En Sıcak Konular

Müslüman kızların tazminat zaferi

12 Kasım 2008 13:02 tsi
Müslüman kızların tazminat zaferi Özellikle Yahudi müşteriler onları istemedi. İşleri başka brokerlera verildi. Onlar da şirketi dava etti ve müthiş bir tazminatı garantiledi.

İki müslüman kız kardeş, ırkçılık ve uyuşturucu kullanımına karşı şirketlerine açtıkları davadan milyonlarca dolar kazanmanın eşiğindeler.

Fransız kardeşler, Tradition Securities and Futures adlı firmanın yöneticileri hakkında, 'kör gözleriyle kalkıştıkları acınacak tavırlarından' ötürü dava açtı. Samira ve Hanan Fariad isimli ikizler, firma yöneticilerinin kokain kullandıkları ve kendilerine defalarca din ve milliyetlerinden dolayı hakaretlerde bulundukları gerekçesiyle böyle bir yola baş vurdu.

Mahkeme süresince sağlam kanıtlar, 150 sayfalık görgü tanığı ifadeleri ve şirket hakkında 200 ayrı suçlamayla yöneticileri ezen ikizler, tazminat olarak 10 milyon sterlin alacak. Londra İş Mahkemesinde görülen davanın 55. günü bitti ve mahkeme heyeti şu an karar aşamasında. Fransız firması olan Traditions'ın iş ortağı Compagnie Financiere Tradition dünyanın en büyük borsa firmalarından biri. Broker olan bu iki kardeş de 2001 yılında Fransa'da başlayıp sonra İngiltereye transfer edilmişler.

Ama hem kadın, hem de müslüman olmaları işleri onlar için çok zorlaştırmış. Kendileriyle görüşmeye gelen özellikle yahudi müşteriler, şirket müdürleri tarafından başka brokırlara kaydırılmış. Zamanla sadece müşteri kaçırmakla kalmayıp aynı zamanda dolaylı hakaretlere de maruz kalan kardeşler 'sabırlarının sonuna geldiklerini ve kokain kullanan yöneticiler tarafından ırkçı bağnazlıklarla karşı karşıya gelmak istemediklerini' söylüyorlar.

Davanın seyrini belirleyen bir diğer konu ise yahudi müşterilerin müslüman brokırlara karşı tavrı oldu. Mahkeme heyeti davalıları haklı bulduğunu belitti. Ama sonuç henüz kesinleşmiş değil. Kaynaklar, 10 milyon sterlinin kesin verileceğini ve ırkçılığın bedelinin artık çok ağır olacağını söylüyor.

internethaber



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,515 µs