En Sıcak Konular

Fenerbahçe'nin Obama'sı kim?

8 Kasım 2008 23:48 tsi
Fenerbahçeli taraftarlarının en bilinen sitesi anto.com "Fenerbahçe'nin Obama'sı kim?" tartışmasını başlattı. Metin Şen imzasını taşıyan yazıda Fenerbahçe'de değişim zamanının geldiğini ve bu değişimi kimin yapacağı tartışılıyor. İşte o yazı:

Fenerbahçe`nin Obama`sı kim?

Amerika yeni başkanını seçti. Barack Obama seçim kampanyası boyunca “değişim” üzerinde durdu. “Evet. Değişebiliriz” sloganını insanların beynine işledi ve başarılı oldu. Yıllar önce ten rengi farklı olanlar Amerika’da ezilirken bugün siyahi biri gelip başkan oldu. Amerika değişimi tercih etti. Bugünlerde Avrupa’da kendi Obama’sını aramaya başladı. Görülen o ki bu moda bir süre devam edecek.

Fenerbahçe camiasında başkanlık konusu açıldığında herkesin sorduğu soru şu; Aziz Yıldırım’dan sonra kim başkan olacak? Aynı soru 12 sene önce de soruluyordu. Fenerbahçe camiasında 14 sene önce büyük bir değişim başladı. 90’lı yılların ilk yarısı pek sağlıklı geçmemişti. Başarısızlıklar ardı ardına geliyordu. O dönemde böylesine bir değişim için güçlü bir karaktere ihtiyaç vardı.

1994 senesinin Aralık ayında göreve gelen Ali Şen ve arkadaşlarının ilk işi tüzüğü değiştirmek oldu. Bu reform sayesinde kulübe üyelikler açıldı üye sayısı hızla çoğaldı. Üye sayısının çok olması grupların etkisinin azalması demekti. Nitekim öyle de oldu. O dönemde halka açılmaktan ilk kez bahseden Fenerbahçe yönetimi, belki de değişimin hızını fazla zorlayarak konuyu kongreye getirdiğinde kongre bu vizyonunun büyüklüğünü kavrayamadı ve halka açılma önerisini kabul etmedi. Ali Şen görev süresi dolduğunda tekrar göreve talip olmayacağını açıkladığında soru gene aynıydı; Başkan kim olacak?

1994-1998 dönemi sonrasında çok ciddi reformlar ile itibarını kazanmış, iç dinamiklerini daha etkili kullanabilen güçlü bir Fenerbahçe vardı. 1998 senesinde göreve gelecek başkan ve Yönetim Kurulunun vizyonu geniş, kulübün potansiyelini kullanacak, taraftarın alım gücünü iyi değerlendirecek bir anlayışı olması gerekliydi.

Fenerbahçe’nin şansına önceliğini yatırımlara veren bir başkan ve yönetim geldi. Kimbilir 1994 senesinde göreve gelecek bir Aziz Yıldırım veya 1998 senesinde göreve gelecek Ali Şen olsa acaba ne olurdu?

Bana göre 1994 senesinde Aziz Yıldırım o kaos ortamında başkanlık yapamazdı. Ancak göreve geldiğinde o karmaşık, her kafadan ses çıkan bir ortam yerini sakinliğe bırakmıştı. Bu ortam Aziz Yıldırım’ın daha rahat başkanlık yapmasını sağladı.

Fenerbahçe’nin Obama’sı kimdir? Fenerbahçe’nin böyle bir değişime ihtiyacı var mıdır?

Son 14 senedir liderlik vasfı olan “tek adamlık” düzeninde başarılı olan iki başkanımız oldu.

Peki bu “tek adam” anlayışının, kendisini “takım” çalışmasına bırakma zamanı gelmiş midir?

Bana göre bu sorunun cevabı kesinlikle “Evet” .

Fenerbahçe’yi önümüzdeki senelerde idare edecek yönetim kurulunun kesinlikle bir ekip çalışması anlayışında olması gerekmektedir. Geçtiğimiz 14 senede Fenerbahçe bir değişimden geçerken atılan akılcı adımlar olmasaydı, sağlıklı bir ortam hazırlanmamış olsaydı “ekip” çalışmasını telaffuz etmek kolay olmayacaktı.

Fenerbahçe’nin Obama’sının kim olacağı belki isim olarak önemli değil ancak anlayış açısından bir Obama’ya ihtiyacımız olduğu kesin. Neden ihtiyacımız var? Ali Şen ve Aziz Yıldırım dönemlerinde yaptığımız sıçramaları tekrar edebilmek için.

Artık gelirlerimiz çok arttı, tesislerimiz tamam. Daha çağdaş, planlı, çalışmalar yapmamız lazım. Bunu becerebilmenin yolu ekip çalışmasından geçiyor.

1994 senesinin Fenerbahçe’si ile bugünün Fenerbahçe’si kıyaslanamaz düzeydedir. 2008 senesinin Fenerbahçe’si de 2020 senesinde kıyaslanamaz düzeyde olması gerekmektedir.

Fenerbahçe’nin Mayıs ayındaki kongresi bu anlamda çok önemlidir. Şu ana kadar yaptıklarıyla Fenerbahçe’nin gelmiş geçmiş en büyük başkanı olan Aziz Yıldırım’ın Mayıs’taki kongrede aday olacaksa, bunca yıllık bilgi ve tecrübenin üzerine yönetim felefesini değiştirip ekip çalışmasına yönelmesi kulübümüzün en büyük şansı olacaktır.

Aziz Yıldırım veya başkan kim olacak ise Fenerbahçe’nin son günlerin moda sloganı gibi Fenerbahçe’nin kesinlikle “değişime” ihtiyacı var. Fenerbahçe’nin ekip çalışmasına ihtiyacı var.



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,474 µs