Gerekirse yargıya gideriz | " /> Gerekirse yargıya gideriz | "/>

En Sıcak Konular

Başbakan uyardı: Gerekirse yargıya gideriz

8 Kasım 2008 20:21 tsi
Başbakan uyardı: Gerekirse yargıya gideriz  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ham petrol varil fiyatlarında yaşanan düşüşün benzin fiyatlarına yansımadığını belirterek, bu konuda EPDK'dan brifing alacaklarını söyledi. Erdoğan gerekirse benzin fiyatlarını yargıya götüreceklerini ifade etti.

Başbakan Erdoğan: Benzin fiyatları için gerekirse yargıya gideriz  
 
AK Parti Esenler 3. Olağan Kongresi Esenler Hakkı Başar Spor Salonu'nda yapıldı. Kongreye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Abdulkadir Aksu, Egemen Bağış, İBB Başkanı Kadir Topbaş, bazı milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Aziz Babucçu ve partililer katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, Hakkari İl Kongresi sonrasında medyada yer alan "Ya sev ya terk et" sözlerini söylediği konusunda açıklamada bulundu. Söylediği sözlerin yanlış yansıtıldığını belirten Erdoğan, "Son zamanlarda bir şey ürettiler. Güya ben Hakkari'de "Ya sev, ya terk et" demişim. Bu ifadenin tam karşısında olan birisiyim. Bu ifadenin patentinin kime ait olduğunu bilirisiniz. O da MHP'dir." dedi.

Lazıyla, Çerkeziyle, Abhazıyla, Gürcüsüyle, Kürdüyle, Türkü ile Türk insanını birbirine bağlayan üst kimliğin Türkiye Cumhuriyet Vatandaşlığı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıyla birbirimize hep birlikte bağlanacağız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedim buna karşı olan var mı? Buna karşı olanlar varsa, beğenmeyenler varsa onlar buyursunlar beğendikleri yere gitsinler dedim." ifadesini kullandı.

"BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEK İSTEYENLERİN OYUNUNA GELMEYEECEĞİZ"

Hükümet olarak etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçilik yapmamayı 3 kırmızı çizgi olarak belirlediklerini ifade eden Erdoğan, "Türk Kürt'e, Kürt de Türk'e hiçbir zaman 'ben senden üstünüm' diyemez. Biz birbirimize et ve kemik gibi bağlandık. Tarih boyunca bu böyle oldu. Birileri bizi birbirimize düşürmek istiyor. Terör örgütü ve yandaşları var onlar bizi birbirimize düşürmek istiyor. Böyle bir gayret içinde olanlar varsa bilsinler ki asla bu oyuna gelmeyeceğiz. Bu oyunu bozacak tek parti var. O da AK Parti'dir." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, son günlerde medyada hakkında yapılan Obama ve Bush benzetmelerine de sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Kimse bize böyle bir hakareti yapamaz. Biz ne Obama'yız, Ne Bush'uz. Bizim birisini örnek almamız gerekiyorsa Cumhuriyetimizin kuruluşunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten tutun, Yavuzlara, Kanunilere, Osman Gazilere kadar bizim burada örneklerimiz çok." diye konuştu.

Medyada kendisine yönelik "Başbakanlık koltuğunu kaçırmamak için yeni bazı girişimlerde bulunuyor" eleştirilerine de Erdoğan, "Sevsinler seni. Biraz zihinsel noktada sıkıntın olmasa, Başbakan olarak yanındaki mesai arkadaşını Cumhurbaşkanlığı koltuğuna taşıyacak kadar sıkıntısı yok. Bugüne kadar olmadığı gibi, bundan sonra da olmayacak." sözleriyle tepki gösterdi.

"BENZİN FİYATLARI DÜŞMEZSE GEREKİRSE YARGIYA GİDERİZ"

Türkiye'nin cari açığının en önemli kalemlerinden birisinin Doğalgaz olduğunu belirten Erdoğan,

dışarıdan gelen ürünlerin fiyatlarına müdahale edemediklerini aktardı. Rusya ve İran'dan alınan doğalgaz fiyatlarında yaşanan değişikliğin 6 ya da 9 ay sonra yansıdığını belirten Erdoğan, ham petrolde 150 dolara kadar yükselen fiyatların son günlerde yaşanan düşüşüne dikkat çekti.

Petrol fiyatların yükseldiği dönemlerde değişikliği fiyatlara yansıtan petrol istasyonlarının fiyatlar düştüğünde yansıtmadığını aktaran Erdoğan, "İstasyonlarda benzin fiyatlarında düşüş yok. Arkadaşlarıma talimat verdim. Bunun üzerinde çalışma yaptırıyorum. Fiyatlar yükselirken petrol fiyatlarını artırıyorsun. Şimdi de düşüreceksin. Bununla ilgili alarak arkadaşlarım çalışmayı yapıyor. EPDK'dan brifing alacağız. Bunun takipçisiyiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Eğer bu konuda yargıya gidilmesi gerekiyorsa biz de yargıya gideriz." ifadelerini kullandı.
 
cihan



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,073 µs