En Sıcak Konular

Tercüman’ı bitiren ölümcül hata

11 Kasım 2008 17:52 tsi
Türkiye'nin en köklü markalarından Tercüman'ı bir adam bitirdi.

Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi adını kamuoyu ilk kez kendisinin 8 adet fotoğrafını gazetenin birinci sayfasına taşımasıyla duyurdu.

Hemen arkasından eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın yanaklarını okşamasıyla gündeme geldi. Kuponla Şişme Barzani hediye edeceği açıklaması ise Büyükçelebi'nin kişiliği ve gazete yöneticiliği hakkında net fikirler oluşmasını sağladı.

Büyükçelebi, Ergenekon operasyonunda halen tutuksuz olarak yargılanıyor. Günler geçtikçe de Tercüman gazetesini eritiyor.

36 binden aldığı gazete tirajını 20 bine düşüren Büyükçelebi’nin yayın politikasına dayanamayan Yayın Koordinatörü Celalettin Kafesoğlu, Yazı İşleri Müdürü Bahri Badembağları, Yazı İşleri Müdürü Kenan Sönmezler başta olmak üzere bir çok gazeteci istifa ettiler.

Büyükçelebi’nin Tercüman’ı tiraj ve etkinlik olarak bitirmesinde en etkili unsur sık sık değiştirdiği yayın politikası oldu. Yayın yönetmenliğinin ilk zamanlarında AKP karşıtı bir politika izleyen Büyükçelebi bir süre sonra bu politikasını değiştirerek, AKP’yi destekledi. Ergenekon’dan gözaltına alınınca yeniden muhalefete başladı.

GÖLGE YAYIN YÖNETMENİ UFUK SÖYLEMEZ Mİ?

Ufuk Büyükçelebi’nin Tercüman’ı bitiren ölümcül hatası ise , gazeteyi gazeteciler yerine, siyasetçilere teslim etmesi oldu.

Şu anda Tercüman’da 10 köşe yazarı var. Bunlardan yalnızca iki tanesi (Behiç Kılıç ve Metin Özkan) meslekten gelme, diğer 8 yazar siyasetçi. Bu başka hiçbir gazetede görülmeyecek bir tablo.

Bu siyasetçilerin çoğu ise Ufuk Söylemez'e yakın isimler halen "zimmet suçundan" yargılanan Ufuk Söylemez'in gazetede bu derece etkili olması tartışılıyor.

Tercüman'da DYP'li eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez'in referansıyla yazdığı belirtilen isimler şöyle:

CHP Milletvekili Esfender Korkmaz

Bülent Kuşoğlu D(Y)P eski Ankara İl Başkanı

Aydın Menderes D(Y)P Genel Başkan Danışmanı

Mete Alpman D(Y)P’li eski Sağlık Bakanı Yıldırım Aktuna’nın danışmanı

Ayşem Kalyoncu - DYP Büyük Kongre Üyesi (DYP İzmir eski il başkanı Mete Kalyoncu'nun eşi)

Hasan Ünal – Ufuk Söylemez’in BRT’deki program partneri-öğretim üyesi

Veli Sarıtoprak- DSP PM Üyesi

Caner Soner Göksel- D(Y)P Eski İl Başkanı

TERCÜMAN'I BİTİRDİ GÖZÜNÜ DOĞAN'A DİKTİ

Ufuk Söylemez'in gölge yayın yönetmeni olması ve ekibin bu isimlerden kurulması Tercüman'ı bitiren en önemli nokta. Ama bununla da sınırlı değil. Ufuk Büyükçelebi'nin Tercüman Gazetesi'nin imajını muhafazakar çizgiden alıp şahin milliyetçi/ulusalcı çizgiye taşıması gazetenin onlarca yıldır oluşturduğu tabanını kaybetmesine neden oldu. Bunun üstüne keyfi, gazetecilikle ilgisi olmayan manşetlerin atılması da tuz biber oldu.

Karamehmet Grubu'nda artık tahammül sınırlarını zorladığı konuşulan Büyükçelebi yeni yer arayışına da erken başladı. Doğan Grubu'na geçmek isteyen Büyükçelebi temas kurdu ancak olumlu yanıt alamadı.

TERCÜMAN YAZARI UFUK SÖYLEMEZ AŞAĞIDAKİ NİTELİKLİ DOLANDIRICILIKTAN YARGILANDIĞI DAVADAN DA ZAMAN AŞIMI NEDEYİYLE KURTULDU

Nitelikli Dolandırıcılık Nitelikli Zimmet Banka

Ekleyen: Av.tayfun Eyilik | Tarih: 17-03-2007 | Kategori: İçtihat | Not

YARGITAY CEZA GENEL KURULU

E. 2004/11-158 K. 2005/58 T. 31.5.2005

14.12.1995 tarih ve 11 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile tahsis edilen ve kullandırılan 10 milyon USD tutarındaki DNTM kredisinde, Şube Müdürü Mualla Halistürk'ün; Ticari Krediler Müdürü Muazzez Ela, Genel Müdür Yardımcısı S. Şevki Doruk, Genel Müdür Söylemez ile krediyi açan Yönetim Kurulu üyeleri A.İhsan Elgin, A.Haydar Emre, Yücel Dirik ve Yenal Ansen'in TCK.nun 240 ıncı maddesine göre sorumlu oldukları, ancak TCK.nun 102 nci maddesi hükmü gereği eylemin zamanaşımına uğradığı ve bu kapsamda mütalaa edilmesi gerektiği...



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,262 µs