Ergenekon kurbanı' | " /> Ergenekon kurbanı' | "/>

En Sıcak Konular

'Eruygur Ergenekon kurbanı'

11 Kasım 2008 14:01 tsi
'Eruygur Ergenekon kurbanı' CHP Genel Başkanı Deniz partisinin grup toplantısında konuştu. Ergenekon'u eleştiren Baykal, Obama'nın başkanlığını değerlendirdi, Atatürk'ün sıradan bir insan olmadığını söyledi. İşte Baykal'ın sözleri...

- Böyle bir dönemde 19. yüzyılda doğup 20. yüzyılın daha ilk yarısında büyük işler başarmış bir devlet adamının bir reformcunun bir devrimcinin kendi çağı için çok büyük kararlar almış bir büyük siyaset adamının aradan bunca on yıl geçtikten sonra hala bu kadar yüksek bir değerle anlaşılması olağanüstü önemlidir.

- Böyle bir büyük devlet adamını yetiştirdiğimiz için hepimiz iftihar ediyoruz.

- Ayrıca CHP’nin kurucusu olarak Mustafa Kemal Atatürk’e bizim bir başka saygımız vardır. Partimizin kurucusu olduğu için onu bir başka severiz. Mustafa Kemal Atatürk dünya çapında bir modernleşme projesini ortaya koymuştur.

- Onun ortaya koyduğu proje dünya çapında bir örnektir. Türkiye’nin geçirdiği tarihsel değişimin altında Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası vardır.

ATATÜRK SIRADAN KOMUTAN DEĞİL

- Atatürk sıradan bir komutan değildir, bunun çok ötesinde yepyeni bir dünya geleceği tasavvur etmiş ve bunun olabildiğinde başarıya ulaştırmaya çalışmıştır.

- Atatürk her zamankinden daha büyük önem taşımaya devam ediyor.

- Atatürk'ü sıradanlaştırma girişimleri başarısız oldu. Atatürk ne kadar incelenirse, ayrıntıya girilirse değeri o kadar çok ortaya çıkacaktır. 

- O nedenle bu 10 Kasım’da Atatürk bir başka sahiplenildi. Onun eserine yapılan sldırı toplumunuz tarafından algılandı.


OBAMA'NIN SEÇİLMESİ ŞANS

- Geride bıraktığımız dönemde dünya siyaseti bakımından çok önemli bir gelişme ortaya çıktı ve Obama Cumhurbaşkanı olarak seçildiği bir seçim sonuçlandı. Bu tabi çok önemli bir olaydır. Hem ABD toplumunun yaptığı tercihin anlamı değeri yakın dönem ABD tarihi dikkate alınınca daha açık biçimde ortaya çıkacaktır.

- Çok uzun süre siyah derili vatandaşlarına eşit insan hakkı inadını çok uzun süre sürdürmüş olan bir toplumun şimdi, o acı olayların yaşanışından kısa bir süre sonra ama 2008 yılında bütün klişe düşünceleri, ayrımcılığı aşmış olduklarının ortaya çıkması tüm dünyada saygıyla karşılanmalıdır.

- ABD halkı bu seçimle gerçekten çok büyük bir demokrasi sınavı vermiştir. ABD devleti çok muhtaç olduğu olumlu bir izlenim verme şansını bu seçimlerde elde etmiştir.

- Anlaşılıyor ki büyük devletle büyük hatalar da yapabiliyor. böyle bir sürecei yaşadık. Neyseki biz CHP'yi bu yanlış harekete karışmak ya da bir parçaası haline gelmek durumudnan uzak tutmayı başarabildik. Eğer karışmış olsaydık düşünün şimdi. Amerika asker çekme kararı alıyor. Türkiye'de onunla beraber o karar bağlı olarak sürüklenecek, o konuma düşecek. Bunu kabullenmek doğru olabilir mi?

- Artık Ortadoğu'da umut ediyorum istikrarın huzun, dış güçlerin bu kadar içine girmediği bir tablşonun sağlanması ortaya çıkacaktır.

ERUYGUR ERGENEKON KURBANI

- Ergenekon davası hukuk standartları açısında iftihar edilecek bir dava değil

- Eski Jandarma Komutanı Sayın Şener Eruygur çok ağır bir sağlık sounu ile karşıya. Daha şimdiden kendisinin davanın kurbanı olduğunu ne acıdır söylemek mümkün.

- Bu hukuk skandılanın en doğru şekilde hukuk çerçevesine çekilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu davadan dolayı ızadarp çeken insanlara ailelere dayanışma duygularımı iletmek istiyorum...




Bu haber 248 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,580 µs