Dava sonrası ilk kez aynı ortamda! | " /> Dava sonrası ilk kez aynı ortamda! | "/>

En Sıcak Konular

Dava sonrası ilk kez aynı ortamda!

10 Kasım 2008 15:20 tsi
Dava sonrası ilk kez aynı ortamda! Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nca düzenlenen 10 Kasım töreninde devletin zirvesi bir aradaydı. Yalçınkaya, dava sonrası ilk kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aynı ortamdaydı. Bakın orada neler oldu...

 Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nca düzenlenen 10 Kasım töreninde devletin zirvesi bir aradaydı. Zirveye, AKP'ye kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya da katıldı. Yalçınkaya, dava sonrası ilk kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aynı ortamdaydı ama ikili bir araya gelmemeye özen gösterdi. 

Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Devlet Bakanları Mehmet Aydın ve Murat Başesgioğlu, Kuvvet Komutanları, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, RTÜK Başkanı Zahid Akman gibi isimler katıldı.

Ancak sadece bir isim kameraların sıkı takibindeydi: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya...

Yalçınkaya, AKP hakkında kapatma davası açtıktan sonra basının karşısına çıkmamaya özen gösterdi, Başbakan ile yanyana gelmedi. Hatta, görev yaptığı Yargıtay'daki yargı yılı açılışına bile katılmadı.

Bu kez Yalçınkaya Atatürk'ü anma töreninde kendisine ayrılan yerdeydi. Yalçınkaya'dan birkaç dakika sonra Başbakan Erdoğan da aynı salonda protokolde yerini aldı. Aynı salondaydılar ama hiç yanyana gelmediler.

Başbakan kürsüden Cumhuriyet'in temel değerlerini anlattı, "Cumhuriyetin temel niteliklerini korumalıyız. Birini diğerinden üstün tutulmadan hedeflere kilitlenmeliyiz" dedi.

Erdoğan birlik ve beraberlik vurgusu da yaptı, "İstiklal Savaşı'nda her türlü etnik grup bu bayrak altında toplandı" dedi, PKK'yı kastederek "Kardeşliğe yapılan saldırılar sonuç alamaz" diye konuştu.

Erdoğan ayrıca, "Bizi geleceğe taşıyacak olan İstiklal Savaşı'ndaki birlik beraberlik ruhudur. Kardeşliğe saldırı bu millet arasında yer bulmadı bulamaz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın verdiği bu mesajları Abdurrahman Yalçınkaya da dinledi, ancak sadece dinlemekle yetindi. Erdoğan'ı alkışlayanlar arasında Yalçınkaya yoktu...



Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,906 µs