En Sıcak Konular

İşte şeref tribünündeki o kavga

11 Kasım 2008 17:49 tsi
Derbi sırasında F.Bahçeli Uslu ile G.Saraylı Üstünel arasındaki kavganın iç yüzü netleşti. İşte Başesgioğlu ve Baykal'ın da yakından şahit olduğu kavga:

Vatan Gazetesi'nden İbrahim Seten'in haberi şöyle;

TÜRKİYE, F.Bahçe’nin 4-1 kazandığı derbi kadar, maç sırasında Şeref Tribünü’nde iki takım yöneticileri arasında yaşanan olayları da konuşuyor.. G.Saray yöneticisi Haldun Üstünel ile F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve F.Bahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu arasında yaşanan tartışmayı duyurmuştuk.. Sıcağı sıcağına gelen bilgilerin bazılarını teyit ettiremediğimiz için olayın sadece Şeref Tribünü’ndeki ilk bölümünü yazmakla yetindik.. Bugün ise 32 kısım tekmili birden, Şeref Tribünü’ndeki F.Bahçe-G.Saray savaşını aktarıyoruz:

2. DAKİKADA BAŞLADI

MAÇIN henüz 2. dakikasında Lincoln’ün attığı gol, Kadıköy’de şok etkisi yaratıyor.. Şeref Tribünü’nün hemen yanında yer alan F.Bahçe yönetimine ait özel tribünde maçı izleyen Mahmut Uslu havaya fırlıyor.. Asisti yapan Arda’nın topu elle aldığına inanan Uslu, tribünde dalgalanma yaratıyor.. G.Saraylılar’ın iddiasına göre küfür de ediyor.. Neyse güçbela sakinleştiriliyor, yerine oturtuluyor.. 6. dakikada Selçuk’un attığı golden sonra yine havaya fırlayan Uslu, yine G.Saraylılar’ın iddiasına göre “Nasıl geçirdik?”le başlayan, daha sonra bütün G.Saraylılar’ı kapsayacak şekilde küfürler ediyor..

DENİZ BAYKAL ŞOKTA

HALDUN Üstünel, o sırada Şeref Tribünü’nün 4. sırasında.. Şeref Tribünü ile Uslu’nun oturduğu yerin arasında alçak bir cam seperatör var.. Üstünel ayağa kalkıp Uslu’ya hitaben “Ne küfrediyorsun terbiyesiz herif, otur yerine” diye bağırıyor.. Uslu, o gürültüde güç bela bu uyarıyı farkedip, sesin geldiği tarafa dönüyor ve Üstünel’in iddiasına göre “gözünün içine baka baka G.Saraylı yöneticiye ana avrat küfrediyor..” Ve Uslu o anda diğer koltuklara basarak Haldun Üstünel’in üzerine yürümeye çalışıyor. Üstünel ise “Gel gel. Ne yapacaksın görelim?” diyerek Uslu’nun manevrasına aman vermiyor. Olayları şaşkınlıkla izleyen ve Mahmut Uslu’ya yakın oturan CHP Başkanı Deniz Baykal, Abdurrahim Albayrak’a “Aman G.Saray yöneticisini tut, olay çıkmasın” uyarısında bulunuyor..

‘BAK, DIŞARI ATARIM’

OLAYIN büyüdüğünü gören F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise oturduğu yerden 3 sıra arkasındaki Üstünel’e “Sus, tamam” işareti yapıyor.. Uslu, “Ben sana küfretmedim” dese de Üstünel susmuyor, bağırmaya devam ediyor.. Aziz Yıldırım yerinden kalkıp Üstünel’in yanına gidiyor ve “Tamam, sakin ol” diyor.. Üstünel sakinleşmeyince Sezgin’den yardım istiyor, “Tutun, kontrol edin” sözleriyle.. Yine olmuyor, Üstünel “O herif anama nasıl küfreder?” diye bağırıyor.. Gerginliğin arttığını farkeden Yıldırım, “Otur oturduğun yerde.. Bir daha konuşursan seni dışarı atarım” deyip yerine gidiyor.. Ortam sakinleşmiş gözüküyor..

KAVGANIN ikinci raundu, Şeref Tribünü’nün kabul salonunda yaşanıyor.. Yıldırım, biraradaki G.Saraylı yöneticilerin arasından Üstünel’i yanına çağırıp “Haldun, niye bu kadar sinirlendin? Şu işin doğrusunu bana bir anlat” sorusunu yöneltiyor.. Yıldırım’ın koltuğunun kenarına oturan Üstünel, konuşmaya başlıyor.. Hatırlatalım, olay Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın önünde cereyan ediyor.. Anlayın Şeref Tribünleri’nin ne kadar güvende olduğunu:

AZİZ YILDIRIM: “Bu görüntüler bir yöneticiye yakışmıyor..”

HALDUN ÜSTÜNEL: “İyi de başkanım, sizin yöneticiniz ana avrat küfrederse ben de böyle çileden çıkarım tabii ki..”

YILDIRIM: “Etti mi gerçekten?”

ÜSTÜNEL: “Hem de gözlerimin içine baka baka etti..”

YILDIRIM: “Sana değildir.. Hem Sami Yen’de bizim ne anamız kalıyor ne babamız.. Kimse müdahale etmiyor.. Burada ben engelliyorum ama..”

ÜSTÜNEL: “Olur mu canım, terbiyesiz herif bana da, hakeme de, bütün G.Saraylılar’a dümdüz gidiyor.. Taç atışına bile küfreden adamdan ne beklersiniz ki? Bize her maç küfrediyor burada.”

YILDIRIM: “Sen ona uyma..”

ÜSTÜNEL: “Başkanım ben anama, aileme küfür ettirmem. Devam ederse de yapacağımı bilirim.”

YILDIRIM: “Ne yapacakmışsın!”

ÜSTÜNEL: (Yıldırım’ın kulağına eğilerek) “Onu gece evinden alır, döverim.”

YILDIRIM: (sesi yükselmeye başlar) “Bu ne biçim laf! Sen kimi evinden alıyorsun, öyle kolay mı bu işler? Kendine gel.. Ben seni evinden alırım..”

2 bakan ile Emniyet Müdürü’nün şaşkın bakışları arasında yaşanan bu tartışma herkesi şaşırtıyor.. O ana kadar olayı izleyen Adnan Polat gidip Üstünel’e “Rica ederim Haldun, sen yanımıza gel” deyip tartışmayı kesiyor.. Bakan Başesgioğlu da dayanamayıp “Yeter, uzatmayın artık” diyor.. Bu çirkin olayın ardından dikkatimi çeken birkaç nokta var:

1. BU Kurtlar Vadisi jargonu, iki yöneticiye de yakışmıyor.. Onlar böyle yaparsa, taraftarlara kim laf edebilir?

2. AZİZ Yıldırım, hatasını kabul ettiği yöneticisini herşeye rağmen koruyor.. Bu, F.Bahçe yönetimindeki birliği gösteriyor..

3. NEREDEYSE tam kadro olay yerinde bulunan G.Saray yönetiminden ise Polat dışında 1 kişi bile kıpırdamıyor, bütün ekip yönetici arkadaşını yalnız bırakıyor..

 

Vatan



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,827 µs