En Sıcak Konular

Futbol Disiplin Talimatı'nda değişiklik

11 Kasım 2008 22:13 tsi
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Futbol Disiplin Talimatı'nda değişiklik yaptı.

Federasyon yönetim kurulu, bugün İstanbul'da gerçekleştirdiği toplantıda, Futbol Disiplin Talimatı'nın ''Takım halinde sportmenliğe aykırı hareket'' başlıklı 30. maddesinde değişikliğe gidilmesini kararlaştırdı. Buna göre, 30. maddenin (a) ve (b) bentlerinde düzenlenen, müsabaka öncesinde, sırasında veya sonrasında takımın en az 5 futbolcusunun hakem tarafından sarı veya kırmızı kartla cezalandırılması ile müsabaka öncesinde, sırasında veya sonrasında takımın en az 3 futbolcusunun hakem tarafından müsabakadan ihraç edilmesi hallerinde, anılan ihlaller nedeniyle verilen cezanın alt sınırları Turkcell Süper Lig kulüpleri için 7 bin 500 YTL, Bank Asya 1. Lig için 3 bin 750 YTL, TFF 2. Lig için 2 bin YTL, TFF 3. Lig için ise 1000 YTL olarak değiştirildi.  

Ayrıca, görülen her bir sarı kart için Turkcell Süper Lig kulüplerine 1500 YTL, Bank Asya 1. Lig kulüplerine 750 YTL, TFF 2. Lig kulüplerine 400 YTL, TFF 3. Lig kulüplerine 200 YTL, görülen her bir kırmızı kart için Turkcell Süper Lig kulüplerine, 3 bin YTL, Bank Asya 1. Lig kulüplerine 1500 YTL, TFF 2. Lig kulüplerine 800 YTL ve TFF 3. Lig kulüplerine 400 YTL para cezası verilecek.

Bu arada, müsabaka öncesinde, sırasında veya sonrasında, birden fazla futbolcunun veya görevlinin birlikte hareket ederek bir müsabaka görevlisine hakaret etmesi, kararlarına karşı sportmenliğe aykırı şekilde itiraz ederek karşı çıkması, baskı kurmaya çalışması, tehdit etmesi, söz konusu kişiye karşı güç kullanması halinde, profesyonel kulüplere, kendi lig kategorilerinde 5 sarı kart görülmesi halinde verilen miktarda para cezası uygulanacak.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Fortis Türkiye Kupası'nda, gruplarda 3. maçların 7 Ocak 2009'da, 4. maçların 11 Ocak'ta, son maçların ise 18 Ocak'ta yapılmasına karar verdi.

Bu arada Bank Asya 1. Lig'de 2008-09 sezonunun ikinci yarısının da 18 Ocak 2009'da başlatılması ve sezonun 10 Mayıs 2009'da sona ermesi konusu karara bağlandı.

 



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,525 µs