tek millet vurgusu | " /> tek millet vurgusu | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan tek millet vurgusu

9 Kasım 2008 17:39 tsi
Erdoğan'dan tek millet vurgusu Erzurum'da toplu açılış ve TOKİ evlerinin anahtar teslim törenine katılan Başbakan Erdoğan, eleştirilen "tek" vurgulu konuşmasını yineledi. Erdoğan'ın "bunun dışında asla!" dediği milliyetçilik ise...

Başbakan Erdoğan, "Burada tek milletiz, tek bayrağız, tek vatanız, tek devletiz. Zaten bu dili anlayanlar inanıyorum ki, bu ülkede işte milli birlikten, beraberlikten yanadır. Gerçek manada milliyetçilik budur. Bunun dışında asla..." dedi.

Konuşmasında, 3 Kasım 2002, 28 Mart 2004 ve 22 Temmuz 2007'de, Erzurum'un milli gücü ve iradeyi en iyi şekilde ifade ettiğini kaydeden Erdoğan, "Bu meydanda ve sandıklarda, 'milletin üzerinde güç yoktur' dediniz. Milli iradenin üzerinde ipotek' yoktur dediniz, 'gölge yoktur', 'vesayet yoktur' dediniz. 'Yeter söz de karar da milletindir' dediniz" diye konuştu.

Meydandakilerin "Vur vur inlesin Baykal dinlesin" sözleri üzerine Erdoğan, "Dedik ya o beyefendiye cevap verecek zamanımız yok, yolcu yoluna gerek. Biz işimize bakalım. O hakaret etmeye devam etsin, o saygısızlığa devam etsin. Biz işimize bakalım" dedi.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz kavganın, çatışmanın içinde olmadık, olmayacağız. Biz sonu gelmez siyasi çekişmelerin içerisinde olmadık, olmayacağız. Biz, gerilimlerin, çatışmaların tarafı olmadık, olmayacağız. Bizim, Türkiye için hayallerimiz var. Bizim Türk Milleti'ne aşkımız, sevdamız var.

Ben şu anda karşımda ne görüyorum biliyor musunuz? Şu anda karşımda 780 bin kilometrekareyi görüyorum. Ben şu anda karşımda 70 milyonu görüyorum. Ben şu anda karşımda, Türk'ü ile Laz'ı ile Çerkez'i ile Gürcü'sü ile Abaza'sı ile Boşnak'ı ile Arnavut'u ile milletimi görüyorum. Burada ayrım yok, burada farklı bakış yok.

Burada tek milletiz, tek bayrağız, tek vatanız, tek devletiz. Bu yola böyle girdik, böyle yürüyoruz, böyle yürüyeceğiz. Zaten bu dili anlayanlar inanıyorum ki, bu ülkede işte milli birlikten, beraberlikten yanadır. Gerçek manada milliyetçilik budur. Bunun dışında asla... Budur. Ve bu inançla, bu kararlılıkla, bu yolculuk devam edecektir."



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,493 µs