iyibilgi Ank" /> iyibilgi Ank"/>

En Sıcak Konular

Hangisi ayıp: Kurban mı, kampüs mü?

10 Kasım 2008 14:44 tsi
Hangisi ayıp: Kurban mı, kampüs mü? Bir başka ülkenin-üstelik daha ne olduğu bilinmeyen-yeni liderine yapılan bu tezahüratın anlamı ne? 44 kurban kestirmek mi ayıp, yoksa üniversite kampüslerinde herkesin ona oy vermesi mi? İyi de Obama'dan size ne? iyibilgi Ank

Kabul ve denecek fazla birşey yok. ABD Başkanı'nın kim olacağı bu dünyada yaşayan her ülkeyi ilgilendiriyor. Peki niye? Basit. ABD'nin ekonomik, askeri ve siyasal gücü bir şekilde gelip kapınıza dayanıyor da onun için. Ama hepsi bu kadar!

Obama'nın nasıl bir lider olacağı da aynı şekilde. Bundan gayrı bir başka ülkenin liderine aşk duymak ne ola? Obama furyasına katılıp, "kendince" desteğini gösterenler içinde kuşkusuz en ilgi çekeni, ama bu arada hayli eleştiri alanı, 44'üncü ABD Başkanı için Van'ın Çavuştepe köyünde 44 kurban kestirenler oldu.

Bize sorarsanız da en az eleştiri alması gereken Çavuştepe'ydi. Pekala belliydi ki, Çavuştepe'nin Obama'nın küresel çalkantıları giderecek vaadlerinden pek azına vakıftılar ve aslında yaptıkları köylerini tanıtmaktan başka da birşey değildi.

Yani iyi bir "halkla ilişkiler, turizm" hamlesi. Evet biraz şark usulüydü ama işe yaramadığını kim söyleyebilir? İşte bu haberin içinde dahi o köyün ismi geçiyor.

Orada, uzakta, bilmediğimiz, gitmediğimiz bütün köyler gibi illa tatsız bir olayla "öğrenilmektense" Obama ile gündeme oturmak daha iyi değil mi?

Peki ya İstanbul'un göbeğinde, denize sıfır üniversitelerinde, katıldıkları Siyaset Meydanı programında Ali Kırca'nın "siz olsanız hangisine oy verirdiniz" sorusuna, ekseriyetle falan değil, "silme" Obama diye alkış tutan Bahçeşehirli öğrencilere ne demeli?

Şimdi Bahçeşehirliler sakın alınmasın. Bu ülkenin bir çok üniversitesinde, hadi onu bir kenara bırakın yabancı kaynakların Türkiye'de yaptıkları anketlerde de açık ara Obama çıkmadı mı?

Bu körü körüne inanış nereden geliyor? Sebep? Dünyayı değiştireceğini dair umut. İyi de o ana kadar Barack Obama kendi ülkesinin içiyle ilgili politikalardan fazlasını söylemedi ki? ABD'deki sağlık sigortalarının geleceği sizi çok bağlıyorsa mesele yok.

İnsanlar bir diğer ülkenin liderini icraatları yüzünden takdir edemez mi? Eder ve edilenler var. Ama Obama daha ne yaptı ki? Yarın ilk işi Ermeni sözde soykırımını tanımak olursa, bu sempati selini kendinisi atanların psikoloji ne olacak?

Hayır, belki de gerçekten iyi bir lider olacak ve dünyaya barış getirmek için didinecek. Mümkün. Ama daha değil. Şimdi soralım yine; bir başka ülkenin liderine duyulan fenemone dönüşmüş bu sevda nereden geliyor? Geldiği yer size mi ait?



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,590 µs