En Sıcak Konular

Arınç: Sözümüzden sapmadık

11 Kasım 2008 19:15 tsi
Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, ''Bu iktidar yüzde 47 oyla 6.5 yıldır iktidarına devam ediyorsa bunun tek sebebi var, hep başımız dik, alnımız açık oldu'' dedi.

Bülent Arınç, Rize'nin Ardeşen AK Parti İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de geçmişte halkın iki aile fotoğrafını yan yana getirdiğini ve ona göre tercihini yaptığını belirterek, birinde batakçıların, vurguncuların, yolsuzluk yapanların, diğerinde ise millete hizmet etmeyi en büyük görev bilen insanların bulunduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşanan olaylara değinen Arınç, bu süreçte önlerine engeller çıktığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Biz Cumhurbaşkanını seçmek için harekete geçtik, bizden sonra başkaları da harekete geçti. Diğer siyasi partiler özellikle, 'cumhurbaşkanını bunlar seçmesin, bunlar seçerse kendilerine benzeyen bir adamı seçerler' dedi. Eşinin başında örtü var mı, yok mu, gerici mi, yobaz mı, milli görüşçü mü, o mu, bu mu? Cumhurbaşkanının hangi vasıflara sahip olacağını Anayasa söylemiş. CHP, 'evet herkes olabilir ama sizin içinizden biri olamayacak' dedi. Biz de 'Anayasa'nın verdiği görevi yerine getireceğiz' diye direndik. Önümüze getirilen her engeli siyasetin gücüyle yendik. Ama bir işte yenildik. Yenildiğimiz iş, havada uçan kuşların, hatta Ardeşen'in atmacalarının bile aklına gelmemişti. Neydi o iş? 367 oy gerekir. 10. Cumhurbaşkanı seçilmiş hiçbirisinde böyle bir şey gündeme gelmemiş. Nereden çıktı o? Sabih Kanadoğlu ağabeyimizden çıktı. Peki bu hukuki mi, yasal mı? Böyle bir şey olabilir mi? 'Biz böyle istiyoruz' dediler. Kurtla kuzu hikayesi gibi, yemeğe niyetlenmiş de bahane bulamayınca 'suyumu bulandırdın' demiş. '367 olacak' dediler, hakikaten de öyle oldu. 361 milletvekili Abdullah Gül için oy kullandı, ama seçilemedi.''

Bülent Arınç, bir zamanlar 'höt' denildiği zaman bazılarının kaçtığını, kaçarken de şapkasını alıp gittiklerini belirterek, ''Sordular ona şapkanı niye bırakmadın? Demiş ki 'e kendim kaçtım şapkamı da onlara mı bırakacaktım' Hötle zökle iktidarlar kaçar, yıkılırdı. Biz onun hötü, zökü ile hiçbir tarafa gitmedik. Dimdik durduk. Bu iktidar yüzde 47 oyla 6.5 yıldır iktidarına devam ediyorsa bunun tek sebebi var. Hep başımız dik, alnımız açık oldu. Millete verdiğimiz sözden sapmadık. Milletimizi sevdik, onu kucakladık'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde birinci turun akşamında CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne koştuğunu ve dilekçesini verdiğini anlatan Arınç, şöyle devam etti:

''Gece saat 11.30-12.00'lerde de bildiriler, muhtıralar yayınlanmaya başladı. Eskiden böyle bildiriler, muhtıralar olduğunda zangır zangır titrerlerdi, ödleri kopardı. Ben bu siyasetçileri çok yakından biliyorum. Arkasına bakmadan kaçanları biliyorum. 'Aman bildiri, eyvah saklanalım, ne derlerse yapalım.' O bildiri, muhtıralar ertesi gün hükümetin ağzından cevabını buldu. Hükümet dedi ki 'biz milletin hükümetiyiz, bu işler benim işim, sen benim işime karışamazsın, sen kendi işine bak, haddini bil.' Bu yüzden yüzde 47 oyun içinde ne var derseniz, 15 puanı bundandır. Siz başınızı dik tutarsanız, millet sizi sever. Milleti bırakıp kaçan sözünden dönenlerden hoşlanmıyor.''

Son genel seçimde sandık başına giden iki kişiden birinin AK Parti'ye oy verdiğine işaret eden Arınç, şöyle devam etti:

''Bu kadar seçmen ülkesine ihanet mi ediyor, yanlış mı düşünüyor? Bu kadar adam yanlış düşünüyor da siz 10 kişi mi doğru düşünüyorsunuz? Bizi yanlış bulduğunuz için kapatmaya kalkacaksınız. Buna karşı durduk. Başsavcı mahkemeye 400 suç ve delil sundu. Bu suçlamalar nereden, gazetelerden. Gazete kupürleri ile Türkiye'nin iktidar partisini suçlamak doğru bir hareket mi? Çok şükür Anayasa Mahkemesi bu yanlışlığın önüne geçti, '400 suçlamanın 370'inin hiç birisini kabul etmiyorum' dedi. Geri kalan 30'u ile de bu partinin laikliğe aykırı eylemler ile suçlanmayacağına karar verdi. Para cezası ile bu işi bitirdi.''

Türkiye'de kendilerinin özgürlükten, hürriyetten yana olduklarını, ayrımcılık yapılmasına karşı olduklarını anlatan Arınç, ''Herkesin inancına, giysisine her zaman saygı duyarız. Attığımız bu kadar adımdan sonra hala direnmeye çalışan statüko gidecek, yerine özgürlükler gelecek. Bunun en önemli işaretlerinden biri ABD Başkanlığına 60 yıl önce otobüslere binemeyen, iş yerlerine alınmayan birisinin seçilmesidir. Orası ABD, burası Türkiye, ne alaka? Eh vardır bir yerden bir alakası'' dedi.

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçiminde TBMM'ye gelmeyen ANAVATAN'ı ve DP'yi de eleştirerek, ''Son genel seçimde DP yüzde 5 bile alamadı. ANAVATAN seçime bile giremedi. Erkan Mumcu geçenlerde de siyasete veda etti. Herkese ibret olsun, milletin dediğini yapacaksın'' şeklinde konuştu.

Arınç, kendisinin gittiği her yerde belediye başkanlarını hangi partiden olursa olsun ziyaret ettiğini vurgulayarak, ''Hatta Tunceli'ye gittiğimde DTP'li belediye başkanını da ziyaret ettim. Sonuçta halk onu beğenmiş, oyunu vermişse bize ona saygı duymak düşer'' dedi.

aa



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,330 µs