3. yamyam vakası Mersin'den | " /> 3. yamyam vakası Mersin'den | "/>

En Sıcak Konular

3. yamyam vakası Mersin'den

10 Kasım 2008 10:56 tsi
3. yamyam vakası Mersin'den CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde bir yolsuzluk daha patlak verdi. Hem de Kamu İhale Kurumu raporuyla...

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ‘Mezitli Sahil Yolu’ ihalesinde 4.5 milyon YTL’lik usulsüz işlem yapıldığı belirlendi. Kamu İhale Kurumu, ‘Yasal işlem yapılmalı’ raporu verdi.

İŞADAMI Metin Taşdelen’in Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk yapıldığı yönündeki şikayetinin yankıları sürerken, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde bu kez de 4,5 milyon YTL’lik usulsüz işlem yapıldığı ortaya çıktı. Kamu İhale Kurulu’nun 2006 yılındaki toplantısında Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Mezitli Sahil Yolu Dolgu ve Peyzaj Çalışması İşi’ ihalesinde yolsuzluk yapıldığını tespit etti.

PEYZAJ İŞİ İHALESİZ VERİLDİ

YEMİNLİ Mali Müşavir Ahmet Akın ‘Mezitli Sahil Yolu Dolgu ve Peyzaj Çalışması İşi’ ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 18 Ocak 2005’de Kamu İhale Kurulu’na başvurdu. Başvuruyu 6 Eylül 2006’da görüşen Kurul, 2002 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin muhtelif yerlerde yağmur suyu hattı yapımı ve ıslahı için yapılan ihaleyi alan firmaya, ikinci bir ihaleye gidilmeden yüzde 91.50 keşif artışı ile Mezitli Sahil Yolu peyzaj işini de vermesinin mevzuata aykırı olduğuna karar verdi.

SORUMLULAR CEZALANDIRILSIN

KAMU İhale Kurulu verdiği kararında şu noktalara dikkat çekti: İhale konusu iş kapsamında yer almayan işlerin ihale edilen işin bünyesinden yapılmasının hukuken mümkün olmadığı, dolayısıyla imalat artışına neden olan imalatların 4734 sayılı kanun çerçevesinde ihale yapılması gerektiği nedeniyle idarece yapılan işlemlerin mevzuata aykırı olduğu tespit edilmiştir. ... Mevzuata aykırılıkların gerçekleşmesinde sorumluluğu olanlar hakkında değerlendirme yapılarak, gerekiyorsa inceleme veya soruşturma başlatılmak üzere kararın İçişleri Bakanlığına bildirilmesine oy çokluğu ile karar verildi.

Yamyam vakaları

CHP’Lİ Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, internete düşen konuşmalarında ‘yamyam’ diye nitelendirdiği CHP’li Belediye Meclis üyelerini doyurabilmek için rüşvet aldıklarını anlatıyordu. Bu skandal kayıtlara 1. Yamyam Vakası olarak geçti. İşadamı Metin taşdelen, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gübre alımlarında trilyonluk yolsuzluklar yaptığını iddia ederek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Bu şikayet de 2. Yamyam Vakası olarak nitelendirildi.

(Star)



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,397 µs