En Sıcak Konular

Bir rant iddiası daha...

10 Kasım 2008 22:19 tsi
CHP milletvekili Gökhan Durgun'dan yeni iddia: Nuri Üysen'in aldığı arsa bir hafta sonra ticari alan oldu. Büyük rant sağlandı. Üymen'in ismi Gaziantep'deki iddialarda da geçmişti.

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, daha önce Gaziantep'deki arsa ile iddialarla ada geçen İskenderun Belediyesi"nin, AKP"den 2004 yılında belediye başkan aday adayı olan Nuri Üysen"in 22 Ekim 2007"de yaptığı başvuru üzerine konut alanını bir hafta gibi kısa süre içinde ticari alana çevirdiğini iddia etti. Belediye kararında tahrifat yapıldığını da öne süren Durgun, 23.50 metre olan bina yüksekliğinin önce 28.50 metreye sonra da 32.40 metreye çıkarılarak büyük bir rant sağlandığını savundu.

Karar bir hafta içinde çıktı

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, Meclis"te düzenlediği basın toplantısında, İskenderun Belediyesi"ndeki imar yolsuzluğu iddialarını gündeme taşıdı. İddialarla ilgili belgeleri basın mensuplarına gösteren Durgun, yolsuzluğun aktörlerinin, 2004 yılında AKP"den belediye başkan adayı olan İskenderunlu işadamı Nuri Üysen ile AKP"li İskenderun belediyesi olduğunu söyledi.

Üysen"in sözkonusu alanın sahibi Mişel Filipoğlu"ndan 22 Ekim 2007 tarihinde aldığı vekaletname ile İskenderun Belediyesi"ne müracaat ettiğini ve arazinin konut alanından ticari alana dönüştürülmesini talep ettiğini kaydeden Durgun, Belediye Meclisi"nin ise bu başvuruyu hemen imar komisyonuna havale ettiğini ve 1 hafta gibi kısa bir sürede imar komisyonundan, sözkonusu alanın konut alanından ticari alana dönüştürülmesi yönünde karar çıkarıldığını ifade etti

3 rakımı şablonda 8 yapıldı

Belediyenini kararında tahrifat yapıldığını da öne süren Durgun şöyle dedi:"İskenderun Belediye Meclisi, alan ticari alana dönüşürken, bina yüksekliğini 23,5 metre olarak tespit ediyor. Bu belgenin arkasında belediye meclis üyelerinin imzası var. Nasıl oluyorsa, birden bire bu 23.5 metre, 5 metre artıyor ve 28.5 metre oluyor. 28.5 metrenin yazılı olduğu belgenin arkasında da belediye meclis üyelerinin imzası var. Belge dikkatle incelendiğinde, 23.5"in 3 rakamının, bir şablonla 8 yapıldığı görülüyor. Belgenin birinde belediye başkanının imzası var, diğerinde yok. İmzaların da birbirini tutmadığını görüyoruz. 24 Mart 2008"de mimarlar odasına başvuruluyor. Projeye göre, bina bodrum, zemin kat ve 6 kattan oluşuyor. Mimarlar Odası"nın çekince raporuna göre ise bu binanın yüksekliğinin 32.4 metre olduğu gözüküyor. Binanın yüksekliği önce 23.5 sonra 28.5 sonra da 32.4. Yani 9 metre fark ediyor. 9 metre kabaca 3 kat yapar. Çarpı 28 bin metrekare, yaklaşık 80 bin metrekareye yakın, anlaşılmaz bir bina ortaya çıkıyor."

Belediye iş aracı alındı

Durgun, bu olayın karşılığında firmanın belediyeye 115 bin Avro karşılığında asfalt silindiri ile asfalt kazıma makinesi aldığını da ileri sürdü. Alışveriş merkezi yapılacak alanın İskenderun"un en değerli yerinde olduğunu, bir dükkanın satış fiyatının ise 300-400 bin dolar civarında olduğunu belirten Durgun bu değiiklikle büyük bir rant sağlandığını ileri sürdü. Durgun, önümüzdeki günlerde İskenderun"a giderek imar yolsuzluğu ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

'Fıstık gibi rant'da da onun adı var

Nuri Üysen'ın adı bir süre önce de Gaziantep'te 'Antep Fıstığı Kültür Sahası' olan bir arsa satışında da adı geçmişti. Üysen, 119 bin metrarakelik fıstık arsasınısahiplerinden 14 Milyon YTL'ye satın alındıktan 3 gün sonra Lüksemburg"lu bir firmaya 87.5 milyon YTL"ye satmıştı. Bu satıştan kısa süre sonra da AKP"li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, arsanın imar durumunu 'ticari alan' şeklinde değiştirmişmişti. Bu iddiaları gündeme taşıyan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 119 bin metrekarelik arsa ile ilgili olarak, "14 milyon YTL"ye satın alınan bir arsanın 3 gün sonra 87.5 milyon YTL"ye satıldığının belgelerini görünce gözlerime inanamadım" yorumunu yapmış, CHP İl başkanlığı Belediye'nini imar plan değişitliğin iptalı için İdare mahkemesine dava açmıştı.

radikal



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,417 µs