En Sıcak Konular

Obama'ya yavru kangal

9 Kasım 2008 20:15 tsi
Sivas'ta dünyaca ünlü Kangal köpeği yetiştiriciliği yapan Hüseyin Yıldız, ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama'ya, Beyaz Saray'da yetiştirmesi için yavru Kangal köpeği göndermek istiyor.

Yıldız, Kangal köpeklerinin dünyaya nam saldığını da belirterek, "Kangal'ı krallıklarında hanedanlar, ağalar veya Başbakanlar besler" dedi.

Sivas'ta yaklaşık bin 600 metre yükseklikteki Meraküm Tepesi'nde kurulan Sivas Valiliği İl Özel İdaresi'ne ait İç Anadolu Seçkin Irk Kangal Köpeği Eğitim ve Üretim Merkezi'nde, dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin yetiştiriciliğini yapan Hüseyin Yıldız, Kangal köpeklerinin en çok kelime anlayan ve en sadık köpek cinslerinden biri olduğunu söyledi. Sahibini sahiplenen, çocuklara ve yaşlılara saldırmayarak koruyan bu köpeklerin her ortamda yetiştirildiğini ifade eden Yıldız, "Bu bir dost. Yapısıyla, zekasıyla çok iyi bilinen ve dünyayı ayağına getiren tek ırk. Genetik yapısı diğer köpek cinslerinden çok ayrı. Çok sadık, vefalı ve zeki. Bu uygar kentlerde yetiştirilebilir. Kesinlikle sahibine, çocuklara, yaşlı ve güçsüze saldırmaz. Bilindiği gibi sadece koyun sürülerinde vasıflandırmak doğru değil. Bunu çok yönlü görmek lazım" dedi.

Yıldız, bu köpeklerin en büyük ayrıcalıklarının ise Sivas ve Türk köpeği olduğunu vurguladı. Amerika'da John McCian ve Barack Obama arasında geçen başkanlık yarışını kendisinin de yakından takip ettiğini belirten Yıldız, Obama'nın başkan seçilmesinin tüm dünyaya hayır getirmesi temennisinde bulundu. Her başkanın Beyaz Saray'a kendisine ait köpeğini de getirdiğini belirten Yıldız, Obama'nın da Beyaz Saray'da Kangal köpeği beslemesini istediğini söyledi. Yıldız, "Amerika'daki seçimleri biz de yakında takip ettik. Seçim sonucu memnuniyet verici. Çok sevindik. İnşallah bütün dünyaya hayır getirir. Alınan sonuçtan biz mutlu olduk. Sayın Obama'ya Sivas'tan bir Kangal yavrusu hediye etmek istiyoruz. Ve bu köpeği Meraküm'den, Sivas'tan göndermeyi düşünüyoruz" dedi.

Beyaz Saray'a aslanların yakışacağını sözlerine ekleyen Yıldız, Kangal köpeğinin ise Türk aslanı olduğunu söyledi. Yıldız, "Kangal, Türk aslanlarıdır. Türk aslanlarının da Beyaz Saray'da görünmesinden daha güzel bir şey olamaz. Diğer köpek ırklarıyla bunlar kıyaslanamaz. Bunlar zaten aslanı andıran bir yapıya sahip hayvandır. O karakteristik özelliğini de taşıyor. Ve aslan gibi de cüsseli. Kangalların oraya yakışacağına, başka köpeğin de yakışmayacağına inanıyoruz" dedi.

Yıldız, yanında 'Kangal Çoban Köpekleri' yarışmalarında derece yapan köpeklerin yavrularının bulunduğunu ve bunları Obama'nın istemesi halinde kargo ile özel olarak Amerika'ya göndereceklerini sözlerine ekledi.



Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,167 µs