En Sıcak Konular

Eski DEP'lilere infaz emri

10 Kasım 2008 11:49 tsi
1990'lı yılların en fazla tartışılan savcısıydı. Nusret Demiral, suikastler ve eski DEP'lilere ilişkin önemli açıkmalalar yaptı.

Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcılığı görevinden 1995'te emekli olan Nusret Demiral, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok suikastleri ve Özal'ın vurulması ile Madımak oteli davasının savcısıydı.

1990'lı yılların çalkantılı günlerinde DGM'nin kilit ismi Bugün gazetesinden Seda Şimşek'e konuştu. Röportajın en çarpıcı noktası 6 eski DEP'linin Meclis kapısında gözaltına alındığı o güne ilişkin anlattıklarıydı.

SUİKAST SORUŞTURMALARI TIKANDI

Suikastler için "dış kaynaklı" diyen Demiral, soruşturmaların hepsinde bir yerde tıkandıklarını söyledi. Necip Hablemitoğlu'nu suikastten 3 gün önce uyardığını belirtti. "Bütün anarşi devletlerarası bir koloninin elinde. Belki içeride taşeron oluyor. Tabi sadece o değil Muammer Aksoy, Ahmlet Bedevi (Suudi Arabistanlı diplomat) var. Bulunamadı bu olayların failleri. Dış kaynaklı" dedi.

SAĞ GİDEYEMEBİLİRLERDİ

TBMM'den çıkmak istemediler. Biz 'çıkarın bize teslim edin. Yoksa Meclis'ten alacağız' dedik. Evlerine belki sağ gidemeyebilirlerdi. Bunu kendileri de biliyor. Galeyan vardı. Devlet acaba o gücünü onların hayatını koruyabilecek şekilde kullanabilecek miydi? Bir de şu var: Uçak biletlerini bile hazırlamışlardı, yurt dışına kaçmak için. Hepsini tespit ettik biz.

ÖZAL'IN ÖLÜMÜ

Şüphelendim Ama tabii bir ölüm şeklinde tecelli etti. Aksini tespit etmek çok güç. Her şey anlatılmaz. Devletin gizli kalmasını düşündüğü her türlü bilgi ölünceye kadar gizliliği unutulmadan saklanır. Her şey söylenmez.

MUMCU İŞİ YABANCI KAYNAKLI

Mumcu saukastinde 3 kişiyle soruşturma başlattım. Olayın hemen akabinde oradaydım. Baktım yabancı kaynaklı. O zamana kadar o bombayı sağ kaynaklı sofistik ortam kullanıyordu. Mahkum edilen kişiler oldu. Mumcu'yu öldüren gerçek katiller acaba bulundu mu, benim dediğim yöntem izlendi mi bilmiyorum.

ÖCALAN O ZAMAN İDAM EDİLMELİYDİ

Öcalan için bir ceza verildiyse o zaman infaz edilmeliydi. Bugün idam edilmesi öz konusu olamaz. Hukuk kaideleri içinde vacip değildir. Sorunu da çözmez.

BUGÜN DAHA AĞIRINI SÖYLÜYORLAR

Bugün aynı kişiler Meclis'te. O gün söylediklerinin daha ağırını söylüyorlar. Bunun kabahati soruşturmayı yapan bizlerde değil, karar veren mahkemede değil. Onları tahliye eden arkadaşlarımın vicdan içinde bir değerlendirmeye gitmelerini arzu ediyorum.



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,676 µs