÇÖZÜM DEĞİL

Erdoğan, ABD İran arasındaki sorunların masada çözülmesini istediklerini söyleyerek, "Bu dönemde savaş çözüm değildir" diye konuştu. Erdoğan, Türkiye'nin dış politika prensibinin düşman kazanmaya karşı olmak olduğunu dile getirdi. Erdoğan, Barack Obama'nın başkan seçilmesinin Amerika'ya dünyada yitirdiği imajı ve güveni yeniden kazandıracağını vurguladı. Amerika'nın 21. yüzyılın başında açıkladığı temel değerlerden geriye kaydığını hatırlatan Erdoğan, "Benim için bu değerlerin uygulamaya konması çok önemli." dedi.

AVRUPA VE NATO İÇİN KAZANIMDIR

Başbakan Erdoğan'ın Dış Politika Başdanışmaını Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, "Eğer biz Orta Doğu'da etkili bir ülke isek, bu Türkiye'nin Avrupa'daki üyelik süreci açısından ve NATO içinde de son derece önemli bir kazanım, değerdir" dedi. Davutoğlu, "Türkiye'nin artık NATO'dan çok Orta Doğu politikasına odaklandığı gibi bir yanlış anlama olmaması gerektiğini" söyledi.

Yenişafak



Bu haber 219 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,778 µs