En Sıcak Konular

İşte Fener'i gaza getiren maç !

11 Kasım 2008 14:27 tsi
Sezon başından bu yana üst üste en fazla 3 maçı yenilmeden geride bırakan Fenerbahçe, Arsenal yenilgisinden sonra seriyi 5 maça yükseltti.

Arsenal yenilgisi Fener'i hırslandırdı
Kötü başladığı 2008-2009 sezonunda ilk haftalarda aldığı başarısız sonuçların ardından çıkışa geçen Fenerbahçe, son 5 resmi maçında mağlubiyeti unuttu.

Son yenilgisini Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki İngiliz rakibi Arsenal karşısında İstanbul'da 5-2'lik sonuçla alan sarı-lacivertli ekip, bu mağlubiyetin ardından adeta hırs yaparak yaptığı zorlu maçlarda iyi sonuçlara imza attı.

''Devler Ligi''ndeki 3. maçında Arsenal'i Kadıköy'de konuk eden Fenerbahçe, rakibine 5-2 yenildi. Bu maçın ardından Kadıköy'de lig maçında Bursaspor'u konuk eden sarı-lacivertliler, Arsenal maçının skoruyla bu kez kazanan taraf oldu.

Fortis Türkiye Kupası'nda Ankaragücü deplasmanından 1-0'lık galibiyetle dönen Fenerbahçe, ligde Eskişehirspor deplasmanında 2-2'lik beraberlikle yetindi.

Daha sonra deplasmanda Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal ile 2. maçına çıkan Fenerbahçe, deplasmanda 0-0 beraberlikle 1 puan alarak gruptaki şansını son iki maça taşıdı.

Londra deplasmanındaki 1 puanın ardından, son olarak Turkcell Süper Lig'de derbi maçta ezeli rakip Galatasaray'a karşı alınan 4-1'lik galibiyet, sarı-lacivertli ekipte moralleri üst seviyeye çıkardı.

Kanarya aradığı huzuru derbi zaferiyle buldu
Derbi maçta ezeli rakibi Galatasaray'ı 4-1 yenen Fenerbahçe, sezon başından beri aradığı huzuru bulmaya başladı. Sarı-Lacivertli ekibin bu galibiyeti Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ı oldukça rahatlatırken, tartışılan teknik direktör Aragones de güven tazeledi.

Deivid, Josico ve Vederson gibi sakatlıktan yeni kurtulan futbolcuların başarılı form grafikleri gelecek günler adına tüm Fenerbahçelilere umut aşıladı.

F.Bahçe'nin son zaferinde teknik direktör Aragones'in konuşmalarının da etkili olduğu ortaya çıktı. Türkiye'deki ilk derbisini kazanan İspanyol hoca, karşılaşmadan önce bazı oyuncularıyla birebir görüşürken, özellikle Josico ve Deivid'e büyük sorumluluk verdiği öğrenildi. Sakatlıktan yeni kurtulan Deivid'i dayanabildiği kadar sahada tutacağını ifade eden ve Alex'in yokluğunda ondan beklentilerini ileten Aragones'in, Josico'dan da gerçek performansını sergilemesini istediği bildirildi. Sarı-Lacivertliler, mücadele gücünü ve kazanma arzusunu sahaya yansıtarak G.Saray'ı devirirken Deivid, Josico, Vederson ile Emre gibi futbolcular takıma kazandırıldı. Aragones de sistemini yavaş yavaş takıma oturtmaya başlarken keyifleri kaçıran tek sorun kendisinden çok şey beklenen Güiza'nın gol yollarında etkisiz kalmasıydı. Yaptığı presle rakip defansları yıpratan İspanyol golcünün hemen hemen her maçta müsait fırsatları değerlendirememesi klasına yakışmadığı şeklinde yorumlandı.

Farklı derbi galibiyetleri Fenerbahçe'ye yaramıyor!
F.Bahçe, G.Saray'la Şükrü Saracoğlu'nda oynadığı maçlarda yenilmezlik serisini 10 yıla çıkarttı. Sarı-Lacivertliler ayrıca ezeli rakiplerini kötü gün dostu ilan etti. Hem lig hem de Avrupa'da taraftarını hayal kırıklığına uğratan F.Bahçe, tıpkı geçmişte olduğu gibi galibiyete en çok ihtiyacı olduğu bir dönemde G.Saray'la oynadı ve yine galip geldi. Ne var ki G.Saray'ı farklı skorla yendiği sezonlar F.Bahçe açısından pek parlak sonuçlanmıyor. 1996-97 sezonunda Sarı-Kırmızılı takımı 4-0 yenen Kanarya, o sezon ligi 3. sırada bitirebilmiş, G.Saray ise şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Sarı-Lacivertliler, 2002-03 sezonunda Kadıköy'de 6-0'lık skorla tarihi farka koşarken ligi 6. sırada tamamlayabilmişti. Denizlispor'la 1-1 berabere kalıp ligin son haftası şampiyonluğu G.Saray'a kaptırdığı 2005-06 sezonunda da F.Bahçe, Saracoğlu'ndaki derbiyi 4-0 kazanmıştı. Bakalım Aragones'in çalıştırdığı F.Bahçe, G.Saray'ı 4-1 yendiği içinde bulunduğumuz sezonu nasıl noktalayacak?

Yabancılar, dev randevuyu çözemedi!
Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen F.Bahçe-G.Saray çekişmesi, bu maç için İstanbul'a gelen yabancı basın mensuplarını hayli şaşırttı. Coşkulu atmosferde görüşme şansı bulduğumuz cnn.com'un Fransa editörlerinden Bernard Jugo ile Bundesliga Magazin'den Boris Mardo, iki kulüp arasındaki çekişmenin anlamını çözemediklerini söyledi. Ezeli rekabetlerin daha çok sosyolojik farklılıklardan kaynaklandığına dikkat çeken Bernard Jugo, "İskoçya'da mezhep, İtalya'da siyasi, Fransa'da ve İngiltere'de sınıf farklılıkları derbilere bir anlam yükler. Örneğin Fransa derbisinde Paris Saint Germain, başkentin takımı, daha seçkin bir tarafı temsil eder. Onun rakibi Marsilya ise işçilerin, göçmenlerin, siyahların takımıdır. Ama Türkiye'deki derbilerde böyle sınıfsal farklılıklar olmadığı, buna karşın büyük çekişme yaşandığını biliyorum." diye konuştu. G.Saray'ın Holman, F.Bahçe'nin de Osieck'li döneminde ilk kez Türkiye'ye geldiğini kaydeden Boris Mardo ise iki kulüp arasında etnik, dinsel ve sınıfsal bir farklılığın bulunmadığını vurgulayarak, "F.Bahçe ve G.Saray taraftarları arasında çok sert tartışmalar görüyorum. Bu maçta birbirlerine düşmanmış gibi bakan taraftarların normal hayatlarında bunu sürdürmemeleri güzel bir davranış." ifadelerini kullandı.

Brezilyalı Deivid'in dönüşü muhteşem oldu
Uzun süren sakatlığının ardından iki hafta önce takıma katılan Deivid'in, kısa dönemdeki başarılı performansı Sarı-Lacivertlilerde sevinç kaynağı oldu. Hazırlık kampının ilk gününde ayak bilek kemiği kırılan, akabinde annesinin vefatıyla sarsılan Brezilyalı futbolcu, ilk kez 11'de başladığı G.Saray maçında ayakta alkışlandı. Bu arada, Deivid'in Aurelio'dan sonra A Milli Takım formasını giymeye en yakın yabancı futbolcu olduğu iddia edildi. Deivid'in geçen yılki performanın yanı sıra derbideki futboluyla Fatih Terim'in gözüne girdiği ileri sürüldü.

Luis Aragones'ten gerçek Fenerli kadro!
Derbi maçta Aragones'in sahaya sürdüğü kadronun yarısını "Gerçek F.Bahçeli" esprisine uygun futbolcular oluşturdu. Sarı-Lacivertli camiada, G.Saray'a gol atan futbolcular "Gerçek F.Bahçeli'' sayılırken Selçuk da bu oyuncular arasına katıldı. F.Bahçe'nin mevcut kadrosunda derbide forma giymeyen Alex ile beraber toplam 7 futbolcunun Sarı-Kırmızılı ekibe golü bulunuyor. Alex, Deivid, Lugano, Semih, Selçuk, Edu ile Gökhan şu ana kadar Galatasaray ağlarını havalandıran F.Bahçeli futbolcular arasında yer alıyor.

F.Bahçe, derbiye film izleyerek hazırlanmış
F.Bahçeli futbolcuların derbiye film izleyerek motive oldukları bildirildi. Sarı-Lacivertliler, G.Saray maçından bir gün önce 'Aşk Tutulması' isimli filmi toplu olarak izlemiş. Saracoğlu Stadı'nın, çekimlerine ev sahipliği yaptığı filmi tüm takımın çok beğendiği, hatta Güiza, Josico, Burak ve Emre'nin filmi izlerken duygulandığı öğrenildi. Öte yandan, derbinin ardından soyunma odasında büyük bir sevinç yaşayan futbolcuların kutlamaların akabinde birbirlerine, bu sonuçla şampiyon olmadıkları, önlerinde uzun bir lig maratonunun bulunduğu şeklinde değerlendirmeler yaptıkları belirtildi.

AA - ZAMAN



Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,526 µs