En Sıcak Konular

Erdoğan ile Berlusconi buluşuyor

11 Kasım 2008 11:45 tsi
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan yarın Türk-İtalyan zirvesine katılmak üzere İzmir'e gelecek. Erdoğan İzmir'deki temaslarının ardından Adnan Mendes Havalimanı'ndan ABD'ye uçacak.

İzmir dev bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Türk ve İtalyan hükümetleri arasında imzalanan stratejik belge çerçevesinde düzenlenecek organizasyona iki ülkenin başbakanları Recep Tayyip Erdoğan ve Silvio Berlusconi katılacak. Erdoğan’a, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve ilgili yetkililerden oluşan bir heyet eşlik edecek. Konuk heyette ise Dışişleri Bakanı Franco Frattini, İçişleri Bakanı Roberto Marani, Savunma Bakanı Ignazio La Russa, Ulaştırma Bakanı Altcre Matteoli, Enerji ve Sanayi konularından sorumlu Ekonomik Kalkınma Bakanı Claudio Scajola, Devlet Bakanı Yardımcısı Paolo Bonauiti ve ilgili bakanlık yetkilileri ile basın mensupları yer alacak.

TEŞKİLATLA GÖRÜŞECEK

Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler saat 14.30'da İzmir'de olacak. Erdoğan, zirve öncesi İzmir il yöneticileri ve ilçe başkanları ile Swiss Otel'de biraraya gelecek. Erdoğan, yeni seçilen ilçe başkanları ile tek tek tanışacak. Daha önce İzmir teşkilatına ‘İzmir'i alın’ talimatını veren Erdoğan, çalışmalar hakkında detaylı bilgi alacak. Öte yandan Erdoğan CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını almak için kolları sıvayan AKP teşkilatına, ‘Büyükşehirde kimi aday görmek istersiniz’ diye sorarak mini bir anket yapacağı bildirildi.

İKİLİ GÖRÜŞMELER

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ve beraberindeki heyet özel uçakla saat 17.00'da İzmir'e gelecek. Heyet Adnan Menderes Havalimanı'ndan Swiss Otel'e hareket edecek. Burada ilk olarak Başbakan Erdoğan'la İtalya Başbakanı Berlusconi başbaşa bir görüşme yapacak. Daha sonra her iki ülkenin de Savunma, İçiçleri, Dışişleri, Ulaştırma, Sanaya ve Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları ikili görüşmelerde bulunacak. Yaklaşık bir saat sürecek olan ikili görüşmelerin ardından başbakanlar başkanlığında heyetler arası görüşmeye geçilecek. Görüşmenin sonunda Türkiya-İtalya arasında Türkiye'de bir Türk-İtalyan Üniversitesinin kurulmasına dair anlaşma Dışişleri Bakanları tarafından imzalanacak. Zirve, iki ülke Başbakanlarının ortak basın toplantısının ardından, İtalya Başbakanı Berlusconi ve beraberindeki heyet onuruna Başbakan Erdoğan tarafından verilecek akşam yemeğiyle son bulacak. İtalyan heyet saat 22.00'da İzmir'den ayrılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da aynı saatte kalkacak Başbakanlık uçağı ile ABD'ye uçacak.
 



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,093 µs