En Sıcak Konular

Trabzonspor emaneti geri aldı!

8 Kasım 2008 20:12 tsi
Bordo-Mavili ekip sahasında Hacettepe'yi Colman'ın füzesiyle devirerek liderlik koltuğunu geri aldı...

TRABZON: 1-0 :HACETTEPE

Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor Avni Aker'de konuk ettiği Hacettepespor'u Colman'ın golüyle 1-0 mağlup ederek Beşiktaş'a 1 günlüğüne bıraktığı liderlik koltuğunu geri aldı...

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Alpaslan Dedeş, Özgür Çetiner

Trabzonspor: Sylva, Serkan, Giray, Song, Cale, Hüseyin, Selçuk, Colman, Isaac, Yattara, Gökhan

Hacettepe: Ulaş, Admir, Mendonça, Tozo, Kadir, Lika, Serkan, İbrahim, Orhan, Murat, Megahed

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya Hacettepespor başladı... İki ekibe de başarılar...

2. dakika. Trabzonspor atağı sağdan gelişti. Çizgiden bindiren Serkan Balcı kale sahasına ortasını yaptı. Kaleci Ulaş çıkarak topu kolaylıkla kontrol etti.

3. dakika. Yattara savunma arkasına sarkan Gökhan'a uzun bir arapası atmak istedi ama pası biraz hızlı gitti.. Ulaş çıktı ve topa hakim oldu.

4. dakika. Hacettep atağında sol kanattan ara pasına hareketlenen İbrahim Şahin, Giray'ın müdahalesiyle yerde kaldı.

Konuk ekip çarprazdan kazandığı serbest vuruşu Mendonça ile kullandı. Bu futbolcunun kale sahasına kestiği ortayı Sylva çıkarak kontrol etti.

6. dakika. Trabzonspor gole Isaac ile yaklaştı. Sağ kanattan Serkan Balcı presle kaptığı topla ceza sahasına sokulup ortasını kesti. Altıpas üzerine boş kalan Isaac uygun durumda kötü bir kafa vuruşu çıkarttı. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

8. dakika. Trabzospor'un ağırlığını hissettirdiği dakikalar. Sol kanattan Cale taşıdığı topu Gökhan Ünal'a bıraktı. Gökhan bekletmeden ceza sahası dışındaki Selçuk'u gördü. Selçuk topun gelişine sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

10. dakika. Trabzonspor rakip kaleye Yattara ile etkili gitti. Sağdan şık çalımlarla topu sıfıra kadar taşıyan Yattara ön direğe ortasını kesti. Kaleci Ulaş bu pozisyonda uzanmasına rağmen topu sektirdi. Boşta kalan meşin yuvarlağa Cale vurdu. Hacettepe savunmasında Mendonça kaleye giden topu ayak koyarak uzaklaştırdı.

13. dakika. Hacettepe gole Sandro ile çok yaklaştı. Sağ kanatta ceza sahasının hemen köşesinden kazanılan serbest vuruşta Konuk ekip rakip kaleye kalabılık gitti. Yerden pas olurak kullanılan atışta penaltı noktası üzerinde Sandro topun gelişine vurdu. Meşin yuvarlak yan direği yalıyarak auta çıktı.

14. dakika. Hacettepe Sandro ile Trabzon kalesini uzaktan yokladı. Sol kanattan rakip ceza sahasına sokulan Sandro yerden sert vurdu. Sylva uzanarak direğin dibinden meşin yuvarlağı kontrol etti.

15. dakika. Maçta ilk ceyrek saat 0-0 eşitlikle geride kaldı. İki ekipte birbirine üstünlük sağlayabilmiş değil.

18. dakika. Hacettepe atağı sağ kanattan Serkan Atak ile etkili gelişti. Bu futbolcunun ceza sahasına hareketlenen İbrahim Şahin'e bıraktığı ara pasına Trabzon savunmasında Giray son anda ayak koyarak kornere gönderdi.

20. dakika. Hacettepe sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Lika'nın arka direğe kestiği ortayı Isaac kafayı vurarak çıkarttı.

Sol kanada açılan topta Hacettepe'de atağı devam etti. Ceza sahasına çalımlarla giren İbrahim Şahin çarprazdan sert vurdu. Kaleci Sylva ağlara gitmekte olan topu güçlükle çeldi. Boşta kalan topa Lika ayak koymak istedi. Giray yerinde bir müdahale ile mutlak bir golü çıkarttı.

26. dakika. Trabzon atağında Selçuk topla ceza sahasına sokularak sert vurdu.. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

30. dakika. Karşılaşmada yarım saatlik dilim golsüz eşitlikle geçildi. Trabzonspor zaman zaman etkili olsada rakibine oyununu kabul ettirebilmiş değil. Hacettepe, güçlü rakibi karşısında başabaş bir mücadele ortaya koyuyor.

32. dakika. Hacettepe rakip kaleye etkili gitti. Sandro orta sahadan aldığı pası İbrahim Şahin'e bıraktı. Bu futbolcu sağdan bindiren Serkan Atak'a pasını aktırdı. Ceza sahasına sokulan Serkan ön direğe ortasını kesti. Sandro o noktaya süratle hareketlenerek ayak koydu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

33. dakika. Trabzonspor atağında Gökhan Ünal ceza sahasına girmeden sert vurdu. Kaleci Ulaş iyi uzanarak topu kornere çeldi.

36. dakika. Trabzonspor gole Gökhan Ünal ile yaklaştı. Sol kanattan Colman çalımlarla ceza sahasına girmek istedi. Savunmadan seken top 18 yayı üzerinde boşta kaldı. Gökhan Ünal bekletmeden sert vurdu. Kaleci Ulaş köşeden ağlara gitmekte olan topu harika uzanarak kornere çeldi.

Aynı dakikada Trabzonspor gole bu kez Isaac ile yaklaştı. Selçuk'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşuna Kale sahasında yükselen Isaac kafayı vurdu. Hacettepe savunmasında Murak Kalkan topu gol çizgisinde kafa ile çıkarttı.

39. dakika. Trabzonspor'un gol için ataklarının sıklaştığı anlar. Sol kanattan ceza sahasına gönderilen meşin yuvarlak kafalardan sekerek ceza sahası önündeki Selçuk'un ayağında kaldı. Bu futbolcu boş pozisyonda sert vurdu. Yerden giden meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

40. dakika. Karşılaşmada ilk yarı için son 5 dakika. Golsüz eşitlik devam ediyor. Bu dakikada hızlı gelişen atakta Hacettepe rakip kalede İbrahim Şahin ile etkili oldu. Sol çarprazdan ceza sahasına sokulan İbrahim kötü vurup topu üstten auta attı.

GOL... 41. dakika. Trabzonspor Colman ile golü buldu. Arjantinli futbolcu ceza sahası  dışından topu rakibinden kurtardığı anda harika vurdu. Köşeye giden meşin yuvarlağı Kaleci Ulaş çıkartamadı.. Top 90'dan ağlara takıldı.

Trabzonspor, Colman'ın füzesiyle Hacettepe karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

45. dakika. Karşılaşmada ilk yarı için normal süre tamamlandı. Uzatma süresi olarak 1 dakika ilave edildi.

Uzatmada başka gol olmadı. Trabzonspor, Hacettepe karşısında ilk 45  dakikayı 1-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

2. yarıya Trabzonspor başladı...

47. dakika. Hacettepe gole Orhan ile çok yaklaştı. Sağ kanattan ileri çıkan Orhan süratle ceza sahasına sokulup sıfıra kadar indi. Altıpas içinde Sandro'nun pas beklediği pozisyonda Orhan sağ ayağının dışıyla kaleyi denedi. Top yan ağlara takıldı.

50. dakika. Trabzon topa daha çok sahip olan taraf. Hacettepe sahanın her noktasında baskı uygulayarak rakibinin kolay oyun kurmasına fırsat vermiyor.

51. dakika. Trabzonspor ani gelişen atakta Isaac ile gole yaklaştı. Hacettepe savunmasının sektirdiği top ceza sahası önünde Isaac'ta kaldı. Bu futbolcu bekletmeden sert vurdu. Top yandan auta çıktı.

55. dakika. Maçta bu bölümlerde orta sahaya sıkışıp kalmış durumda. İki ekipte çok pas hatası yapmaya başladı. Tempo çok düştü.

56. dakika. Hacettepe ani gelişen atakta Sandro ile gole çok yaklaştı. Sol kanattan Lika rakibinden sıyrılıp ceza sahası önündeki Sandro'ya pasını bıraktı. Çalımlarla ceza sahasına sokulan Sandro'nun önündeki topa Hüseyin son anda yatarak ayak koyup tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

57. dakika. Hacettepe gole Orhan ile çok yaklaştı. Lika sol kanattan köşe vuruşunu kullandı. Kale sahasında bir anda boş kalan Orhan iyi yükselerek kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üst direği sıyırarak auta çıktı.

59. dakika. Hacettepe'nin sol kanattan kullandığı serbest vuruşu kale sahasında çıkıp kontrol eden Kaleci Sylva takımını kontra atağa kaldıran esim oldu. Sol kanattan Colman kalecisinden aldığı topu sağdan bindiren Yattara'ya aktardı. Yattara tek pasla ceza sahasına hareketlenen Isaac'ı düşündü. Pas isabetsiz olunca Ulaş çıkarak topu kontrol etti.

60. dakika. Trabzonspor'da Yattara yerini Tayfun Cora'ya bıraktı.

62. dakika. Trabzonspor 2. gole Serkan Balcı ile çok yaklaştı. Orta sahada baskı ile topu kapan Serkan, kalecinin ileri çıktığını gördüğü anda şutunu attı. Ulaş ağlara gitmekte olan topu son anda tokatlayarak kornere çeldi.

64. dakika. Tayfun'un arapasına Gökhan hareketlendi.. Sağ kanattan ceza alanı arkasına doğru ortasını yaptı.. Herkesi aşan top sol kanatta Colman'da kaldı.. Colman'ın orta-şut karışımı vuruşu savunmadan döndü.

66. dakika. Hacettepe'de Tozo sarı kart gören isim oldu.

68. dakika. Hacettepe'de Lika yerini Zoko'ya bıraktı.

70. dakika. Hacettepe'nin sol kanattan geliştirdiği atakta ceza sahasının çarprazında topla buluşan Zoko yerden sert vurdu. Sylva direğin dibinde kapanarak topu kontrol etti.

71. dakika. Trabzonspor'da Gökhan Ünal yerini Umut Bulut'a bıraktı.

72. dakika. Trabzonspor ceza sahasının dışından serbest vuruş kazandı. Uzak mesafaden Selçuk İnan kaleye sert vurdu. Kaleci Ulaş üst direğin altıdan topu tokatlayarak kornere çeldi.

73. dakika. Hacettepe'de Serkan Atak yerini Olgay'a bıraktı.

75. dakika. Maçta son 15 dakika oynanıyor. Hacettepe atağı sol kanattan etkili gelişti. Zoko sol kanatta Giray'dan sıyrıldı.. Topu ayağından biraz açtı.. Song yetişti ve topu taca uzaklaştırdı..

75. dakika. Maçta son 15 dakika oynanıyor. Hacettepe atağı sol kanattan etkili gelişti. Zoko sol kanatta Giray'dan sıyrıldı.. Topu ayağından biraz açtı.. Song yetişti ve topu taca uzaklaştırdı..

78. dakika. Trabzonspor 2. gole Colman ile çok yaklaştı. Sağdan Tayfun Cora'nın ortasını Umut ayağının içiyle sol çarprazdaki Colman'ın önüne indirdi. Bu futbolcunun sol ayağıyla vurduğu topu Kaleci Ulaş kontrol edemedi. Altıpasta boş kalan topa Isaac ayak koyamadı. Yan hakemin Isaac için ofsayt bayrağı bu pozisyon için kalktı.

80. dakika. Karşılaşmada son 10  dakika. Trabzonspor'un Hacettepe karşısında Colman'ın attığı golle 1-0'lık üstünlüğü sürüyor.

82. dakika. Hacettepe atağında ceza sahası önünde topla buluşan İbrahim Şahin sağdan bindiren Tozo'ya pasını bıraktı. Bu futbolcu ceza sahası içinden sert vurdu. Top üstten auta çıktı.

84. dakika. Trabzonspor'da Selçuk İnan sarı kartı gördü.

85. dakika. Trabzonspor'da Cale yerini Egemen'e bıraktı.

85. dakika. Hacettepespor'da Kadir yerini Sukaj'a bıraktı.

87. dakika. Serkan sağ kanattan ortasını yaptı.. Selçuk topu kafayla içeri çevirdi ama savunma tehlikeyi uzaklaştırmayı başardı..

90. dakika. Karşılaşmada normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 4 dakika ilave etti.

90+1. dakika. Hacettepe sağdan gelişen atakta bir anda gole çok yaklaştı. Savunmadan seken topu  Zoko kontrol edemedi. Boşta kalan topu Tayfun ayak koyarak uzaklaştırdı.

90+2. dakika. Trabzonspor uzatmalarda zor anlar yaşıyor. Savunmadaki büyük hatayla topla buluşan Sukaj sol taraftan ceza sahasına girdiği anda Kaleci Sylva ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun plase vuruşu kaleye pralel gitti. Arkadan gelen İbrahim Şahin topu kaleye gönderdi. Song son anda yatarak topu kornere çeldi. Hacettepe ileri ucu mutlak bir pozisyondan gol çıkartamadı.

90+4. dakika. Uzatmalarda tansiyon bir anda yükseldi. İki takım futbolcuları birbirine girdi. Hakem tartışmalar yatıştıktan sonra Trabzon'dan Serkan Balcı ve Colman, Hacettepe'den Mendonça'ya sarı kartını gösterdi.

Uzatmalarda Hacettepe'nin gol için yoğun baskısı sonuç vermedi. Trabzonspor Colman'ın harika golüyle Hacettepe'yi 1-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu. Bu galibiyet sonrası Bordo-Mavili ekip yeniden liderliğe yükseldi.

internethaber



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,556 µs