PKK'yı ekmek çarptı (!) | " /> PKK'yı ekmek çarptı (!) | "/>

En Sıcak Konular

PKK'yı ekmek çarptı (!)

11 Kasım 2008 09:46 tsi
PKK'yı ekmek çarptı (!) 
Terör yuvası Kandil'deki PKK militanları aç kaldı. Irak Kürt yönetiminin ambargo uyguladığını iddia eden PKK'nın yayın organları, teröristlerin Kandil'de ekmek dahi bulmakta zorlandıklarını dünyaya duyurdu.

TSK, hava operasyonlarında Irak'ın kuzeyinde yuvalanan PKK'nın erzak depolarını yerle bir etti.
 
Irak Kürt yönetiminin ambargo uyguladığını iddia eden PKK'nın yayın organları, teröristlerin Kandil'de ekmek dahi bulmakta zorlandıklarını dünyaya duyurdu.

Terör yuvası Kandil'deki PKK militanları aç kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait jetlerin son hava saldırılarıyla erzak depolarını yerle bir ettiği terör örgütünde gıda sıkıntısı başladı. Açlığın pençesindeki PKK militanları K. Irak yönetimi tarafından da ambargoya tabi tutuldu. Bölgeden gelen haberler PKK'nın yayın organı olarak bilinen Fırat Haber Ajansı tarafından da bizzat doğrulandı.

Ajans, teröristlerin Kandil'de açlık çektiğini Türkiye ile anlaşan yerel yönetimin de bölgede PKK'ya yönelik sıkı bir gıda ambargosu uyguladığını ileri sürdü. Açlık çeken terör örgütü üyelerinin gruplar halinde PKK kamplarından kaçtıkları ifade ediliyor.

Gıdaya el koyuyorlar

Kandil'e giden tüm ulaşım yollarını sıkı bir kontrol altına alan peşmergelerin, PKK kamplarına yakın yerlerde yaşayan köylülerin aldıkları şeker, un, margarin gibi gıda malzemelerine 'ihtiyaç fazlası' diyerek el koyduğu bildirildi. Yine köylerde bulunan bakkalların da perakende satış için aldıkları toptan gıda malzemelerinin girişine izin verilmiyor.

Terör örgütü PKK'nın yayın organları, Kandil'deki hainlerin ekmek dahi bulmakta zorlandığını açıkladı. 'Açız' diye feryat etmeye başlayan PKK'lı teröristler, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel hükümetin başkanı Mesut Barzani'yi suçladı. Barzani'nin Türkiye ile anlaşarak Kandil ve çevresindeki terör kamplarına gıda ambargosu uyguladığı iddia edildi. Anlaşmaya göre Barzani, gıda ve silah ambargosuyla PKK'lıları teslim olmaya zorlayacak. Kuzey Irak medyası aracılığıyla PKK'ya karşı kamuoyu oluşturulacak. PKK'nın Avrupa bağı koparılacak. Türkiye de, Federe Kürt Yönetimi'ni tanıyacak...

Anlaşma ne diyor?

Anlaşmanın diğer önemli ayrıntılarını ise terör örgütünün teslim olmaya zorlanması oluşturuyor. Edinilen bilgiye göre Kuzey Irak'taki bazı stratejik tepelere peşmergelerin yerleştirileceği ve Türkiye'den gelen özel birimlerin de buralara konuşlandırılacağı belirtiliyor. Ayrıca gerektiğinde nokta operasyonlar için yerel yönetim, Mehmetçiğe istihbarat bilgileri de verecek. Yine teslim olmaya yanaşmayan PKK'lıların tasfiye edilmesi de planlanacak. PKK'dan kaçarak Peşmergelere teslim olan teröristlerin sorgusuna MİT'ten görevliler de katılacak. Soruşturma tutanakları Ankara'ya iletilecek.

JETLERİMİZ TAM İSABETLE VURDU

TSK, en son 17 Ekim ve 28 Ekim tarihlerinde Kuzey Irak'taki PKK hedeflerini vurdu. Hava Kuvvetleri'ne ait jetler 17 Ekim'de gerçekleştirdikleri saldırıda Kandil bölgesini vurdu. 28 Ekim'de ise Hakurk, Avaşin-Basyan ve Zap bölgelerindeki terör yuvaları bombalandı. Her iki operasyonda terör örgütüne önemli oranda zayiatlar verdirilirken, hainlerin lojistik imkanları özellikle erzak depoları yerle bir edildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamalarda hedeflerin tam isabetle vurulduğu belirtildi.
 
bugün



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,625 µs