asabi | " /> asabi | "/>

En Sıcak Konular

Mazereti var: Çok asabi

9 Kasım 2008 17:02 tsi
Mazereti var: Çok asabi 28 Şubat sürecinin unutulmaz simalarından Osman Özbek, uzun süren sessizliğinin ardından açtı ağzını yumdu gözünü. Özbek Paşanın hedefinde Büyükanıt'tan Cumhurbaşkanı Gül'e, AKP'den Kılıçdaroğlu'na ve son olarak da milletin kendisine kadar kimler yokt

Özbek, Âşık Veysel Kültür Derneği"nin 29 Ekim"de düzenlediği panele konuşmacı olarak katıldı. 28 Şubat sürecinde dönemin başbakanı Necmettin Erbakan"a küfreden Özbek, bu kez AK Parti, Başbakan ve bakanlara ağız dolusu hakaretler yağdırdı. OHAL"in geri getirilmesini istedi. 28 Şubat post-modern müdahalesini destekleyen Özbek, AK Parti hükûmetini yıkmaya dönük girişimleri de çok masum buldu. Terör örgütü Ergenekon Operasyonu"nun 9"uncu dalgasında tutuklanmayı beklediğini anlatırken, tutuklu paşaların yanında şerefle yatacağını söyledi: “İki orgeneral (Şener Eruygur ve Hurşit Tolon) içeride. Keyfî olarak, hiçbir gerekçe yok. Şu anda onların yanına şerefle giderim, yanlarında da kalırım. Darbeyle falan hiç ilgisi yok.” Özbek, Erbakan"a ettiği küfür sebebiyle herhangi bir ceza almamıştı.

Emekli Tümgeneral Osman Özbek, Aksiyon"dan başka basın temsilcisinin bulunmadığı panelde Ergenekon savunması yaptı. “Yasemin Çongar, beni tarif ediyor, bizi (Ergenekon"da) alırlar diye yazdı. Biz eğer elimizi taşın altına sokmazsak, bunlardan korkarsak, bunlardan çekinirsek, işte en büyük tehlike odur.” diyen Özbek, milletin bu tehlikeyi görmediğini öne sürdü: “Gerekirse uyandırmak için davul çalacağım. Ramazan davulu ile uyandıracağım. Kömür gıda paketini aldı mı kendini kaybediyor.”

KÖMÜR PAKETİ İLE KENDİNİ KAYBEDEN MİLLET

Osman Özbek, Sarıkız ve Ayışığı isimli darbe planlarını hazırlayan Orgeneral Şener Eruygur"un Ergenekon operasyonunda tutuklanmasına gerekçe olarak Jandarma Genel Komutanlığı döneminde Kur"an kurslarının üzerine gitmesini gösterdi. Ergenekon"un provokasyonlarına, darbe girişimlerine, işlediği cinayetlere ise hiç girmedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan isim vermeden sık sık bazı isimleri uyarıyor. "Tahrik memuru" ifadesini bu çerçevede dile getiriyor. Özbek, bu ifadeyi Başbakan"ın kendisi için kullandığını dile getiriyor. Erdoğan"ın Güneydoğu gezisi sırasında DTP"lilerin öncülüğünde düzenlenen provokasyonları anlatırken, “Böyle bir başbakan olamaz.” deyip işi hakarete kadar götürdü: “Ben başbakan olacağım da orada valinin emrinde bazı belediye başkanları çalışacak… Bu kadar mı insan angut olur, angut millet mi olur, bu kadar mı salak olur?! Aptal, angut, demokrat olabilir mi bir insan? Silahlı Kuvvetler"e kaplan oluyor, Amerika"ya, DTP"ye karşı kuzu gibisin…”

Emekli general, sözlerinin şiddetini daha da arttırıp bölücü terör örgütü PKK ile iktidar partisini aynı safa koydu. Türkiye"nin parçalanmasını Amerika, Avrupa Birliği ve Talabani"nin istediğini iddia ederek şöyle konuştu: “Niye sözün geçmiyor? Anlaşılır gibi değil. "AKP; PKK ve Barzani"nin yanındadır" diyorum. Boşuna söylemiyorum. Bunu ispat ederim, ediyorum da zaten.” Başbakan"ın kendisine dava açtığını anlatan Özbek, konuşmasının bir başka bölümünde ise benzer ifadeler kullanmayı sürdürdü.

“Doğu ve Güneydoğu"da asker istediği zaman operasyon yapamıyor. Operasyon yetkisi valiye bağlı olunca, polis ve jandarma yetkisini kullanamıyor.” diyen Osman Özbek, OHAL"in gerekirse geri getirilmesinde sakınca olmadığını öne sürerek kendini dinleyen grubu âdeta provoke etti: “Gerekirse sıkıyönetim, olağanüstü hâl yasaları, demokratik rejimlerde yok mu? Var. Niye bizde OHAL deyince anti-demokratikmiş, darbeymiş gibi söylüyorlar? Kandırıyorlar. Gerekirse sıkıyönetim de olur, OHAL de...”

AK Parti"ye karşı son zamanlardaki sert çıkışlarıyla gündeme gelen CHP"li Kemal Kılıçdaroğlu"nun yetersiz kaldığını söyleyen Özbek, “Kılıçdaroğlu ile yetmez, çok Kılıçdaroğlu olacak.” dedi.

BAKANLARA HAKARET VE ALAY

Osman Özbek, hükûmetteki bakanlar hakkında da hakaret dolu ifadeler kullandı. Dışişleri Bakanı için “Ali Bebecan! Bebe bile değil, bebe hiç olmazsa bir şey için ağlar. Ağlar mama için ya! Sen Samanpazarı"nda kalmalıydın, Çıkrıkçılar Yokuşu"nda…” dedi. Bir başka bakanı ise "Hizbullahçı" olmakla suçladı.

Kendi düşüncelerine yakın askerleri savunan Osman Özbek, Hilmi Özkök gibi isimleri kıyasıya eleştirdi. Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt"ın ilk yılında hükûmete karşı başarılı olduğunu, ikinci yılında eksi not aldığını anlattı: “Sözde değil, özde cumhurbaşkanı dedi, bir de muhtıra (27 Nisan) yayımladı. Ama adam (Abdullah Gül) cumhurbaşkanı oldu. Şahsi fikrim, o muhtıraya gerek yoktu, onu veriyorsan cumhurbaşkanı olmamalıydı. Ama oldu, o zaman istifa edecektin.”

Emekli Tümgeneral Osman Özbek, bir saati aşan konuşmasının ardından paneli izlemeye gelen bazı vatandaşlarla da tartıştı. Vatandaşlar, 1993 yılında Sivas Madımak Oteli"nde meydana gelen olaylarda askerin silahlarını çatıp 37 kişinin ölümünü izlediğini söyledi, emekli generalden özeleştiri bekledi. Osman Özbek ise bu konuya hiç girmek istemedi.

aksiyon



Bu haber 877 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,589 µs