Ya sev ya terk et'in patenti MHP'nin' | " /> Ya sev ya terk et'in patenti MHP'nin' | "/>

En Sıcak Konular

'Ya sev ya terk et'in patenti MHP'nin'

11 Kasım 2008 11:50 tsi
'Ya sev ya terk et'in patenti MHP'nin' Başbakan Erdoğan sözlerinin 'ya sev ya terket' şeklinde yansıtılmasını sert tepki gösterdi. Erdoğan, 'aslında şunu söyledim' derken, Doğu'daki olaylardan Obama'nın seçimine çarpıcı açıklamalarda bulundu...

"Her vilayete en az 4 kez gittim. Bir başbakanın bir ile 4-5 kez gitmesi cumhuriyet tarihinde görülmüş bir şey değil. Terör örgütünün kışkırtmasına rağmen halk meydanlardaydı. Çocuklarımızın gözündeki kıvılcımı söndürmeyeceğiz. Buna tevasül edenlere de fırsat veremeyeceğiz. Hakkari bnenim için çok önem ifade ediyor. Terör örgütünün kışkırtmalar orada işe yeremeyecek.

Tayyip Erdoğan hiç bir yerde ya sev ya terket sözü kullanmamıştır. Bunun patenti MHP'ye aittir. Ben bunun karşısındayım. Benim söylediğim bu milletin bütün unsurlarıyla biz berabweriz. Hiç bir etnik unsur bizi bölemez. Bizim üst kimliğimiz  TC vatandaşlığı. Bizim anlayışımız, tek millet, tek bayrak, tek devlettir. Buna karşı olan var mı? Buna karşı olan varsa çıksın istediği yere gidebilir dedik. Gerçek bu. Bunu çarpıtanlar da belli.

Obama'nın ırkdaşları Amerika bayrağını omuzuna alarak yıllarca gururla yarışlarda tur attı. Sen atabiliyor musun Türk bayrağı ile...Bir başarı sonrası Türk bayrağını omuzuna alarak tur atamayanlar var. Sen parlamentoda bunu söyleyebiliyor musun? Söylesen zaten sıkıntı büyük ölçüde oratadan kalkacak. Ama sıkıntıları başka.

Yüksekova hastane yüzü görmemiş yıllarca. Biz 150 yataklı moderni bir hastane kurduk. Malum taraf buna engel olmaya çalışıyor. halın buradan hizmet almasını engellemeye çalışıyor. Milletvekili de bunu destekliyor.

Caddelerden pislik akıyor. Bu pisliklerden Hakkari halkı 29 Mart'ta kurtulacak temizlenecek. Vatandaş pisliğe mahkum mu kardeşim. Esnafa kepenkleri tehditle kapatılıyor. belediye olarak paraysa para fazlasıyla alıyorsun. Aldığın parayı nereye harcadın diye sorar sana vatandaş. Görevi olmadığı halde DSİ Şırnak'a su götürdü.  Kürtlerin temsilcisiyim diyenler caddeleri temizlemekten aciz.

Bizim lafımızı çarpıtıp bölücülük yaftalıyorsunuz. Söylediğimiz suçsa biz bunu başımızın üzerinde taşırız.

15 yıl önce Hakkari'ye üniversite kurulacak deselerdi kim inanırdı. Şimdi var. Oxfordlu bir yiğit de çıktı "müsade ederseniz ben buraya rektör olacağım, Hakkari'den dünyaya bilim adamı nasıl çıkar göstereceğim" dedi.

Eğitimde sağlıkta önemli adımlar atıldı. Biz temel atarız bitirir teslim ederiz. Bu hiç bir iktidara nasip olmuş şeyler değil.

Peşinatsız ve 100 YTL'ye taksitle daire satacağız.

10 yıllarca önce bu temeller bu adımlar atılsaydı bu sorunlar olmazdı şimdi. Biz makama çöreklenen iktidar olmadık. 6 yılın bilançosu saymakla dökmekle bitmez. Yollar yapıyoruz. Sosyal yatırımlarımız ortada. Bu AK Partili bu değil demedik. Herekese hizmet götürdük.

Krizin toparlanmış olması ve söylemlerin değişmiş olması sevindirici.. Daralmanın ekonomiye yansımalarını önlemek için çalışıyoruz. Yatırımlar sürecek bunlarda durdurma sözkonusu olamaz. Devam etmek zorundayız. Alt yapı yatırımlarını aynı kararlılıkla sürecek.

Yarın akşam ABD'ye bir ziyaret düzenlemek üzere yola çıkacağım. Obama'nın seçim zaferi son derece anlamlıdır. Seçim sırasında yaşanan tartışmaların geride kalacağını umuyoruz. ABD-Türkiye ilişkilkeri hükümetlerin ötesindedir."

 



Bu haber 297 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,211 µs