Yalçınkaya isyanı | " /> Yalçınkaya isyanı | "/>

En Sıcak Konular

AKP'nin Yalçınkaya isyanı

9 Kasım 2008 18:53 tsi
AKP'nin Yalçınkaya isyanı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya'ya seslendi: Aynı konuda bize farklı, CHP'ye farklı davranıyorsunuz...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya seslenerek, “Aynı konuda CHP'ye farklı, AK Parti'ye farklı bir tavır izleniyor. Bizim hiç endişemiz yok. Biz her türlü hesabı vermeye hazırız ama aynı şeyi lütfen CHP için de yapın. Hesaplarını denetleyin” dedi.

Ak Parti'nin Kocatepe Kültür Merkezi'nde yapılan Çankaya ilçe kongresinde konuşan Gedikli, yapılan son değişiklikle Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüreceğini hatırlattı.

Ak Parti'nin hesaplarının şeffaf ve herkesin denetimine açık olduğunu belirten Gedikli, bunun defalarca söylendiğini, isteyen herkesin hesaplara bakabileceğini kaydetti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya çağrıda bulunan Gedikli, şunları söyledi:

“Benzer bir konu CHP ile ilgili de gündeme geldi. Biliyorsunuz, Almanya'daki bir vakıftan para aldıklarına dair iddialar konuşuldu. Basına yansıdı bunlar. Ama ertesi gün, 'Sayın Başsavcı böyle bir inceleme yok' diye açıklama yaptı. 'CHP'nin hesaplarıyla ilgili böyle bir inceleme yok' dedi. Tamam, kabul. Ama aynı iddialar Ak Parti ile olarak gündeme geldiğinde niye farklı bir yol izliyorsunuz? Sayın Başsavcı bunlara cevap verebilir mi? Niye bu sefer gidip de savcılıktan dosya istiyorsunuz?

Aynı konuda CHP'ye farklı, Ak Parti'ye farklı bir tavır izleniyor. Bizim hiç endişemiz yok. Biz her türlü hesabı vermeye hazırız. Bunu çok açık, net söylüyorum. Ama aynı şeyi lütfen CHP için de yapın. Hesaplarını denetleyin. Kaldı ki hesaplarının denetlenmesi gereken parti CHP'dir. Biliyorsunuz, Anayasa Mahkemesi bu partinin hesaplarıyla ilgili öyle kararlar verdi ki... Hesaplarda tahrifat var, sahtekarlık, sahtecilik, evrakta sahtecilik var. Bundan dolayı da savcılığa gönderildiler. Siz böyle bir partinin hesaplarını mı incelersiniz yoksa hesaplarını her ay web sitesinde açıklayan bir partinin hesaplarını mı incelersiniz?”

Gedikli, ülkede iktidar değil, muhalefet sorunu olduğunu savunarak, muhalefetin uzun zaman “tehdit siyaseti” izlediğini, şimdi de “gürültü siyaseti” yaptığını iddia etti. Gedikli, “Tamtamlar çalıyorlar ama sesi Çankaya Belediye Başkanlığından duyuluyor. Oradan da birileri, 'Yamyamları doyuramıyoruz' diyor” diye konuştu.
Küresel nedenlerden dolayı ekonominin gündemde olduğunu belirten Gedikli, iktidara geldikleri günden bu yana ekonomi alanında yaptıklarını anlattı. Sosyal yardım alanındaki çalışmaları “sadaka ekonomisi” olarak niteleyenleri eleştiren Gedikli, “Bu ülkenin sorunu sadaka ekonomisi değil, bu ülkenin sorunu gürültü siyaseti, gürültü siyaseti yapanlar” dedi.

“NE BAŞBAKAN NE DE Ak Parti DEĞİŞTİ”

Gedikli, Barack Obama'nın ABD Başkanı seçilmesine de değinerek, Amerikan toplumunun böylece ırkçı olmadığını gösterdiğini belirtti. Bush döneminde tüm dünyanın “Amerikan kabusu” yaşadığını savunan Gedikli, Obama için de “fazla iyimser olmamak, devlet politikalarının fazla değişmeyeceğini akılda tutmak” gerektiğini anlattı.

Gedikli, “Başbakan Erdoğan'ın başta Obama gibi olduğu, daha sonra Bush gibi olduğu yönünde değerlendirmeler oldu. Bunları esef ve ibretle izliyoruz. Ama ben şunu ifade edeyim, bir insanın ne tabiatı ne rengi değişir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanımız, Sayın Başbakanımız, Gençlik Kolları Başkanıyken, Belediye Başkanıyken neyse şimdi de odur. Genel Başkan olarak da Başbakan olarak da öyledir. Ak Parti'nin de rengi ve karakteri değişmedi, değişmeyecek” diye konuştu.

MELİH GÖKÇEK'İN KONUŞMASI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konuşmasında, yerel seçimlerin yaklaştığını belirterek, belediye olarak yaptıkları çalışmaları ve projelerini anlattı.

Çankaya Belediye Başkanlığını kazanmanın en önemli hedefleri olduğunu belirten Gökçek, aday kim olursa olsun, Çankaya Belediyesini almak için parti teşkilatıyla birlikte sokak sokak, cadde cadde çalışacaklarını ve neticeye ulaşacaklarını kaydetti.

CHP'nin ortaya koyduğu tavırlarla, yaşadığı telaşı gösterdiğini savunan Gökçek, Çankaya'yı bugüne kadar hep CHP'li belediyelerin yönettiğini ve hiçbirinin hizmet vermediğini iddia etti. Gökçek, bu dönemde de akılda kalan tek şeyin, “yamyamlar” olduğunu ileri sürdü.

Gökçek, şunları kaydetti:

“Önümüzdeki dönem bize karşı bir takım yeni rakipler ortaya çıkacak. Ama yeni çıkacak olan rakiplerin nasıl çıktığı çok önemli. Sayın Baykal, 5 sene önce, DEHAP ile işbirliği yaptığı için suçladığı... Nasıl suçladığı, 'İmralı'dan listeleri geliyor, İmralı'dan emir alıyor' dediği Karayalçın'ı bugün Ankara'dan belediye başkanı adayı olarak Ak Parti'nin karşısına çıkartıyor. Dolayısıyla mücadelemizi bu tarzda vereceğiz. Öbürsü de diyor ki 'Ben unutmam ve unutturmam bu lafları'. Unutmuş gözüküyor.

Onlar belki DEHAP'lıların oylarını bekliyor. Biz DEHAP'lıların haricinde kardeşimiz olan, canımız ciğerimiz olan Kürt kardeşlerimizden de oy bekliyoruz. Onun haricinde bütün Ankara'daki vatandaşlarımızdan oy bekliyoruz.”

Oğlu Osman Gökçek'in Çankaya Belediye Başkanlığı aday adaylığı ile ilgili bir gazetede yer alan habere de değinen Melih Gökçek, “Melih Gökçek ve oğlu Osman Gökçek, Ak Parti için ister aday olsunlar, ister aday olmasınlar, güçlerinin yettiği kadar çalışırlar ve bu seçimde Ak Parti için neferlik yaparlar. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Birilerinin Çankaya'yı kaybetme telaşıyla bu sipariş haberi yaptırdığını gayet iyi biliyorum. Biz bu sefer CHP'den inşallah Çankaya'yı söke söke alacağız” diye konuştu.

Ak Parti İl Başkanı Halis Bilge ve Çankaya İlçe Başkanı Alaaddin Varol da yaptıkları konuşmalarda çalışmalarını anlattılar. Konuşmaların ardından delegeler, Alaaddin Varol'un başkanlığındaki liste için oy kullandı.

Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek de kongreye gelişinde, Ak Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu'ndan (MKYK) “akraba siyaseti”ni engelleyen bir karar çıktığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, bu haberlerin sadece basında yer aldığını söyledi.

Ak Parti'nin böyle bir uygulama yapması halinde kendilerinin de saygı duyacağını ifade eden Gökçek, şu anda böyle bir uygulamayla ilgili yazılı bir belgenin kendilerine ulaşmadığını vurguladı. Aday adaylığının sürdüğünü de vurgulayan Gökçek, Çankaya Belediye Başkanlığı için aday olacağına ve seçime kazanacağına inandığını ifade etti. Gökçek, “Partim uygun görmez de, Saygıdeğer Başbakanım adaylığım noktasında olmaz derse de, buna da sonuna kadar saygı duyacağım. Kim aday olursa ona destek vereceğim” dedi.

aa



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,229 µs