tüytop! | " /> tüytop! | "/>

En Sıcak Konular

PKK'ya karşı tüytop!

11 Kasım 2008 08:59 tsi
PKK'ya karşı tüytop! Terör örgütünün, eylemlerde çocukları kullanması yetkilileri harekete geçirdi...

Taş yerine tüylü top 
 
 Hakkari’de geliştirilen proje kapsamında miniklerin enerjilerinin spora kanalize edilmesi için, raket ve badminton topu dağıtılacak. Proje hemen hayata geçecek. Çocukların antrenörleri ise polisler olacak

Doğu ve Güneydoğu’da tırmanan eylemlerde çocukların ön planda yer alması, yeni arayışları da gündeme getirdi. Geliştirilen yeni bir projeyle çocukların spora yönlendirilmesi, enerjilerinin doğru alanlara kanalize edilmesi hedefleniyor. Badminton Federasyonu ile AKP Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek ortak bir çalışma yaparak, Hakkari’deki okullara raket ve badminton topu dağıtacak.

TAŞ ATMAKLA AYNI HAREKET

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, bazı çocukların eylemlere karıştıklarını, polise taş attıklarını ifade ederek, “Biz taş yerine raket ve top diyoruz. Taşı atmakla badminton raketini savurmak arasında fiziksel hareket olarak fark yok” dedi.

Badminton sporunun Türkiye’de yaygınlaşması için Milli Eğitim Bakanlığı, yerel yönetimler, valilikler ile işbirliği içerisinde olduklarını anlatan Özmekik, “Hakkari’de önümüzdeki günlerde böyle bir çalışma yapacağız. Okullarda çocuklarımızı badminton ile tanıştıracağız. Tüm projelerimizde kullanılmak üzere 50 bin raket getirdik. 20-30 bin tanesi Doğu ve Güneydoğu bölgesine gidecek” diye konuştu. AKP Hakkari Milletvekili Özbek, birkaç hafta içinde projeye başlayacaklarını ifade ederek, “İlk aşamada Badminton Federasyonu’nun vermiş olduğu 3 bin topu Hakkari merkez ve ilçelerinde çocuklarımıza, öğrencilerimize dağıtacağız. Böylece orada yetişen çocuklar, sporla sayesinde sıkıntıların biraz uzağında kalabileceklerdir” dedi.

ÖNCE POLİSLER ÖĞRENECEK

Ayrıca, Badminton Federasyonu ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında imzalanan bir protokol ile polis-antrenörler projesi başlatılıyor. Önümüzdeki hafta Çorum’da başlayacak proje ile federasyona bağlı antrenörler, polislere; polisler de çocuklara badminton eğitimi verecek. Özmekik, projeyi tüm Anadolu’ya özellikle de Doğu’da yaymak istediklerini ifade ederek, il emniyet müdürlerinden projeye destek olmalarını istedi.

MALZEMELER ÇİN’DEN

Badmİnton Federasyonu, her okula bir takım çanta veriyor. Çantada, 20 raket, 1 file, 1 dikme, her kutuda 6 adet olmak üzere toplam 6 kutu top, eğitim kitabı, eğitim CD’si yer alıyor. Badminton Federasyonu, piyasada 500 YTL tutan bu takımı, Çin’den ithal ederek, 250 YTL’ye mal ediyor.

TDK’YA GÖRE ‘TÜYTOP’

ÇİNLİLER ve Hintliler tarafından benzerleri oynanan badminton, birçok sporda olduğu gibi İngilizlerin kurallarını belirlemesiyle uluslararası bir boyut kazandı. Badminton, ilk kez 1992 Barselona Olimpiyatları’nda oynandı. Türkiye’de federasyon 1991 yılında kuruldu. Türk Dil Kurumu (TDK), badminton yerine “tüytop” dedi.

akşam



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,610 µs