-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Gürses'ten olay açıklamalar -Video

10 Kasım 2008 14:35 tsi
Gürses'ten olay açıklamalar -Video Ergenekon soruşturması kapsamında 26 Şubat'ta tutuklanan Prof. Dr. Emin Gürses tutuklanmadan bir yıl önce katıldığı programda olay açıklamalar yapmış.

Şubat 2007. Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 26 Şubat 2008'de gözaltına alınarak adliye tarafından tutukanan Doç. Dr. Emin Gürses, tutuklanmadan bir yıl önce konuk olarak katıldığı SKYTÜRK'teki 'Şimdiki Zaman' programında ilginç açıklamalarda bulunuyor...
 
ihlassondakika.com adlı sitede yer alan habere göre, Emin Gürses, Hrant Dink suikastinin NATO'nun Türkiye'deki örgütlenmesi Gladyo tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. 


 "FAZLA KONUŞMA SENİ DE ALIRIZ"

 
Gürses kendisine de "fazla konuşmaması" yönünde uyarılar geldiğini, eğer konuşursa, yönü eğitim görevlilerine çevrilecek operasyonda kendisinin de gözaltına alınacağının bildirildiğini açıklıyor. 
 
SADDAM AMERİKA İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYDİ

Irak'ın işgalini yorumlayan 'terör uzmani' Emin Gürses siyasetin ekonomi için yapıldığını, Amerika'nın Irak'a müdahalesinin nedeninin Irak'in bağımsızlığı degil, Irak'taki büyük petrol rezervleri olduğunu vurguluyor. Gürses, Saddam'ın Kuveyt'i işgal ederken Amerika ile işbirliği içinde olduğunu, Amerikan liderlerle yaptığı telefon görüşmelerinin İngiliz The Guardian gazetesinde de yayınlandığını da sözlerine ekliyor.

HERKES ÖLDÜRÜLÜYOR, DERİN DEVLET NERDE?

Sunucunun, Türkiye'nin, 70'li yıllarda sağ-sol çatışmaları ile başlayıp ardından PKK ile birlikte sürekli kaos dönemlerinden geçtiğini, buna karşılık kaos ortamına karşı koyacak bir derin devletin olup olmadığını sorması üzerine Gürses:

"İngiltere'de derin devlet Kraliçe'dir. Ingiltere'nin eski Başbakanı Margret Teacher, Londra'daki Hyde Park'in içine dünyanın en büyük kulesini dikecekti, derin devlet ona "sen evinin bahçesinde çiçek dik dedi". Bizde ise Uğur Mumcu öldürülüyor, Eşref Bitlis Paşa öldürülüyor, Necip Hablemitoğlu öldürülüyor kimse yok meydanda. Senin ülkende derin devlet varsa Amerikan derin devletidir. Bu yapılanmadaki kimseler de büyük ölçüde Atatürk düşmanlarından, Rus ve Komünist düşmanlarından oluşur" diyor.

IRA'YI AMERİKA TASVİYE ETTİ, PKK'YI DA SADECE AMERİKA TASVİYE EDEBILiR

Yeni Ortadoğu Haritası, Etnik Terör, Büyük Ortadoğu Projesi, Milliyetçi Hareketler ve Uluslararası Sistem, Ayrılıkçı Terörün Anatomisi, IRA-ETA-PKK, Büyük Ortadoğu Projesi isimli kitaplari olan Gürses, PKK'nin şu dönemde Amerika tarafından kullanıldığını ve ancak Amerika tarafından tasviye edilebileceğini anlatırken örnek olarak bir dönem İngiltere'de terör eylemleri gerçekleştiren IRA örgütünün Amerika tarafından kullanılmasını ve tasviye sürecini gösteriyor. Gürses, yaptığı açıklamalarda, İngiltere'nin Avrupa'ya yaklaşması ile Avrupa'nın kontrol dışına çıkmasından korkan Amerika'nın IRA'yı kullandığını, bu örgütün her türlü kaynağının Amerika'daki kuruluşlar tarafindan sağlandığını da belirtiyor.

Gürses konuşmasının PKK ile ilgili bölümünde ise şunlari kaydediyor:

"Irak'ın kuzeyini Amerika kontrol ediyor. Kandil'de PKK ne yiyiyor? Ne içiyor? Kuzey Irak'ta Israilli ve Amerikalı yetkililer var. Barzani bunlardan izin almadan PKK'lıların bulunduğu köylere yiyecek gönderemez.

HRANT, DOSTLUKTAN, KARDEŞLİKTEN BAHSEDİYORDU, ERMENİ DİASPORASI 'BU BİZE YARAMAZ' DEDİ

Hrant Dink'in, Atatürk'ün 'Milli Kuvvetler' olarak nitelediği vatan evlatlarından biri olduğunu, kendi başına yetim büyüdüğünü, biryerlere geldiğini anlatan Gürses, MHP lideri Asparslan Türkeş'in Hrant Dink'le 1,5 saat görüstüğünü de açıklıyor.

Dink'in Diyarbakır'daki PKK toplantısında katılıp "Biz çok zarar gördük, siz görmeyin" dediğini ve PKK'lılar tarafindan yuhalandığını aktaran Gürses, Dink'in konuşmalarının Ermeni Diasporası tarafından tepki çektiğini ve bu nedenle öldürüldüğünü ileri sürüyor. Gürses, Hrant Dink cinayeti ile ilgili bugünlerde ortaya çıkan katil Samast'in cinayeti gerçeklestirdiği gün iki şahısla birlikte olay yerinde olduğunu ve şahısların cinayeti nasıl işleyeceğini Samast'a tarif ettiklerini tutuklanmadan önce konuk olduğu bu programda açıklıyor.

8 sütun



Bu haber 866 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,715 µs