En Sıcak Konular

Baykal'ı bakın kime benzetti !

9 Kasım 2008 13:22 tsi
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, CHP'yi sadece din karşıtlığı ve yasaklar üzerinden siyaset yapmakla suçladı.

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) 7'nci Olağanüstü Kurultayı'nda konuşan Yazıcıoğlu, CHP'yi ve Deniz Baykal'ı isim vermeden sert bir dille eleştirdi. Yazıcıoğlu, "Devlet benim, halk benim, cumhuriyet benim, Atatürk benim, meclis benim diyor. Deli Dumrul misali köprü başında durmuşsun, statükonun verdiği imkanları kullanarak dur-geç yapıyorsun. Anayasayı değiştirtmem, özgürlükleri vermem diyorsun. O zaman niye milletten ana muhalefet görevini aldın? Sen Kimsin? Bela mısın?" dedi.

Kurultayda partililere seslenen Yazıcıoğlu, "Benimle gerekirse en çetin şartlarda birlikte yürümeye var mısınız? Milletimiz için fedakarlığa değil, gerekirse feda olmaya var mısınız? Vatanın ve milletin mukadderatını yine milletin azim ve kararlığı kurtaracaktır diyor musunuz?" diye sordu.

"Biz insanların dinine, ırkına, mezhebine bakmayız. Biz insanların insan olduğuna bakarız." diyen Yazıcıoğlu, şunları söyledi: "Yenilikçiliğin ve değişimin Soroz'suz ve Fuller'siz olabileceğine inanılmasını istiyorum. Ne 'ulusalcı' ne de 'küreselci' olmak zorunda değiliz. Bu iki yol dışında başka bir yolda ilerlemek zorundayız. Bu üçünü yol; anti emperyalist, demokratik, yerli, yenilikçi çizgidir. Milletimizin ve ülkemizin güvenliğini, özgürlüğünü, ve refahını sağlayacak; milliyetçi, maneviyatçı ve demokratik olan bu çizgide yürümek şarttır. Bu yolda birlikte yürümeye var mısınız?"

Türkiye'nin son 7 yıldır sürekli cari açık verdiğini ve 2008 yılının tamamına ilişkin cari açığın 51 milyar dolar civarında olmasının beklendiğine dikkat çeken Yazıcıoğlu, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002'de; 626 milyon dolar olan cari açığın sadece 2008 yılında, 2002'nin yaklaşık 80 katı arttığını belirtti. AK Parti'nin iktidarında ekonominin çarklarının borç yükü ile döndürülmekte olduğunu savunan Yazıcıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Günlük yaşantısını sürdürebilme mücadelesi veren vatandaş, her gün daha borçlu hale gelmektedir. Fakat vatandaşın gelir düzeyi, borçlanılan miktar kadar yükseliyor mu? Kesinlikle hayır. Kredi kartlarına sığınan vatandaşın bugün oluşturduğu toplam borç 30 milyar YTL' yi geçti. Faizleriyle birlikte 35 milyar YTL civarında bir borç var. Ülkenin kanayan başka bir yarası haline gelen ve AK Parti hükümetinin bu konuda hiçbir şey yapmadığı bir alan da tarımdır. Çiftçiler ürününü maliyetin altında satmak zorunda kaldı. Fındık üreticisi, pamuk üreticisi, çeltikçi, buğday üreticisi yani çiftçimiz borçlarını ödeyemedi. Tarlası, bağı, bahçesi, evi hacizlik oldu ve elinden alındı. Allah aşkına bu tablonun neresi pembe? Büyük Birlik Partisi iktidarında Türk tarımını ve çiftçisini doğru politikalarla ihya edeceğiz."

cihan



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,603 µs