Ya sev ya terk et'in patenti kime ait? | " /> Ya sev ya terk et'in patenti kime ait? | "/>

En Sıcak Konular

'Ya sev ya terk et'in patenti kime ait?

11 Kasım 2008 17:28 tsi
'Ya sev ya terk et'in patenti kime ait? Başbakanın başlattığı 'ya sev ya terk et' sloganıyla ilgili tartışmalar sürerken Başbakan’ın 'sloganın patenti bana değil MHP’ye ait' sözlerine MHP’den yanıt geldi. İşte iki liderin arasını iyice açacak o yanıt...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, sloganın MHP’ye ait olmadığını belirterek, “MHP’nin böyle bir sloganı yoktur. Bu sözü söyleyebileceğimiz tek kişi başbakandır; ya sevsin ya da başbakanlığı, hükümeti terk etsin” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın başlattığı “ya sev ya terk et” sloganı ile tartışmalar sürerken, bugün Başbakan’ın “ya sev ya terk et’in patenti bana değil MHP’ye ait” şeklindeki sözlerine MHP’den yanıt geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, sloganın MHP’ye ait olmadığını belirterek, “MHP’nin böyle bir sloganı yoktur. Bu sözü söyleyebileceğimiz tek kişi başbakandır; ya sevsin ya da başbakanlığı, hükümeti terk etsin” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir süredir tartışmalara konu olan “ya sev ya terk et” sloganı ile ilgili bugün grup toplantısında “ya sev ya terk et’in patenti bana değil MHP’ye ait” diyerek tartışmayı yeni bir boyuta taşıdı. Erdoğan’ın sözlerinin ardından gözler MHP’ye çevrilirken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, Başbakan Erdoğan’ın sözlerine tepki gösterdi. Meclis kulisinde gazetecilerin konuya ilişkin sorusunu yanıtlayan Ekici, MHP’nin “ya sev ya terk et” şeklinde bir sloganının olmadığını, bu slogana başından beri tepki gösterdiğini belirterek şunları söyledi:
“Bu slogan ortaya çıktığında MHP, bu sloganın ülkücüler tarafından kullanılmaması gerektiğini ilan etmiş bir siyasi partidir. MHP’nin böyle bir sloganı yoktur. MHP’nin bu sözü söyleyebileceği tek muhatabı Sayın Başbakandır. Bu sözü sadece Başbakan’a söylüyoruz, başka hiç kimseye değil. Başbakan ya sevsin ya da başbakanlığı, hükümeti terk etsin.

Türkiye’yi terk etme lafı son derece yanlış ve bölücü bir laftır. Beğenmeyen gitsin kardeşim lafı hiç kimse için söylenemez. İnsanlar nereye gidecek? Patagonya’ya mı? Suç işlemiş insanlarımızı suçlarını çekmesi için başka yere mi göndereceğiz? MHP kullansa kullansa bu sözü sadece Başbakan için kullanır o da başbakanlığı bırakması için. Başbakan zaten bir lafı kullanıyor, kamuoyunda tepki görünce sözünü geri alıyor, değiştiriyor, birilerinin üstüne atıyor. Bu siyasi etiğe uygun bir tavır değil. Bunu bir çok kere yaptı, bir gaf yapıyor daha sonra başkasına mal ediyor.”

haber 7

 



Bu haber 2,814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,908 µs