En Sıcak Konular

Sav ile Vakit mahkemeye çıkıyor

11 Kasım 2008 22:12 tsi
CHP'li Önder Sav ile Vali Ali Serindağ'ın görüşmesini haberleştiren Vakit gazetesinden Serdar Arseven ile Aslan Değirmenci yarın hakim karşısına çıkıyor.

Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamenin kabul edildiği, Değirmenci ve Arseven'in yargılanmasına yarın saat 09.00’ da başlanılacağı öğrenildi. Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan tarafından açılan davanın iddianamesinde, Önder Sav'ın, 23 Mayıs 2008 tarihinde, CHP Genel Merkezi'ndeki odasında, Merkez Valisi Ali Serindağ ile yüze yüze görüşme yaptığı kaydedildi. Görüşme sırasında, gazetenin muhabiri Aslan Değirmenci'nin, Sav'a ait olduğu söylenen daha önceki bir konuşması ile ilgili görüşmek amacıyla gazeteye ait sabit telefondan Sav'ın cep telefonunu aradığı belirtilen iddianamede, Önder Sav'ın çağrıyı kabul ettiği ve telefon açık olduğu halde Aslan'a beklemesini söylediği aktarıldı.

KAYIT YOK, NOT ALINDI

Değirmenci'nin, telefon açık iken Sav ile Serindağ arasındaki konuşmaları dinlediği, daha sonra da bu konuşmaları not ederek gazetenin Ankara Temsilcisi Serdar Arseven'e verdiği belirtilen iddianamede, bu konuşmaların, Değirmenci ve Arseven'in adıyla Anadolu'da Vakit Gazetesi'nin 26 Mayıs 2008 tarihli baskısında "Sanki CHP Valisi" başlığıyla yayımlandığı ifade edildi.

BASIN YOLUYLA İFŞA!

İddianamede, Aslan Değirmenci'nin, "kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmayı ifşa etmekten, bu eyleme uyan Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 133/1. maddesi uyarınca cezalandırılması talep edildi. Bu suç için 2 aydan 6 aya kadar hapis cezası öngörülüyor. Davanın iddianamesinde, Değirmenci ve Arseven'in her ikisinin, "konuşmaları basın yoluyla ifşa etmek"ten eylemlerine uyan TCK'nın 133/3 maddesi gereğince 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

İKİ SAVCI’DA DİNLEME YOK DİYOR

Önde Sav’ın, Vali Serindağ ile 'dinlendiği' iddiası ile başlatılan ilk soruşturmada, 'takipsizlik' kararı çıkmıştı. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün “izlendiği” iddiasıyla başlatılan soruşturmanın da savcısı olan Vahdet Polatkan, Sav’ın Serindağ ile görüşürken aranan cep telefonunu “açık” bıraktığını belirterek,” Bu süre zarfında telefondan yapılan görüşmelerin emniyet veya başka bir birim tarafından dinlenip kaydedilmediği saptanmıştır. Bu itibarla cep telefonunu dinleyen ve kaydeden bir görevli olmadığı da ortaya çıkmaktadır” demişti.

SAV İDDİASINDA KARARLI!

Cep telefonunun dinlendiği ısrarını ısrarla sürdüren Sav, Telekom ve Turkcell'in ‘dinlenmediniz' yazılarına rağmen bir de Nokia'ya başvurulmasını istiyor. Meclis'teki Telekulak Komisyonu'na gelmeyen CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Turkcell ve Telekom'un resmi ‘dinlenmediniz' yazısına rağmen ‘dinlendim' ısrarını sürdürüyor. Komisyona bir yazı gönderen Sav, cep telefonunda dinlemeye ilişkin yazılım bulunup bulunmadığının NOKİA firmasından sorulmasını istedi. Sav, Telekulak Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü'ye bir sunuş yazısıyla birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na daha önce verdiği yazıyı, ifade formunu, bilirkişi raporunu ve Türk Telekomünikasyon Kurumu'nun yazısını ek yaparak gönderdi.

MUHABİR NE DİYOR?

Söz konusu olayın kahramanı Aslan Değirmenci ise, “CHP Genel sekreteri Sav, Peygamber Efendimiz ve Hac ibadeti hakkında ağır hakaretlerde bulunmuştu. Bu hakaretler ile ülkenin gündemini meşgul eden Sav’ı aramak ve sorular yönetmek bir habercinin görevi gereğidir. Bu görevin bilinciyle kendisini aradım ve kendimi takdim ettim. Bana, 'Bir dakika, misafirim var' dedi. Bir süre bekledim. Defalarca seslenmeme rağmen Sayın Sav, herhangi bir cevap vermedi. Sayın önder Sav, telefonunu açık unutarak, görüşmeye tanıklık etmemi sağladı! Sonra bunu her iki Savcımız, Türk Telekom, Turkcell ve Meclis'teki Telekulak Komisyonu resmi belgeler ile ortaya koydu” dedi.

haber7



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,357 µs