En Sıcak Konular

Uzan'a kitap okuma cezası kesinleşti!

11 Kasım 2008 10:58 tsi
Mahkeme, Başbakan Erdoğan'a hakaret suçundan kitap okuma cezasına çarptırılan GP Genel Başkanı Cem Uzan'ın itirazını reddetti. Uzan 5 kitap okuyacak.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Başbakan Erdoğan'a hakaret suçundan kitap okuma cezasına çarptırılan GP Genel Başkanı Cem Uzan'ın itirazını reddetti. Böylece Uzan'ın cezası kesinleşmiş oldu. 
 
Bursa Gökdere Meydanı'nda 13 Haziran 2003'te düzenlenen mitingte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren kelimeler kullandığı için hakkında dava açılan GP Genel Başkanı Cem Uzan, Bursa 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştı. Mahkemenin 8 Eylül günü açıkladığı kararla, Uzan, önce 8 ay hapis ve 688 YTL para cezasına çarptırılmıştı. Uzan'ın sabıkasız olması nedeniyle bu ceza Denetimli Serbestlik Yasası kapsamına alınmıştı. Buna göre Uzan'ın, 5 yıl denetim altında tutularak rehber gözetiminde 5 kitap okuması kararlaştırılmıştı.

Öfke kontrolü ve kişisel gelişim konusunda 5 adet yayın okutturulmasına karar verilen Uzan, avukatları aracılığıyla İstanbul'daki nöbetçi ağır ceza mahkemesine itirazda bulunmuştu.

Mahkeme, ilgili itiraz dilekçesini yetkili olduğu gerekçesiyle Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştırdı. İtiraz dilekçesini değerlendiren Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Cem uzan'ın itirazını reddetti. Böylece 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nin Uzan'la ilgili kararı kesinleşti.

Karar, cezanın uygulanması için Savcılık İnfaz Kalemi'ne tebliğ edildi. İnfaz Kalemi'nde yapılan işlemler bir dosya ile İstanbul Denetimli Serbestlik Bölge Müdürlüğü'ne gönderildi. Evrakların İstanbul Denetimli Serbestlik Bölge Müdürlüğü'ne ulaşmasının ardından Cem Uzan'ın ikamet ettiği Beyoğlu'ndaki Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'ne ulaştırılacak.

Yetkililer, Uzan'a verilen kitap okuma cezasını çekmesi için tebligat gönderip şubeye çağıracaklar. Uzan'ın, tebligatın yapılmasıyla 10 gün içinde Denetimli Serbestlik Şubesi'ne gitmesi gerekiyor. Ardından bir uzman okunacak kitapları belirleyecek. Görüşmeler üzerine haftanın belli günlerinde Uzan, şubeye veya belirlenecek bir kütüphaneye giderek uzman okutman gözetiminde kitapları okuyacak. Verilen süre içerisinde kitapların okumasını tamamlayacak olan Cem Uzan, yine uzman tarafından kitapları okuyup okumadığını öğrenmek amacıyla teste tabi tutulacak. Daha sonra tutanaklar, dosya ile Bursa 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek. GP Genel Başkanı Cem Uzan, karara uymadığı takdirde 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne olumsuz görüş bildirilmesi üzerine, ilgili mahkeme durumu değerlendirecek. Bu kez, Uzan'a cezaevi yolu görünmüş olacak.

Cihan



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,959 µs