En Sıcak Konular

Saadet Partisi'ne sürpriz ziyaret

10 Kasım 2008 15:14 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanlığı'na seçilen Numan Kurtulmuş'un bugün sürpriz bir ziyaretçisi vardı.

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, ''Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilirsem belediyenin kaynaklarını kendim için yakınlarım için ya da kurmuş olduğum bir takım örgütler için kullanmayacağımı halkımızın bildiğine inanıyorum'' dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanlığı'na seçilen Numan Kurtulmuş'u ziyaret eden Karayalçın, Kurtulmuş ve arkadaşlarını tebrik etmek ve başarılar dilemek için Saadet Partisi'ne geldiğini belirterek, bunun yanı sıra yaklaşan yerel seçimlere yönelik görüş alışverişinde bulunmayı istediğini kaydetti.

Yerel yönetimlere ilişkin projelerini Saadet Partisi yöneticilerine aktaracağını ifade eden Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Kurtulmuş ve arkadaşlarından oy talebinde bulunacağını söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da Karayalçın'a ziyareti nedeniyle teşekkür etti.

Partisinin kısa bir süre önce coşkulu bir kongre gerçekleştirdiğini belirten Kurtulmuş, kongre sonrasındaki gelişmelerin de Saadet Partisi'ne yönelik ilginin işareti olduğunu ifade etti.

Türkiye'de bir süredir gerilim üzerinden siyaset yapma tarzının geliştiğini savunan Kurtulmuş, bunun ne ülkeye ne de bu tarzı benimseyen siyasi partilere yarar sağlamayacağını kaydetti. Herkesin ayrı fikirlere sahip olabileceğini, ancak bunların demokratik üslup içinde ortaya konmasının gerekliliğini vurgulayan Kurtulmuş, bu kapsamda Karayalçın'ın yerel yönetimlere yönelik kendilerine sunacağı görüşleri dinlemeye açık olduklarını belirtti.

Saadet Partisi'nin artık ''Türkiye'nin anamuhalefet partisi'' konumunda olduğunu savunan Kurtulmuş, ''Dolayısıyla Saadet Partisi, yerel seçimlerde yeniden ve çok güçlü bir biçimde varlığını ispat edecektir. Sayın Genel Başkan'a başarılar diliyoruz, ancak Saadet Partisi Türkiye'nin tüm illerinde, ilçelerinde beldelerinde seçimlere girecektir'' diye konuştu.

Murat Karayalçın, bir gazetecinin ''belediye başkanlarının belediyenin imkanlarını kendileri ya da partileri için kullanmasını nasıl karşıladığı sorusu'' üzerine bunu doğru bulmadığı yanıtını verdi. Bunun bir anlayış meselesi olduğunu vurgulayan Karayalçın, kamu yöneticilerinin konuyu bu kapsamda değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

''Bir gazeteyi protesto için düzenlenen gösteride CHP'ye ait araçların kullanıldığı'' ifade edilerek, bunu nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Karayalçın, şunları söyledi:

''Ben Saadet Partisi'ni SHP Genel Başkanı kimliğimle ziyaret ediyorum. Daha önce belediye başkanlığı, bakanlık, başbakan yardımcılığı görevlerinde bulundum. O dönemde kamu kaynaklarını nasıl kullandığımı milletimiz biliyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilirsem belediyenin kaynaklarını kendim için yakınlarım için ya da kurmuş olduğum bir takım örgütler için kullanmayacağımı halkımızın bildiğine inanıyorum.''

AA



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,653 µs