En Sıcak Konular

Dizi oyuncularını isyan ettiren karar

10 Kasım 2008 17:17 tsi
Dizi yapımcıları krizi fırsat olarak görüyor!

Ekonomik kriz TV dünyasını da vurdu. Kanallar dizi yapımcılarının fiyatını yüzde 30 düşürünce, yapımcılar da oyuncuların maaşını indirdi. Ücretleri azalan oyuncular küplere bindi: "Kriz bahane ediliyor" diye isyan etti.

Şaşa kaldık

Özge Özberk (Yol Arkadaşım): Kanalların reklam almakta da sorun yaşadıkları söyleniyor. Bunun etkisiyle ücretlerde kesinti teklifiyle karşılaştık. Duruma şaştık kaldık. Oyuncu olarak yaptığımız işin karşılığını almak istiyoruz tabi. Çünkü onlar ücretlerimizi düşürse de bizler oyunculuğumuzdan veya set çalışanları işlerinden azaltma yapmıyorlar. Çok az paralara çalışan arkadaşlarımız şimdi daha da küçülmüş paralarla hayatlarını sürdürmek zorunda kalacaklar.

Suçlu biziz

Bennu Yıldırımlar (Yaprak Dökümü): Bizim dizimiz en fazla izlenen dizilerden biri olmasına rağmen bize de böyle bir teklifle geldiler. Ancak biz makul bir indirimle anlaştık. Bazı oyuncuların isyanını anlıyorum ancak bunun en büyük sorumlularından birisinin de yine biz oyuncular olduğunu unutmamak lazım. Yıllardır ne oyuncular ne de set çalışanları bir araya gelemedik.

Herkes tedirgin

Özlem Yılmaz (Dantel): Yapımcıların aldığı kararları biraz fırsatçılık olarak görüyorum. Kriz olduğu söylenerek ücretler aşağı çekildi. Bu durum oyunculardan çok set çalışanlarını daha çok etkileyecek. Bir dizi başladığında herkes reytinglerden çekinirdi. Ancak şimdi bizim sette olduğu gibi diğer setlerde de kriz bahane edilerek dizilerin kaldırılması veya paraların azaltılması tedirginliği yaşanıyor.

Sırtımızdan kazandılar

Ahu Türkpençe (Karamel): Kanalların ve yapımcıların bu yaptıklarını şiddetle kınıyorum. Yıllarca biz oyuncuların sırtından çok para kazandılar. Bana böyle bir teklifle gelen olmadı. İstediğim parayı alıyorum. Ancak diğer oyuncu arkadaşlarımın tepkilerine katılıyorum. Ayrıca kanalların dizilerden çok zarar ettiğine inanmıyorum. Etseler anında kaldırmaları gerekirdi. Bu durumdan bile kâr etmeye çalışıyorlar.

Engin AYTAŞ



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,910 µs