En Sıcak Konular

'Pompalı soygunda' geri adım

11 Kasım 2008 13:56 tsi
'Pompalı soygunda' geri adım Rekabet Kurumu’nun ‘usulsüzlük var’ tespitinden sonra Binali Yıldırım ‘ceza yolda’ diyince otogaz ve tüpgazda indirim geldi.

Rekabet Kurumu’nun yaptığı resmi değerlendirmelerden sonra otogaz ve tüpgazda %20’ye varan indirimlerin yapılması, gözlerin benzin fiyatlarına çevrilmesine yol açtı. 8 Kasım Cumartesi gününden itibaren sessiz sedasız yapılan indirimler, otogazda litre fiyatını 1.9 YTL civarından 1.5 YTL civarına çekerken, tüpgazda da benzer büyüklükte indirimlere sebep oldu.

FİYAT değişikliklerini farkeden Anadolu Ajansı muhabirleri konuyu haberleştirerek kamuoyuna duyurdu. Bu nedenle cumartesi gerçekleşen fiyat düşüşü gecikmeli olarak kamuoyuna duyurulabildi. Söz konusu gelişme, indirimin Rekabet Kurumu raporunun yarattığı tepkilerin ardından, firmaların olayı büyütmemek için attığı bir adım olarak yorumlandı. Ayrıca son dönemde gerek uluslararası ürün fiyatları, gerekse kurda önemli oynama olmamasına rağmen tüpgaz ve otogazda rekor indirim yapılması sürpriz olarak değerlendirildi ve geri adım tartışmalarını büyüttü. Rekabet Kurumu’nun gereğinin üzerinde fiyatla satıldığını belirlediği motorin ve benzinde de indirim beklentileri arttı.

Rekabet’in raporu tartışma yaratmıştı

REKABET Kurumu, geçen hafta açıkladığı akaryakıt sektörü raporunda ilginç tespitler yapmış ve firmaların kár fırsatçılığıyla akaryakıtı yüksek fiyattan sattığını belirtmişti. Kurum, dünya petrol fiyatları yükselirken şirketlerin zammı pompaya hızla yansıttığını, tersi durumda indirimin ya gecikmeli yapıldığını ya da hiç yapılmadığını belirlemişti. Raporda otomatik fiyatlamanın gerçekçi olmaktan uzaklaştığı belirtilmişti. Tüketici derneklerinden büyük tepki gelmiş, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Uklaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve son olarak da Başbakan Erdoğan konuyu inceleyeceklerini kaydetmişti.

Stargazete.com



Bu haber 335 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,992 µs