En Sıcak Konular

Bahçeli'den Obama'ya: Geçmişlerine dönsünler

11 Kasım 2008 13:56 tsi
Ancak bunlardan en yaygını ve en sık tekrarlananı Amerika’nın artık bu seçimle “ırkçılığı aştığını” ve bunların ülkemize de bir model olması gerektiğini söyleyenlerin talihsiz ve cahilce beyanatları olmuştur.

Bahçeli'nin mesajları şöyle:

OBAMA'NIN BAŞKAN SEÇİLMESİ
"Hepinizin bildiği gibi ABD'de başkanlık seçimleri geçtiğimiz hafta gerçekleşmiş ve kökenleri Afrika’ya dayanan bir senatör başkan seçilmiştir. Bu, dünyanın birçok ülkesinde devam eden demokratik işleyişin bu ülkedeki doğal bir sonucudur.

Milliyetçi Hareket Partisi, dünyayı “değişim” beklentilerine yönlendiren bu seçim kampanyasını, özellikle Türkiye üzerindeki muhtemel yansımaları ile bölgesel ve uluslararası sorunlarda ortaya konulan yaklaşımları dikkatle izlemiştir.

Elbette ki ABD, yönetimdeki değişimin göz ardı edileceği sıradan bir ülke değildir.

Yaklaşık yüzyıldır stratejik denklemleri değiştiren, ekonomik ve teknolojik gücüyle yerküreyi çok yakından ilgilendiren önemli bir ülkedir. Dikkat edilmesinde ve izlenmesinde mutlaka yarar ve zorunluluk vardır.

Ancak, bu ülkedeki başkanlık değişimini, kendi vatandaşlarından bile daha çok önemseyen, daha fazla sevinen ve gereğinden fazla anlam ve sonuç çıkarmaya çalışan çevrelerin mevcudiyeti, içine düştüğümüz “aydın bunalımının” ve “derin aşağılık kompleksinin” en tipik örnekleri olmuştur.

    * Amerika’nın “ırkçığı aştığını” sıranın Türkiye’ye geldiğini söyleyenlerden, bunun siyahlardan ziyade bütün “beyazların zaferi” olduğunu ifade edenlere;
    * Bu seçimle dünyanın artık “rahatladığını” belirtenlerden, “değişimin” bir devrim geçirdiğini açıklayanlara;
    * Asırlık “Amerikan rüyası”nın gerçekleştiğini yazarak alkışlayanlardan, yeni başkanın “hepimizin bir yansıması” olduğunu belirtenlere kadar abartılmış övgüler kamuoyunun gözü önünde cereyan etmiştir.

Türk milletini, Amerikan toplumunun değer yargıları ile kıyaslamaya çalışan bu çevrelerin en temel yanlışları, aziz milletimizi, artık iflah olmayacak kadar etkisi altına girdikleri batılı normlar ve yabancı zihniyetlerin çerçevesinde yorumlamak hatasıdır.

Tarihi, ırkçı mücadelelerin ve yıllar süren kanlı savaşların neden olduğu milyonlarca can kayıplarıyla, acı ve vahşet hikâyeleriyle dolu olan Batı’nın gözlükleri ile bu meseleye bakanların, Afrika kökenli birinin başkanlığına şaşırmalarından ve bu durumu kutsamalarından doğal bir sonuç olmayacaktır.

ABD'Yİ BIRAKIP KENDİ GEÇMİŞLERİNE DÖNSÜNLER
Ben bu zihniyet sahiplerine, Amerika’yı bırakıp, kendi geçmişlerine dönmelerini, binlerce yıllık yönetim tarihimizde işbaşına gelmiş, sadrazamlığa kadar uzanmış, vezir olmuş, valide sultan olarak saraya girmiş, imparatorluk coğrafyasının yabancı kökenli evlatlarına bakmalarını tavsiye ediyorum.

Gayri Müslimlerin nazırlıklara getirildiği, farklı kültür mensuplarının devlet yönetiminde, saray idaresinde elde etkileri makamları ve mevkileri bir kez daha incelemelerini öneriyorum.

İnsanlığın binbir meşakkatle bugün geldiği vicdani aşamaya, aziz ceddimizin yüzyıllar öncesinden nasıl ulaşmış oluğunu bilmelerini umuyor ve bekliyorum.

Bu zihniyet sahipleri, şayet milyonlarca kilometre karelik, üç kıtaya yayılan büyük coğrafya üzerinde yüzlerce yıl süren hükümranlığın ırkçılıkla ve ayrımcılıkla, zorbalıkla ve cebren gerçekleşmiş olduğunu zannediyorlarsa büyük Türk milletini asla tanımıyorlar, onun asalet ve hürmete dayalı yönetim anlayışını bilmiyorlar demektir.

Kenyalı bir çiftçi torununun başkanlığa yükselişini alkışlayanları, Cumhuriyet Türkiye’sinde Cumhurbaşkanından, Başbakanlığa, Milletvekilliğinden, Generalliğe kadar her göreve Anadolu’nun her yöresinden, her meslek gurubundan, her sosyal zümreden hiçbir ayrıma ve imtiyaza tabi tutulmadan gelen Cumhuriyet çocuklarını hatırlatmak istiyorum.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti içindeki bütün vatandaşlarımız, kan ve soy bağının üstünde bir yüksek buluşma ile bu ülkenin eşit ve onurlu insanlarıdır.

Büyük Türk milletine hep birlikte vücut vermişler ve eserleri olan Cumhuriyetimizin bütün imkânlarına da hukuki bir eşitlikle talip olmuşlardır. Ülkemizdeki her mevki ve makam herkese açıktır.

Şerefli hatıraları ile iftihar ettiğimiz İmparatorluk tarihimiz asla ırkçı ve ayrımcı değildi. Bir milli devlet olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti de aynı vicdan ve insanlık mirasının devamı olarak bu düşüncenin soylu bir temsilcisidir.

Asaleti ve kucaklaşma modellerini başka yerlerde aramanıza gerek yoktur. Büyüklük, kaynaşma, hoşgörü ve hakkaniyet ruhu görebilenler için hemen yanı başımızdadır, aramızdadır. Habersizce etrafında durduğunuz, aziz millet varlığının yüreğindedir, gönlündedir.



Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,619 µs