En Sıcak Konular

Ergenekon iddialarına komik yalanlama

10 Kasım 2008 17:48 tsi
Ergenekon iddialarına komik yalanlama Ergenekon tutuklusu Vedat Yenerer'in avukatı Vural Ergül, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili iddiaları çürütmek için bir iddia ortaya attı ki tatmin olmak mümkün değil...

Ergenekon iddianamesinin okunması tamamlandı. Sanık Vedat Yenerer'in avukatı Vural Ergül, MİT'ten gönderilen Tuncay Güney'le ilgili belgelerde bu kişinin isminin Tuncay Güney İpek olarak belirtildiğini söyledi. Ergül, "Eğer soyadının ne olduğunu bilmeyecek durumdalarsa MİT tarafından gönderilen belgelere itimat etmek mümkün değildir. MİT'in neden bu konuda ısrar ettiğinin sorulmasını istiyorum" şeklinde konuştu. Tuncay Güney'in emekli sandığından yetim maaşı aldığını hatırlatan Ergül, "29 - 30 yaşında bir kişinin emekli maaşı alması mümkün değil. Bakan da kamuoyunun tepkisini almamak için babasının emekli maaşını aldığını söylemişti. Kanunen babasının emekli maaşını alamaz, belki malulen emeklidir. Doğrusunun sorulmasını istiyorum" diye konuştu.

Okuma bittikten sonra Mahkeme Başkanı, sanıklar ve avukatların taleplerinin olup olmadığını sordu. Bu sırada söz alan sanık Kemal Kerinçsiz uzun bir konuşma yaparak soruşturmayı yürüten savcıları hedef alan sözler sarfetti. Tüm sanıkların ardından Savcı Mehmet Ali Pekgüzel de söz alarak, Kemal Kerinçsiz'in beyanları nedeniyle Silivri Cumhuriyet Savcılığı'nın gerekli işlemleri yapmasını talep etti.
Her oturumda söz alan tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz yine kalkarak uzun bir konuşma yaptı. Gizli tanık ifadelerinin çözümlerinde eksikler olduğunu belirten Kerinçsiz, "Bu ifadelerin tam olarak verilmesini istiyorum. Savcı ile tanık arasındaki mide bulandıran ilişkiler bu ifadelerden sonra ortaya çıkacaktır" dedi. Kovuşturmada hukuk normlarının uygulanmadığnın belirten Kerinçsiz, avukat sayısındaki sınırlamanın kaldırılarak aleniyetin sağlanmasını istedi. Kerinçsiz, "İyi bir adaletin temeli adaleti dağıtanların bağımsız olmasıyla eşdeğerdir" şeklinde konuştu. Daha önceden reddi hakim talebinde bulunduklarını ve reddedildiklerini hatırlatan Kerinçsiz, "Üye hakimin ısrarla heyette tutulması tabi hakim ve bağımsız yargılama ilkesine göre oluşturulmadığından mahkemenin yargı yetkisini kabul etmiyorum. Yargı yetkisinin bağımsız mahkeme tarafından yerine getirildiğine inanmıyorum" dedi.

Doğu Perinçek ve diğer İşçi Partili sanıkların avukatı Mehmet Cengiz, iddinamenin sonuç bölümünde bazı kişiler hakkında takipsizlik kararı verildiği, bazı kişiler hakkında da dosyanın ayrılarak soruşturmanın devam ettiğinin belirtildiğin söyledi. Cengiz, takipsiz ve tefrik kararı verilen kişilerin isimlerinin de belirtilmesini isteyerek savunmaları için bu konunun önemli olduğunu söyledi.

Tutuklu sanık Sami Hoştan, "JİTEM diye belirtilen bir birimle eroin kaçakçılığı yaptığım ileri sürülüyor. Madem öyle, bu JİTEM üyeleri hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa sonucun ne olduğunun sorulmasını istiyorum" dedi. Kendisinin eroin kaçakçısı olarak lanse edildiğini, asılsız suçlamalarla kendisinin ve ailesinin kişilik haklarına tedavisi mümkün olmayan zararlar verildiğini belirten Hoştan, "Hakkımdaki asılsız suçlamaları iddia makamının açıklamasını istiyorum" dedi.

Daha sonra Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Sami Hoştan'ın sorusunu cevaplayacağını söyledi. Pekgüzel, Hoştan'ın 10 Ekim 1974 tarihinde Almanya'da polise 4 kilo baz morfin satarken yakalandığını ve yargılanma sonunda 1975 yılında 5 yıl 6 ay hapis cezası aldığını söyledi. Pekgüzel, Hoştan hakkında beklenilen yazılara cevap gelmesi halinde dosyaya ekleneceğini söyledi.

Pekgüzel, avukat sanık Kemal Kerinçsiz'in savunma sınırları içerisinde bulunmayan beyanları nedeniyle duruşma tutanaklarının Silivri Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilerek gerekli işlemin yapılmasını istedi. Duruşmaya karar için ara verildi.

cihan



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,301 µs