En Sıcak Konular

1.6 milyar dolar kazandıran formül

11 Kasım 2008 22:30 tsi
Hakkındaki gensoru görüşmelerinede iddialara cevap veren Enerji Bakanı Güler, doğalgazdaki yeni anlaşmaların getirisini rakamlarla ortaya koydu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, MHP'nin kendisi hakkında verilen gensoruda dile getirilen iddiaların bir tanesinin bile doğru olması halinde bunun gereğini yaparak istifa edeceğini belirterek, "Ancak iddiaların tamamı külliyen yalan!" dedi.

Gensoru görüşmelerinde eleştirilere cevap veren Bakan Güler, "Bu bir savunma konuşması değildir. Çünkü savunmamı gerektirecek bir durum yok." dedi.

Muhalefetin iddialarını çok inandırıcı bir üslupla dile getirdiğini vurgulayan Bakan Güler, "Dışarıdan dinleyen biri bunları inandırıcı bulabilir. Bu konuda çok bilgi kirliliği var. Anladım ki bilgi kirliliği çevre kirliliğinden daha önemlidir." diye konuştu.

BOTAŞ'ın doğalgazı dışarıdan ithal ettiğini ve sıfır kârla vatandaşa sattığını dile getiren Bakan Güler, BOTAŞ'ın gazı dolarla alıp YTL ile tüketicilere sattığını kaydetti.

Muhalefetin gensoru görüşmelerinde dile getirdiği iddiaların yalan olduğunu savunan Bakan Güler, "İddiaların bir tanesinin bile doğru olması halinde bunun gereğini yapacağım. Yani bunun anlamı istifa edeceğim; ancak iddiaların tamamı külliyen yalan!" dedi.

CHP'nin geçmişte de benzer iddiaları gündeme getirdiğini hatırlatan Bakan Güler, kapalı bir toplantıda CHP'ye gerekli açıklamaları yapmayı önerdiğini; ancak CHP'nin bunu kabul etmediğini söyledi. Bakan Güler, "Bilgi ve belgenize güveniyorsanız, sizinle saatlerce oturup tartışabilirim." dedi.

Rusya ile yapılan formül değişikliği eleştirilerine cevap veren Bakan Hilmi Güler, Türkiye'nin bu değişikle zarara uğramadığını; tam tersine 1.6 milyar dolar karda olduğunu iddia etti.

Bunun yanı sıra 40 milyar metreküplük alım zorunluluğun silindiğini dile getiren Bakan Güler, bu konunun tahkimde olduğunu; bu nedenle açıkça konuşulamayacağını söyledi.

Güler, "Burda söylediğiniz her şey anında kayıtlara geçiyor ve bazı yerlere tercüme ediliyor. Tahkimde olan bu konularda başkalarına taviz verilmesin." diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın geçmişte BOTAŞ Genel Müdürlüğü yaptığını hatırlatan Bakan Güler, "Burada geçmişte BOTAŞ Genel Müdürlüğü yapanlara bakıyoruz, sadece 3.5 kilometre boru hattı döşemişler. Yani burdan Sıhhiye'ye kadar. Sonra da çıkıp burda ahkam kesip konuşuyorlar. Biz 11 bin kilometre boru hattı döşedik." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,614 µs