En Sıcak Konular

Aleviler önce Hacı Bektaş'a uğradı

8 Kasım 2008 21:50 tsi
Ankara mitingi öncesinde Aleviler Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bir araya geldi.

Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından Ankara'da düzenlenecek olan mitingin öncesi Doğu ve Güneydoğu'dan gelerek Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bir araya gelen Aleviler, 'zorunlu din dersi kaldırılsın', 'Diyanet İşleri Başkanlığı' kapatılsın gibi sloganlar atarak yürüdüler.

Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır ve Malatya gibi illerinden gelen Alevi Bektaşi derneklerinin üyeleri Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesi'nde bir araya geldi. Yeni Pazaryeri'nde toplanan Aleviler, 'yaşasın halk kardeşliği', 'zorunlu din dersi kaldırılsın', 'faşizme karşı omuz omuza' ve 'Diyanet İşleri Başkanlığı' kapatılsın gibi sloganlar atarak ellerindeki pankartlarla Eski Pazaryeri'ne kadar yürüdüler. 400 kişilik bir grubun katıldığı yürüyüşte geniş güvenlik önlemlerinin alınması ise dikkat çekti. Yürüyüşün sonunda gurup adına bir açıklama yapan Eğitim-Sen Hacıbektaş İlçe Başkanı Ali Kaim, buraya toplanarak bütün dünyaya ses verdiklerini söyledi. Bu sesi yarın Ankara'da daha da yükselteceklerini ifade eden Kaim, seslerinin duymazlıktan gelinmesi halinde daha da çoğalacaklarını belirterek, "Bu ses sadece bizim sesimiz değil, milyonlarca yoksulun, ezilenin emeği ile geçinenlerin sesi olacaktır. Biz bu toprakların binlerce yıllık gerçeğiyiz. Sesimizin duyulmasını istiyoruz" dedi.

Eylemlerinin sadece bir Alevi hareketi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini savunan Kaim, "Bu sadece bizim değil herkesin isteğidir. Kendisini sorumlu sayanları, aydınları, demokratları ve emeği ile geçinenleri, laik yaşamı savunanları Ankara'daki mitinge destek vermeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından halaylar çeken kalabalık, yarın saat 11.00'de Ankara'da diğer dernek üyeleriyle buluşacakları belirtildi.

timeturk



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,229 µs