En Sıcak Konular

Çiçek'ten Dengir Mir Fırat yorumu

9 Kasım 2008 16:50 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti'de cuma günü sürpriz bir şekilde yaşanan görev değişikliği ile ilgili açıklamalar yaptı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Bugün hükümette görev yapıyoruz, yarın olmayabiliriz. Biz bir ekibiz. Hiç kimse bulunduğu görevi ebedi olarak sürdüremez. 'Mahkeme kadıya mülk değildir' derler. Biz bu anlayış içerisinde yapıyoruz'' dedi.

AK Parti Çankaya İlçe 3. Olağan Kongresi, Kocatepe Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Kongreye, Çiçek'in yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Bülent Gedikli, Haluk İpek ve Reha Denemeç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Ankara İl Başkanı Halis Bilge, bazı Ankara milletvekilleri, delegeler ve partililer katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, bu ay sonu itibariyle AK Parti ilçe kongrelerinin bitmiş olacağını belirterek, Hakkari'den Edirne'ye Türkiye'nin her yerindeki kongrelerin yüksek katılımlı ve düzenli geçtiğini söyledi.

Ankara'nın Türkiye'nin başkenti olduğunu, Ankara'nın kalbinin de Çankaya'da attığını ifade eden Çiçek, ''Bu nedenle Çankaya'da kalp atışlarının düzenli, sağlıklı olması lazım. Evimizin misafir odası ne anlam ifade ediyorsa Ankara'da Çankaya onu ifade ediyor. Onun için Çankaya belediye başkanlığının AK Parti'li olmaması bizim için bir eksiklik. Ne yapıp yapıp daha çok çalışarak bu eksikliği gidermeliyiz'' diye konuştu.

-''NORMAL BİR GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ...''-

Gözlerin AK Parti'nin üzerinde olduğunu belirten Çiçek, normal bir görev değişikliğinin bile, çok net açıklamalara rağmen, maksadı dışına çıkarılmaya çalışıldığını söyledi. Çiçek, şunları kaydetti:

''Bugün hükümette görev yapıyoruz, yarın olmayabiliriz. Biz bir ekibiz. Hiç kimse bulunduğu görevi ebedi olarak sürdüremez. 'Mahkeme kadıya mülk değildir' derler. Biz bu anlayış içerisinde yapıyoruz. İşin tabiatı gereği normal olan ve gönül rızasıyla olan işin altında bile acaba ne var, şundan dolayı mı, bundan dolayı mı? Söylenecek çok güzel atasözleri var ama bu sözlerin de çarpıtılacağını düşünerek, meseleyi bu noktada bırakmak istiyorum.

Demek istediğim şu, bu parti çok önemli bir parti. Önemli bir parti olduğu için herkesin dikkati de bizim üzerimizde. Dostlarımızın da rakiplerimizin de. Onun için büyük bir sorumluluk duygusu içerisinde bu faaliyetlerimizi, çabalarımızı sürdürmemiz lazım. Kullandığımız zamanı, yetkiyi, imkanı böyle bir gözetim altında olduğumuzu kabul ederek çalışmalarımızı, davranışlarımızı, faaliyetlerimizi sürdürmemiz gerekmektedir.

Siyaset bir kolektif sorumluluğu gerektiriyor. Hiçbirimiz tek başımıza değiliz, hiçbir başarının da sahibi tek başımıza biz değiliz. Ne varsa, birliktedir.''

-''GİDEN DE GELEN DE BİZİM ARKADAŞIMIZ''-

AK Parti kongrelerinin bu gelecek tasavvurlarının konuşulduğu yerler olması gerektiğini belirten Başbakan Yardımcısı Çiçek, ''Bir arkadaşımızın gidip, bir arkadaşımızın gelmesi meselesi değil. Giden de gelen de bizim arkadaşımız. Giden de bu başarılarda katkısı olan arkadaşımız, gelen de bu başarılarda katkısı olan ve olacak olan arkadaşımızdır'' dedi.

Türkiye'nin geleceğinin aydınlık ve sağlam olduğunu tüm dünyaya göstermek gerektiğini ifade eden Çiçek, ''Bugün Türkiye duvarı sağlamdır. Böyle ufak tefek rüzgarlardan, bir kısım siyasi rahatsızlıklardan hemencecik devrilebilecek, yıkılacak bir duvar değildir'' diye konuştu.

Türkiye'de istikrarın adresinin AK Parti olarak görüldüğünü de söyleyen Çiçek, muhalefet eksikliği nedeniyle omuzlarına ağır bir sorumluluk yüklendiğini söyledi. Çiçek, ''İktidar iktidarlığını yapar, muhalefet de muhalefetliğini yapar. Tembel tembel oturmaz, ense yapmaz. Dört tane sloganın peşinde 40 yıl gitmez. Rey aldığında neden rey aldığını düşünür, rey almadığında neden rey alamadığını düşünür'' dedi.

Milletin sağduyulu olduğunu, önyargısı olmadığını belirten Çiçek, ''Bir kısım çevrelerdeki bağnazlığın ve yobazlığın bu millette olmadığını'' ifade etti.

Geçmiş iktidarları da eleştiren Çiçek, ''1950'den beri bir parti var ki bir türlü iktidar yüzü görmüyor. Oturup bunu düşünmüyor. Düşünmeyince de millet kulağını çekiyor olmuyor, yanağını okşuyor olmuyor, tokat vuruyor olmuyor, falakaya yatırıyor olmuyor. Meclis dışı, seçim dışı bırakıyor olmuyor. Olmuyor ama buna rağmen Türkiye'de de böyle bir muhalefet problemi var. İşte bugün AK Parti hiçbir demokratik ülkede olmadığı kadar iktidar sorumluluğunun yanında bir muhalefet sorumluluğunu yaşıyor'' diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Çiçek konuşmasının sonunda, Çankaya Belediye Başkanlığını almak için çalışmaların sürdürülmesini isteyerek, ''Çankaya ilçemiz de Türkiye'nin yüz akı bir ilçe olsun. Yamyamların konuştuğu, görüştüğü, yamyam edebiyatının yapıldığı bir ilçe olmaktan kurtulsun'' dedi.

-SORU-

Cemil Çiçek, kongreye gelişinde, ''Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yolsuzluk iddiaları nedeniyle AK Parti genel başkan yardımcılığından istifa ettiği yönündeki değerlendirmelere'' ilişkin soruyu da yanıtladı.

Fırat'ın konuyla ilgili açıklama yaptığını hatırlatan Çiçek, şu yanıtı verdi:

''Bu açıklamanın samimiyetinden şüpheniz var mı ki işi şununla alakası var diye değerlendirme konusu yapıyorsunuz. Kendisi çok açık olarak ifade etti, bazı sağlık problemleri var, bunu geçmişten beri biliyoruz. Zaman zaman bu arzusunu da dile getirdi. Son defa bu talep söz konusu olduğunda da Sayın Başbakan bunu kabul etti. Bunun dışındaki her türlü değerlendirme hem arkadaşımızın açıklamalarının özüne, hem alınan kararın özüne aykırıdır. Ama birileri spekülasyon yapmaya devam ediyorsa, buyurun hep beraber yapın.''

Bu arada, AK Parti'nin bugün yapılacağı bildirilen Mamak İlçe Kongresi ise ileri bir tarihe ertelendi



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,431 µs