ölüm cevabı! | " /> ölüm cevabı! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan DTP'ye ölüm cevabı!

11 Kasım 2008 17:08 tsi
Erdoğan'dan DTP'ye ölüm cevabı! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hakkari ve Van gezisi öncesinde uyaran DTP Van Milletvekili Özdal Üçer'e Erdoğan'dan sert cevap geldi. Erdoğan, DTP'li vekilin tehdidine partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda cevap verdi. İşte o sert c

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "(Başbakan, buraya gelme) diyor. Başbakan oraya gelecek. Bunu siz kalkıp da eğer terörün bir uzantısı olarak takdim ediyor da (gelme) diyorsan, bunu sen kalkıp da biz ölümle bilmem ne yaparız, filan falan... Böyle düşünüyorsan bizim bu noktada böyle bir derdimiz yok. Ölüm noktasında bizim teslimiyetimiz var" dedi.

Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın açılışında bir konuşma yaptı.

AK Parti Hükümetinin diğer hükümetlerden farklı bir hükümet olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'de yapılamaz denilen bir çok olumlu icraatın iktidarları döneminde yapıldığını söyledi.

"Türkiye'ye vakit kaybettiren, beceriksiz ve kifayetsiz iktidarlarca zedelenmiş itibarını yeniden tesis ettiklerini ve güçlendirdiklerini" kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin AK Parti iktidarı ile "Sessiz Devrim" diye adlandırılan reformlarla plan ve projelerle, adeta yeniden bir sıçramanın ve şahlanmanın dönemine girdiğini dile getirdi.

Bu süreci aynı heyecanı koruyarak devam ettireceklerini kaydeden Erdoğan, Türkiye'yi refah ve huzura kavuşturmak, adalet içerisinde kalkındırmak, demokrasiyi geliştirmek, en ileri demokrasiyi Türkiye'ye getirebilmek, hukuk devleti olarak da Türkiye'yi güçlendirmeyi hedefleyerek yola çıktıklarını söyledi.

Erdoğan, "Allah'a çok şükür ortaya koyduğumuz tutarlı ve düzeyli siyasetle, onurlu, çok boyutlu siyasetle milletimize verdiğimiz sözleri büyük oranda gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Tabii Türkiye, uzun yıllar dalgalı, çalkantılı bir geçmişi yaşayan ve AK Parti'nin kılavuzluğunda krizler ülkesi olmaktan çıkan bir ülke. Ve şimdi biz bu süreci yerel yönetimlerle güçlendirmek için de dedik ki; siyasette vesayet kabul etmiyoruz. TBMM'nin üzerinde gölge kabul etmiyoruz. Ve dedik ki 'yeter söz milletindir. Yeter karar milletindir' diye konuştu.

"Bazıları yol kesmeye çalışıyor"

Son dönemde Türkiye genelinde yaptığı yurt içi gezilere de değinen Başbakan Erdoğan, çeşitli illerde birçok toplu açılış yaptıklarını ifade etti.

O illerin bu yatırımları tarihlerinde görmediklerini ifade eden Erdoğan, sadece Hakkari'de eğitime yapılan yatırımın 124 trilyon lira olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Hakkari'nin tarihinde böyle bir şey yok ki. Oradaki, kurduğumuz iki tane hastane bugüne kadar şahit oldukları hastane falan değil. Para, pul kendilerine sorulmuyor. Bu vatanın evladı gelmiş, hastaneye müracaat etmiş, gelmiş evladını yatırmış ve müşfik eller sahiplenmişler ve çocuğuna bakıyorlar. Sen Kürt müsün, sen Türk müsün, şu, bu böyle bir şey söz konusu değil. Ama bazıları da yol kesiyor. İşte farkımız bu biz yol açmaya çalışıyoruz bazıları da yol kesmeye çalışıyor" diye konuştu.

Bu bölgelere genç bayan sağlık görevlilerinin giderek hizmet verdiğini belirten Erdoğan, bir korku atmosferinin oluşturulduğunu, ancak bu genç doktorların orada Kürk kökenli vatandaşlara hizmet verdiğini dile getirdi.

Erdoğan, "Sen şimdi bu hizmeti gölgelemeye kalkarsan, oradaki insanını yalnızlığa itmez misin? İtersin. Bunun için de adam ne diyor? Bu yalnızlığı daha da farklı boyuta ulaştırmak için (Başbakan, buraya gelme) diyor. Başbakan oraya gelecek. Bunu siz kalkıp da eğer terörün bir uzantısı olarak takdim ediyor da (gelme) diyorsan, bunu sen kalkıp da biz ölümle bilmem ne yaparız, filan falan... Böyle düşünüyorsan bizim bu noktada böyle bir derdimiz yok. Ölüm noktasında bizim teslimiyetimiz var. Yani böyle bir şeye biz asla prim veremeyiz" dedi.

"Bizim bir defa kader planı içerisinde tayin edilmiş olan o hayatımızı, yaşamımızı kimsenin sınırlamaya hakkı yok" diyen Erdoğan,  hizmet yarışında bu yola devam ettiklerini kaydetti.

Erdoğan, "Yola çıkarken böyle çıktık. Ama zerre kadar bunlarda halkına hizmet varsa, halkına sevgi varsa, buraya gelen bu yatırımlardan dolayı bunların teşekkür etmesi gerekirken bunlar farklı bir havanın içinde yaşıyor. Biz insan olarak kimseyi reddetmedik. Ama bazı ilkeler koyduk. Geldiğimizden beri de bu noktada da kültürel anlamda, siyaset anlamında yaptığımız açılımlar, hizmetler ortadadır" dedi.

"Peki senin kafanda ne değişti"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere yapılanların ortada olduğunu kaydeden Erdoğan, bu illerin hepsinde üniversite kurulduğunu hatırlattı.

Geçmiş iktidarların bu bölgelere üniversite getirmediklerini belirten Erdoğan, "Şimdi biz üniversite getirdik. Peki senin kafanda ne değişti?. Ama bizim derdimiz, onu söyleyen kişinin kafasının değişip değişmemesi değil. Ya? Orada yaşayan vatandaşlarımızın bu ihtiyacının giderilmesidir. Bizim derdimiz bu. Biz bunu başardık. Onun için de huzurluyuz" dedi.

Bu bölgelere eğitim alanında yatırım yapmaya hayırsever vatandaşlarla birlikte devam edeceklerini de kaydeden Erdoğan, "Bu topraklar bizim, bu ülke bizim, bu millet bizim canımız, ciğerimiz. Hep beraber bu yavrularımızı abat edeceğiz, ihya edeceğiz. Bunları cehaletten kurtaracağız. Niçin Ağrı'dan akın akın batı illerine gelsinler? Böyle bir göç akımı dursun istiyoruz" diye konuştu.

Bu adımları milletin çok iyi gördüğünü ama bunları göremeyenler de olduğunu belirten Erdoğan, toplantıya katılan partililere seslenerek, bundan kimsenin rahatsız olmamasını istedi.

DTP'li vekil tehdit etmişti

DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, iki hafta önce Van ve Hakkari'ye giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı gezi öncesinde eleştirmiş ve Erdoğan'ın Güneydoğu'ya gitmemesini istemişti.

Üçer, "Diyarbakır ve Tunceli'de olduğu gibi, Van halkı da Erdoğan'ı bölgede görmek istemiyor. Başbakan'ın bile bile Van'a gelmesini provokatif bir eylem olarak görüyorum. Eğer Başbakan Van'a gelirse, geleşebilecek tüm olumsuzluklardan Erdoğan sorumludur" demişti.

cnn turk



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,258 µs