En Sıcak Konular

Başörtülüler cumhurbaşkanı olabilir mi?

11 Kasım 2008 13:28 tsi
Başörtülüler cumhurbaşkanı olabilir mi? Başörtülü olduğu için önce Meclis'ten sonra vatandaşlıktan atılan Merve Kavakçı Obama'nın Başkan seçilmesini değerlendirdi. İşte Kavakçı'nın çarpıcı açıklamaları.

Barack Obama'nın ABD Başkanı seçilmesinin ardından değişik yorumlar yapıldı ve Türkiye'nin de zencilerinin olduğu söylendi. Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök tartışmalara yol açan bir yazı yazdı ve "Bir Kürt'ü seçer misiniz" sorusunu sordu. Ancak Türkiye'nin en büyük zenci grubunu başörtülüler oluşturuyor. Daha bir kaç gün önce Manisa'da asker oğullarının yemin törenine katılmak isteyen başörtülü anneler '40 yaşının üzerindekiler ve altındakiler' olarak kategorize edildi. 40 yaşın altında olanlar tören alanına alınmadı ve Türkiye'nin değişik yerlerinden o mutlu anı görmek için Manisa'ya gelen anneler telörgülerin ardından göz yaşları içerisinde çocuklarının yemin törenini izlemek zorunda bırakıldı. Anneleri telörgülerin ardında kalan mehmetçikler ise, "...askerliğin namusunu Türk Sancağının şanını canımdan aziz bilip icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatı- mı feda eyliyeceğime ant içerim" yeminini etti.

KAVAKÇI: BAŞÖRTÜLÜLER TÜRKİYE'NİN ZENCİLERİ

1999 Seçimlerinde İstanbul milletvekili seçilen ancak başörtülü olduğu gerekçesiyle Meclis'te yemin ettirilmeyerek vatandaşlıktan atılan Merve Kavakçı 8 SUTUN'a konuştu. Başörtülü kadınların Türkiye'nin zencileri olduğunu söyleyen Kavakçı, Obama'nın ABD Başkanı seçilmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi. ABD'de siyahların 1950'lerde gördüğü muamelelere dikkat çeken Kavakçı, o günlerde zencilerin büyük hakaretlere maruz kaldığını hatırlattı ve Obama'nın seçilmiş olmasının o günlerin geriye gelmeyeceğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.
 
OBAMA UMUDU TEMSİL EDİYOR
 
Obama'nın aynı zamanda umudu temsil ettiğini söyleyen Kavakçı, "Demekki o gunler geride bırakilabiliyor, milletler gecmiste sorumlu olduklari yuz kizartici tavırlarından bir gün geliyor arınabiliyorlar." dedi. "Hic bir sey sonsuz ve daimi degildir" diyen Kavakçı, başörtülü kadınlarında bir gün kendi ülkelerinde hak ettikleri mevkilere hiç bir engelle karşılaşmadan gelebileceklerini ifade etti. Barack Hüseyin Obama'nın bütün aşağılanma ve ezilmişliklerin ardından ABD Başkanlığı'na seçilmesinin bütün ezilenler için bir umut olduğunun altını çizen Kavakçı, "Bir gun bizim ruyamiz da gerceklesecek buna hic suphem yok ve biz basortulu kadinlar da dini inancimiz ve kiyafetimizle degil de, Martin Luther King'in ifadesiyle karakterimizin muhtevasiyla degerlendirilecegiz. Buna hic suphem yok." diye konuştu.
 
8 SUTUN



Bu haber 274 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,836 µs